Fen deneyi ödevim için fikir istiyorum mezun olmam için lazım

denizliligenc1995

Umut dolu insanlarız
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2017
2.026
2.493
Merhaba herkese ben 21 yaşında hem okul öncesi hem pdr bölümü okuyan biriyim. Son senem. Mezun olmam için son derslerim var. Okul öncesi fen eğitimi dersi için 1 hafta 10 gün gözlemlenebilir bir şey yapmamız lazım bir anaokulunda. Herkes çim ekme, bitki yetiştirme yapıyor. Bu konuda lütfen sizlerden fikir istiyorum. Pazartesi günü hocama götüreceğim. Reçel turşu DA olabilir ama 1 hafta 10 gün olabilecek bir deney istiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var. Bu dersi veremezsem pdr bölümüm yanacak.

Konuyu bilmiyorum da madem olabiletesi var,reçel yapın o zaman çilekli! :dondurma:

Çok teşekkür ederim. Hocamız bize çocuklarda gözlem konusunda ödev verdi. En az bir hafta boyunca gözleyeceğimiz herhangi bir şey olabilir. Bitki yetiştirmeden turşu yapımına. Hayvan beslemeden herşey olabilir. Ben biraz kararsız kaldım. Ama çilek reçeli çok güzel bir fikir çok teşekkür ederim

Ay iğrenç mi olur bilemedim ama bakteri falan mı üretseniz, biz yapmıştık Fen derslerimizde eğlenceli oluyor. Mikroskopla gözlemlemiştik bakteri üredi mi üremedi mi diye.

Pamuğa fasülye koy :KK70:

Derdini çok sevdim ya keşke benimde olsa :KK36::KK19:

Eğlenceli ama zor iş. 5-6 yaşındakilere yaptıracağım. En son gittiğimde biri ben şekerli turşu seviyorum diğeri turşu sevmiyorum diğeri benim canım hamburger çekti hepsi çok tatlı ama 23 tane çocukla yapacağım için biraz endişe verici bir durum :KK43::KK200::kahve:

Bir kaç farklı şeyi küflenmeye bırakın,
Sonra birbiri ile kıyas yapın.

Farklı sıvıları birer şişeye koyun.
İşaretleyin seviyelerini. Dondurup seviye değişimlerine bakın.

Ay iğrenç mi olur bilemedim ama bakteri falan mı üretseniz, biz yapmıştık Fen derslerimizde eğlenceli oluyor. Mikroskopla gözlemlemiştik bakteri üredi mi üremedi mi diye.

Olur ama anaokulu çocukları için aslında daha kolay olur. Anaokulunda mikroskop var. Çocuklar için hem kolay olur. Ama bakteri zarar verir mi sizce. :KK200::KK9:

Geçen yurtdışında okul öncesi öğrencileri için yapılan bi deneyi okumuştum.Öğretmen öğrencilere; ellerini yıkamadan ,sadece suyla yıkayarak ve sabunla yıkayarak ekmeği ellettiriyor ve küflenme sonuçlarını 1 hafta gözlemliyorlar böylece elleri yıkamanın önemi kavratılıyormuş
+10000

Olur ama anaokulu çocukları için aslında daha kolay olur. Anaokulunda mikroskop var. Çocuklar için hem kolay olur. Ama bakteri zarar verir mi sizce. :KK200::KK9:

Çok dikkat etmeniz lazım, baya steril olmalı. Yani hafızamı zorluyorum nasıl yapmıştık diye biz de ilkokulda yapmıştık anasınıfı kadar küçük olmasak da küçüktük. Deneyi siz yaparsınız zaten çocukları uzakta tutarak, zaten bekleme süresi oluyor 3-4 gün. Her günün sonunda çıkarıp baktırırsınız mikroskopla çocuklara bakteri görmüşler mi görmemişler mi? Belirli yerlerden örnekler alırsınız hatta işte çocuklar bakın kullandığımız masada şu bakteri çıktı, o yüzden yemeklerden önce ve sonra ellerimizi yıkamalıyız gibi şeyleri de aşılamış olursunuz.

Mikroskop altında da gerek yok aslında. Besi yerine elinde orada çoğalıyor ama sınıf ortamında olmaz, laboratuara göndermesi lazım uygun sıcaklık vs için.

Geçen yurtdışında okul öncesi öğrencileri için yapılan bi deneyi okumuştum.Öğretmen öğrencilere; ellerini yıkamadan ,sadece suyla yıkayarak ve sabunla yıkayarak ekmeği ellettiriyor ve küflenme sonuçlarını 1 hafta gözlemliyorlar böylece elleri yıkamanın önemi kavratılıyormuş

Çok teşekkür ederim çoook güzel bir fikir oldu çok sağolun..

X