Felix Marka Davul Fırın Kullanan Var mı?

marjinalfaydali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2009
2.535
68
Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır bura da dahil internette epey araştırma yaptım midi fırın için ve benim gibi, davul fırınla midi fırın arasında kararsızlar var.Davul kek hariç diğerlerini çok daha güzel pişiriyor vs. Aslında en son simfer markasının epey çeşitli turbo midi fırını olduğu için simferlerden birini seçmeye karar vermiştim ama hepsiburada'ya yeni eklenmiş bir ürün olduğunu gördüm. Felix marka davul fırın. Normal davullardan farklı olarak zaman ayarı ve termostatı var, sanırım davul fırındaki eksik noktayı yakalamış ve ona göre bir ürün geliştirmişler. Bu ürün çok yeni bir ürün mü acaba, aranızda kullanıp memnun olan/olmayan varsa fikirlerini rica ediyorum.
Linki de şu :

http://www.hepsiburada.com/Liste/fe...ails.aspx?productId=mtfl273&categoryId=233088

canım bu çok pahalı bence,
aynı özellikte başka markaların daha ucuza davul fırınları far..
ben şamdan davul fırın almayı düşünüyorum herevelazımdan..
başka markalara da bakabilirsin bence..

Teşekkür ederim cevapladığın için :)

Bahsettiğin fırına baktım ama bu benim dediğim felixte yer alan iç aydınlatma ve termostat özelliğini göremedim.Zaten davul fırınlardaki problem termostatları olmadığı için keki yakmaları. Yanılıyor muyum ?

iç aydınlatmayı bilmiyorum da şimdi tüm davul fırınlarda hemen hemen termostat var canım..şamdanda da varmış bir de tepsi döndüğü için ısı her tarafa eşit yayılıyor benim hoşuma giden o oldu şamdanda..ama herevelazımdakinde termostatlı mı bilmiyorum ama diğer sitelerdekiler öyleydi..ufak olması da hoşuma gitti..bir de şimdi hem ufak hem de çift katlı davul fırınlar var yani aynı anda iki tepsi koyabiliyorsun içerisine..ben baya araştırmıştım da alamadım henüz..
ben de alırsam termostatı olsun istiyorum mutlaka..ama o senin dediğin cidden pahalı..
bir de felix ne kadar kalitelidir bilemiyorum çünkü saç kurutma makineleri vs.. baya dandik..

Son düzenleme:
iç aydınlatmayı bilmiyorum da şimdi tüm davul fırınlarda hemen hemen termostat var canım..şamdanda da varmış bir de tepsi döndüğü için ısı her tarafa eşit yayılıyor benim hoşuma giden o oldu şamdanda..ama herevelazımdakinde termostatlı mı bilmiyorum ama diğer sitelerdekiler öyleydi..ufak olması da hoşuma gitti..bir de şimdi hem ufak hem de çift katlı davul fırınlar var yani aynı anda iki tepsi koyabiliyorsun içerisine..ben baya araştırmıştım da alamadım henüz..
ben de alırsam termostatı olsun istiyorum mutlaka..ama o senin dediğin cidden pahalı..
bir de felix ne kadar kalitelidir bilemiyorum çünkü saç kurutma makineleri vs.. baya dandik..

Haklısın, felix maarkası hakkında benim de kulaktan dolma bilgilerim pek olumlu değil. Ama hani dedim davul fırın olayına yeni bi bakış açısı getirmiştir, belki o konuda sağlam arge yapmıştır falan. Fiyatı dediğin gibi, davul fiyat fırını değil aslında, simferin midi fırınlarıyla aynı fiyat neredeyse. Ama benim de davul istememdeki sebep tepsiyi çevirerek pişirmesi, her tarafı eşit pişirmesi daha olası çünkü. Midi fırın alırsam da içi turbolu olsun istiyorum, sırf şu önü pişti arkası pişmedi olayı olmasın diye.

büyük fırın kullanmayı düşünmüyorsunuz kızlar degilmi..bende çok kararsızım..

Büyük fırın dediğin sanırım ocaklı fırın değil mi? Ben mekan darlığından dolayı ocağı set üstü aldım, bulaşık makinesinin üstüne koydum. Hem de büyük fırınların harcayacagı enerji benim için gereksiz diye düşünüyorum, çünkü öyle sık sık hamurişi yapma taraftarı olan birisi değilim.Fırın yemekleri yapacak kadar da yeter işte ortaboy birşey.

Haklısın, felix maarkası hakkında benim de kulaktan dolma bilgilerim pek olumlu değil. Ama hani dedim davul fırın olayına yeni bi bakış açısı getirmiştir, belki o konuda sağlam arge yapmıştır falan. Fiyatı dediğin gibi, davul fiyat fırını değil aslında, simferin midi fırınlarıyla aynı fiyat neredeyse. Ama benim de davul istememdeki sebep tepsiyi çevirerek pişirmesi, her tarafı eşit pişirmesi daha olası çünkü. Midi fırın alırsam da içi turbolu olsun istiyorum, sırf şu önü pişti arkası pişmedi olayı olmasın diye.

hmm peki turbolu olması ne işe yarıyor canım ?
ben de büyük düşünmüyorum, termostatlı, tepsisi dönen, birde altı mı pişsin üstü mü pişsin düğmesi olan ufak bir davul fırın düşünüyorum..aydınlatma ışığı olursa da çok iyi olur..

çift katlı da olabilir mesela da keşke çift katlıyı kullanan biri olsa memnun mu ona sorardık ?

hmm peki turbolu olması ne işe yarıyor canım ?
ben de büyük düşünmüyorum, termostatlı, tepsisi dönen, birde altı mı pişsin üstü mü pişsin düğmesi olan ufak bir davul fırın düşünüyorum..aydınlatma ışığı olursa da çok iyi olur..

çift katlı da olabilir mesela da keşke çift katlıyı kullanan biri olsa memnun mu ona sorardık ?

Turbolu ısıyı içeri üflüyor diye biliyorum ben. Yani ısıtıcı panellerden gelen ısıyı sadece fırının arka bölgesinde tutmuyor da, iç kısımlara doğru da üflüyor, böylece böreğin falan sadece ısıtıcı kısma yakın olan yeri pişip diğer tarafları çiğ kalmıyor. Çift katlıya gerek olur mu bilmiyorum aslında. O konuda ben de bilgisizim. Sanki çift katlılarda da aynı anda aynı kalitede pişirilemez gibi geliyor bi tarafttan.

Turbolu ısıyı içeri üflüyor diye biliyorum ben. Yani ısıtıcı panellerden gelen ısıyı sadece fırının arka bölgesinde tutmuyor da, iç kısımlara doğru da üflüyor, böylece böreğin falan sadece ısıtıcı kısma yakın olan yeri pişip diğer tarafları çiğ kalmıyor. Çift katlıya gerek olur mu bilmiyorum aslında. O konuda ben de bilgisizim. Sanki çift katlılarda da aynı anda aynı kalitede pişirilemez gibi geliyor bi tarafttan.

evet yani biri üstte biri de alta kalıyor tepsilerin haklısın..

canım, sen davul fırın aldın mı ?

hala felix almayı düşünüyorsan carreffourda rastladım ben 99tl ye..çok da büyük ya orta boyu ya da küçüğü olsa alıcaktım..evde onu saklamak da bir dert..

X