Felsefe Notları - Eren Omay

• Konu Sahibi Konu Sahibi AHU
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

AHU

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
96
Yer
İstanbul
Arkadaşlar,
Felesefe ile ilgilenenlere kitap önerilerim;
1. Felsefe Notları - Eren Omay
2. Tarih Felsefesi Seçme Metinler Herder-Kant-Fichte-Schelling-Hegel-Schopenhauer -Doğan Özlem, Güçlü Ateşoğlu
3.Tarih Felsefesi -Georg Wilhelm Friedrich Hegel
4.Yaşamın Evrimi Fikrinin Darwin Döneminin Sonuna Kadarki Kısa Tarihi -
A.M. Celal Şengör
5.Schopenhauer Tedavisi - Bugünü yaşama arzusu -Irwin Yalom

İyi okumalar:1yes2:

kesin sonucu olmayan varsayımlardan ibaret oldukları için aklımı karıştırıyor felsefe. Bi ara çok okurdum
varsayımlar arasında kaybolmayacaksak daima okunmalı
paylaşımına teşekkürler
bu arada darwin in yazdıklarına hiç bi zaman katılmadım:)
fakat felsefa notları çok güzel hepsini birleştirip bi yol oluşturabiliyor insan ama yol oluşmuyor ise çok karışıyor:)

O kadar doğru söylemişsin ki, aklım karışıyor benim de , ama okumaktan vazgeçmiyorum. Arasıra mola veriyorum bir süre başka şeylerle ilgileniyorum. Sonra tekrar dönüyorum. Çok fazla derine inebiliyorsun ve derinlerde gündelik hayatın telaşı içinde kayboluyorsun. Özellikle varoluş-varoluşçuluk çok ilgimi çekiyor. En azından, varsayımlarımız çoğalıyor :)))
Bazen derinlerde yol almak ta iyi geliyor değil mi?

Ahu Arkadaşım...Ben yeni yeni felsefeye merak saldım....ilk Schopenhauer Tedavisi - Bugünü yaşama arzusu -Irwin Yalom okumuştum....ama yeterince inceleyemedim...üstüne konuşacak çok şey var bence....nihilizm savunucularından sanırım schopenhauer....neyse elimde bulantı var sartre'ın..Biraz Karışık geldi....neyse kolay gelsin.....

mrb. ben de felsefeyi çok seviyorum. ben hangi kitabı okuyorsunuza da yazmıştım. AYN RAND'IN "Atlas Vazgeçti." diye bir kitabı okuyorum şimdi. Koyu bir deSartre hayranıyım, ondan "Özgürlüğün Yolları" üçlemesini tavsiye ederim. ama roman olarak okumak isterseniz baba bir klasik, aslında dostoyevskinin "Karamazof kardeşleri" de bence aslında bir felsefi düşünce klasiğidir. alyoşasıyla, ivanıyla tümüyle tezat kardeşleri incelerseniz kendi hayatından alıntıdır yazarın. bundan sonra daokuyabilirsem ELLias Canetti den KÖRLEŞME yi okuyacağım.

Sevgili Rapunzel, ne tatlı yazmışsın ya... benimde kafam çırmışsın gibi oluyordu, bazen fazla geliyordu ara veriyordum. Ama biz felsefe profösörü olmayacağız ki, yaşam insan ,düşünce ve varoluşla ilgili okumak bana çok iyi geliyor. Çok seviyorum değişik felsefe kitapları okumayı... Mesela Nietzsche ve Wagner ile ilgili bir kitap okuyordum Nietzsche'nin hayran olduğu müzisyen Wagner ile ilgili düşünceleri.. devam edemedim bıraktım.

felsefe severim:))
"tanrılar okulu "buda benden size bir kitap tavsiyesi...........

okunmalı..........

arkadaşlar azizler ve alim leri şiddetle öneriyorum özellikle felsefe okurken aklı karışan arkadaşlarım....müthiş bir kitap keyifli eğlenceli ve buram buram felsefe kokan.......:1yes2:

arkadaşlar azizler ve alim leri şiddetle öneriyorum özellikle felsefe okurken aklı karışan arkadaşlarım....müthiş bir kitap keyifli eğlenceli ve buram buram felsefe kokan.......:1yes2:

özellikle russelseverler mutlaka bi bakın...

azizler ve alimler.... bu akıl karışıklığına iyi geliyor demek ki ? ha lotte? laelaelaelaelae

ahu cum tam olarak algılayamadım sorunu ama benim için başucu kitabıdır ve okuduğum en eğlenceli felsefe kitabı canım...
hala şiddetle tavsiye ediyorum

Merhaba, felsefe öğretmeni olanlardan yada felsefeyle ilgilenenlerden bilgi almam gerekiyor. Ben sosyoloji bölümü 1. Sınıf öğrencisiyim ve bilim sosyolojisi adında bi dersim var. Bölümüm ingilizce olduğundan dolayı bazı şeyleri daha iyi anlayabilmem açısından kitap önerilerinize ihtiyacım var içeriği popper ve kuhn karşılaştırması olan, lakatos, feyerabend içeren kitaplar yani aslında anlamak istediğim düşünürler bunlar. Hangi kitapları okumalıyım yada ne yapmam gerekir fikirlerini öğrhnebilmem için ? Türkçe kaynaklar önerirseniz cok sevinirim gerçekten :)

Back