• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fen-edebiyat fakültesi

Handecelik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2013
116
6
38
Merhaba arkadaşlar
Lys açıklandı.Ben sözelden sınava girdim bu sene ve edebiyatı istiyordum zaten.Fen-edebiyat fakültesine 40'a yakın şehirde devlet üniversitesi olarak geçen senenin tercih kılavuzuna göre puanım yetiyor hatta benim puanım daha yüksek.Bu bölüm çok istenmediği için bu sene puanların çok yükseleceğini sanmıyorum.Bu fakültede kimya,biyoloji,fizik,türk dili ve edebiyatı bölümleri var.Merak ettiğim bu bölümler neye göre seçiliyor?Fen-edebiyat fakültesini tercih ettikten sonra neye bakılıyor?Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız çokkk sevinirim

Son düzenleme:
sorun pek açıklayıcı olmamış ama şöyle anlatmaya çalışayım. Sözel puan türü lysde TS1 ve TS2 diye geçer. TS1 puan türüyle Arkeoloji,Gazeticilik,Coğrafya,Halkla İlişkiler gibi bölümleri yazabilirsin. TS2 puan türüyle de Edebiyat,Tarih,Sanat Tarihi,Edebiyat öğretmenliği gibi bmlümleri yazabilirsin. Geçen sene puanım yettiği halde kazanamdım çünkü tercih sürecinde okul puanları fırladı. Malesef bu seneye kaldım. Formasyon imkanı geldiği için bu saydığım bölümleri epey tercih ediyorlar.

sorun pek açıklayıcı olmamış ama şöyle anlatmaya çalışayım. Sözel puan türü lysde TS1 ve TS2 diye geçer. TS1 puan türüyle Arkeoloji,Gazeticilik,Coğrafya,Halkla İlişkiler gibi bölümleri yazabilirsin. TS2 puan türüyle de Edebiyat,Tarih,Sanat Tarihi,Edebiyat öğretmenliği gibi bmlümleri yazabilirsin. Geçen sene puanım yettiği halde kazanamdım çünkü tercih sürecinde okul puanları fırladı. Malesef bu seneye kaldım. Formasyon imkanı geldiği için bu saydığım bölümleri epey tercih ediyorlar.

Puanın kaçtı peki?

hiç tavsiye etmem edebiyatı çooook mezun veriyo ve bi o kadar da işsiz gezen var bende fen edebiyat fakültesindeyim.

sayısaldan girmemişsin ki.fizik kimya biyoloji seçemezsin.mf2 ile alıyor o bölümler

edebiyatın calısma alanları maalesef oldukca az. lisede sayısalcıymıssın kimya biyoloji aha mantıklı bir tercih olurmus zannımca birçok calısma alanı var ama onları da istemiyorsun yapacak birşey yok. hakkımız da hayrlıs

Back