Fazladan torpili olan var mı ? :)

hani kıyamet alameti var ya ahir zamanda işinin ehli olmayanlar iş başına geçecek diye,bundandır Türkiyedeki belalar hak yenen yerde bereket olmaz arkadaşına sabırlar diliyorum,bu torpili en çok belediyeler yapıyor, yazıklar olsun onlara ahını aldılar inşallah iflah olmaz o şirketay çok sinirlendimmmmm

torpil zorunlu. daha 3-4 gün oldu, bize açık açık başka kanallardan ulaşın dediler. ne yapalım bizde elimizde kim varsa arattık olsun diye. sonuç olarak oldu. ama biz zaten haklıydık, yani kendi hakkımız için torpil yapmak zorunda kaldık.

Sizin gibi olan cok kisi var
Listede ust siralarda olmalarina ragmen elenmemek icin torpil aramak zorunda kaliyo insanlar
Bu kisilere ben kizamiyorum dogrusu

Millet sinava calisip uğraşıp yuksek puan aliyo ilk 10a giriyo ama listenin sonundaki dusuk puanli torpilliler memur olurken onlar elenebiliyo cok yazik cidden

Sistem cok kotu
Mulakat diye birseyin olmamasi lazim bence ozellikle devlette cunku ne amacla kullanildigi ortada
Kpss puani ve en fazla sinavi ortalamasi alinsa torpil diye birsey kalmaz ama nerde bunlari kaldiracak siyasiler

Belki sizin gibi haklı olup da başka kanalı olmayanlar vardır, ya da kendi isteğiyle torpil yaptırarak girmek istemeyen. Sonuçta sizinki de torpile giriyor, kusura bakmayın ama kul hakkına zorunlu olarak girmişsiniz o zaman : )

Bence de
Yazık günah torpil bana da gerekti aramadım bile çünkü kendim çok mağdur olmuştum aynı şeyi başkalarına yapamazdım...

arkadasina soyle hiccc uzulmesin tt ye giremedigi icin. defalarca oradakilerle calismak zorunda kaldim cogunlugu torpilli oldugu icin sadece yazisma yapiyorlar kendilerini gelistirmiyorlar. oylece kaliyorlar...uluslararasi firmalara baksin en iyisi onlar...

Hadi ya.. Valla açıkcası ben de üzülmüştüm çünkü yeni mezuna kimse o kadar maaş ve maaşın yanında süsleyip saymakla bitiremedikleri şeyleri vermiyor.. Bi hayal kırıklığı yaşadı ama inşallah daha hayırlı olmuştur teşekkür ederim yorumunuz için : )

şöyleki bizimki atama işiydi ve dava açarsanız kesinlikle kazanırsınız, siz sonuna kadar haklısınız, sizin durumunuzdan daha hafif olan herkesi yaptık dediler. oralarda yetkili kim varsa gidip yalvardık. en son bu yalvardığımız kişilerden birisi dedi yukarıya başka kanallardan ulaşın diye. Yasal hakkımızdı yani. Kul hakkına giren onlardı.

sonuçta dava açıp kazansak bile dava bitene kadar mağdur olacaktık ve de yasal hakkımızı vermeyen kişiler soruşturma bile geçirmeyecekti onlara hiçbir şey olmayacaktı. o yüzden bu kadar rahatça ağızlarını yayarak dava açın diyorlardı.

İnsanlar o iş olsun diye kalkıp başka şehirlere gidiyorlar. Yakında değilse günübirlik gidip gelemezler de, konaklama masrafı da var. Adam olan firma zaten iş mülakatına gelen adaylarının yol masraflarını kendisi karşılar.

Daha geçen aylarda bir arkadaşım Akbank'ın mülakatına girdi, 5 dk içinde sordukları sorulardan birisi bankamızda çalışan bir tanıdığınız var mı? olmuş...

X arkadaşımın babası Garanti Bankasının mülakatına falan gireceğin zaman haber ver Y'ye telefon edelim dedi. O işi gerçekten isteyen ve yapabilecek kapasitede olan insanların son aşamada torpile başvurmasını elbette desteklemiyorum ama kızamıyorum da çünkü herkes kendini sağlama almak istiyor. Torpili o kişi yapmasa bi başkası yapacak, lanet bişey. Ben torpille bi yere girmeye çalışır mıyım? Zor. Mutlu olamam. Şirketime torpille adam alır mıyım? Tanıdığım biri vardır, güveniyorumdur da, eğitimi vs iyidir, kalitesi bellidir öncelik verirdim belki ama öyle kalitesi düşük adamı sırf tanıdık diye asla almazdım herhalde. Zaten sorun başarısız insanların torpile başarılı insanların önüne geçirilmesi.

Maalesef. Acımazsız ama yapacak hiçbir şey yok. Güya çok rekabetçi bir ortam ama en önemlisi tanıdığının olması.
İşte bundan dolayı çevrenizi genişletebileceğiniz kadar genişletin. Olabildiği kadar dernekte vakıfta aktif olun. Herkes anadan babadan torpilli olmuyor ne yazık ki...
Yine de arkadaşın işin peşini bırakmasın. Biraz sıkıştırsın insan kaynaklarını. Linkedin'den falan da ulaşmaya çalışsın. Çok üzücü bir durum. Başarılar dilerim.&

yazılanlartı okuyorum da gerçekten öyle..
artık torpil o kadar doğal bişey oldu ki saklama niyetinde dahi değil insanlar.bir arkadaşım belediyeye girdi diyor ki cv mi götürdüm beğendiler,alındım.bana da söylesene nereye götürülüyor bu cv ??
millet okulu bitmeden gireceği yeri garantilemiş arkadaşlar. bizim gibi hak,hukuk yemeyen aileler ve çocukları ise en küçük yerden başlamak zorunda... x memleketliysen hele her işin hallolur,devlet yurdunda da kalırsın ,burs da alırsın işini de bulursun.olan okurken de bize mezun olunca da bize olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…