İnsanlar o iş olsun diye kalkıp başka şehirlere gidiyorlar. Yakında değilse günübirlik gidip gelemezler de, konaklama masrafı da var. Adam olan firma zaten iş mülakatına gelen adaylarının yol masraflarını kendisi karşılar.
Daha geçen aylarda bir arkadaşım Akbank'ın mülakatına girdi, 5 dk içinde sordukları sorulardan birisi bankamızda çalışan bir tanıdığınız var mı? olmuş...
X arkadaşımın babası Garanti Bankasının mülakatına falan gireceğin zaman haber ver Y'ye telefon edelim dedi. O işi gerçekten isteyen ve yapabilecek kapasitede olan insanların son aşamada torpile başvurmasını elbette desteklemiyorum ama kızamıyorum da çünkü herkes kendini sağlama almak istiyor. Torpili o kişi yapmasa bi başkası yapacak, lanet bişey. Ben torpille bi yere girmeye çalışır mıyım? Zor. Mutlu olamam. Şirketime torpille adam alır mıyım? Tanıdığım biri vardır, güveniyorumdur da, eğitimi vs iyidir, kalitesi bellidir öncelik verirdim belki ama öyle kalitesi düşük adamı sırf tanıdık diye asla almazdım herhalde. Zaten sorun başarısız insanların torpile başarılı insanların önüne geçirilmesi.