• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fazladan torpili olan var mı ? :)

olympian

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2015
946
1.816
113
Merhabalar arkadaşlar,

Herkes sıkıntısını derdini paylaşıyor ben de sindiremediğimiz bir olayı anlatmak, sizlerle paylaşmak istedim. Yakın arkadaşım bir firmanın yeni mezunlar için olan start programına katıldı. Kendisi mühendislik öğrencisiydi bu arada. Bu start programları şöyle oluyor; öncelikle internet üzerinden başvuru yapılıyor, bir test gibi bir şey dolduruluyor ve eleme yapılıyor. Daha sonra ingilizce video mülakatı oluyor, kamera ile ve eleme yapılıyor. Bu aşamaları geçenler oldukça zor olan grup mülakatına çağrılıyor. Yine bir eleme yapılıyor ve insan kaynakları elemesi kısmına geçiliyor. İnsan kaynaklarından sonra ise birebir mülakat başlıyor. Birebir mülakatta da başarılı olanlara da teklif yapılıyor ve işe başlıyorlar.

Arkadaşım bu meşakkatli aşamaların hepsini başarıyla geçti ve malum şirket tarafından arandı. Daha da bir eleme yapılmayacağı söylendi. Yine de en son genel müdürün imzası gerektiği, bu sebeple diğer hafta tekrar aranacağı söylendi. Arkadaşım çok sevindi, yıllardır çok güçlükle okudu, projeler yaptı, yarışmalara katıldı, herkese yardım etti. Onun adına hepimiz çok sevindik emeğinin karşılığını sonunda aldığı için. Ailesinin maddi durumu çok da iyi olmadığı için o kadar çok ümitlendi ki hep çok şükür emeklerimin karşılığını aldım diye çok sevindi, biz de sevindik tabi.

Tabii ki geçen haftaya kadar.. Programın takvimine göre iş teklifleri geçtiğimiz haftadan önce bitiyormuş. Bu sebeple çok strese girdi, aradılar oldu ama yine de içimde bir his var diyordu. Nitekim haklı da çıktı. Telefonlarına uzun süre çıkmadılar çıkanlar da senin aranman gerekiyordu teklif için dediler ismini not aldılar en son elendiğini söylediler.. Biz şok oldu tabi :KK57: arkadaş o kadar çok üzüldü ki.. mülakattan geçmiş birini nerde nasıl eliyorsun sen ya.. :sinirli: ve sebebi de yok.. Firmada çalışan birisinin bu konunun üzerine gitmesi sonucu şunu öğrendik:

Pozisyon için genel müdürün tanıdıklarını almışlar! Zaten torpil döndüğünü anlamıştık, bunca aşama eleme vs hepsi yalanmış.. Her şey torpile bakıyormuş meğer.. Bu sebeple, bunu araştıran da bir müdür kurumda bu arada, araştıran kişiye de benim gücüm yetmedi genel müdürün baskısı oldu denilmiş. İnanılmaz :)
Bir gencin umutlarını yıkıp hakkına girmek bu kadar kolaymış.. Hakkımızı haram ediyoruz tabii ki de ben merak ediyorum insanlar nasıl bu kadar rahat torpil yapıyorlar ya.. Aklım almıyor her iş torpile mi bakıyor bu ülkede? Boşu boşuna sinirlerini yıprattılar o kadar insanın.. Ne biçim bir ülkede yaşıyoruz. :kızgın:

Böyle bi şeyi geçtiğimiz sene yaşadım. Torpilli giren bikaç kişi ifşa oldu. Onlar olmasa ben şu an hayallerimin mesleğini yapacaktım. Büyük hayal kırıklığı yaşadım, toparlanamadım bi süre. Çok zordu bunları yaşamak, hele torpilin döndüğünü böyle acı bi şekilde deneyimlemek...
Arkadaşına sabırlar diliyorum, çünkü ancak sabrederse istediği yere gelebilir. Hayat bikaç yıldır kafama vura vura öğretti sabretmeyi. Hala da devam ediyor hayal kırıklıklarım, ama pes etmek yok. Nasibimiz bi yerde bizi bekliyor, hem de torpilsiz, kendi emeğimizle hakettiğimiz nasibimiz... İnşallah hayırlısı olsun hakkında.

Torpil heryerde cok fazla
Insanlar elene elene torpil aramaya basliyo zaten bi sure sonra ben herkeste goruyorum
Sistem bozuk bi kere
Ben de onceden bunu yasamistim sok gecirmistim hatta ama kismet degilmis diye kendimi avuttum bi sekilde

Ama her sirket boyle degil inan basvuru yapmaya devam etsin
O sinavlari gectiyse baska sirketlerde de gecer
Belki daha iyi bi yere girer
Hakkinda hayirlisi olsun

:KK43: daha yeni yaşadım. Sık sıkta yaşıyorum çok üzülüyorum.
Eşek gibi çalışıp, 1 çocuklu bir bayan olarak sınav puanlarimla 1. Sırada geliyorum. Ama mulakatta olmuyor. Hep mülakatta olmuyor :(

Gecenlerde adalet bakanliginin atamalarinda bile neler dondu sizinki de soru mu... Zabit katipligi icin butun sinavlardan yuksek notlar alip mulakatta butun sorulari bildigi halde ve hali hazirda zabit katibi olmadigi zaman yerine bakacak kadar deneyimi oldugu halde sinavlara girdigi saibeli, mulakata girmemis ve deneyimsiz kisileri zabit katibi yaptilar. Hic utanmadan, hic yuzleri kizarmadan...

Zor iş. Memurluk sınavına girip düz memurlukta torpil olmuyor (soruları çalanlar hariç tabi) işin içine mülakat girdimi her yerde torpil var malesef.

Fazla torpili olan var mı demişsin ya. Varsa öyle biri banada göndersin.

Gecenlerde adalet bakanliginin atamalarinda bile neler dondu sizinki de soru mu... Zabit katipligi icin butun sinavlardan yuksek notlar alip mulakatta butun sorulari bildigi halde ve hali hazirda zabit katibi olmadigi zaman yerine bakacak kadar deneyimi oldugu halde sinavlara girdigi saibeli, mulakata girmemis ve deneyimsiz kisileri zabit katibi yaptilar. Hic utanmadan, hic yuzleri kizarmadan...

Zabıt katipligi de ayrı entrika... eskiden bende girmiştim sınava...

Ya zaten her yerde torpil dönüyor da madem torpille adam alacaksınız neden kendinizi de insanları da yorarak bir de bir şey yapıyormuş gibi start programı neyin yapıp aşama aşama insanların hayallerini yıkıyorsunuz ki. :KK11:
Aynen öyle, ben o dediğim sınav için beş kere Ankara'ya gittim. Hem maliyeti hem psikolojisi mahvetti beni. İş yapıyorlar sözde...:110:

Arkadasiniz sinavda kacinci olmustu ve kac kisi aliniyodu

Yaziyla ilgili sinavi gecmeden torpil yapamiyolar orda mulakatta torpil donuyo

Aynen öyle, ben o dediğim sınav için beş kere Ankara'ya gittim. Hem maliyeti hem psikolojisi mahvetti beni. İş yapıyorlar sözde...:110:
Evet arkadaşım da dediğim gibi maddi durumları kötüydü gitti mülakat için takım elbise neyin almak zorunda kaldı. Hem İstanbul'a hem Ankara'ya gitti geldi. Yani ne deyim inşallah sizin de karşınıza daha iyi bir iş fırsatı çıkar arkadaşın da.. ama yanlarına kalmaz inşallah :110:

Bunu bende defalarca yaşadım adı adaletle başlayan bir kurumda böylesi adaletsizlik olan bi ülke ben artık pes ettim...

firma adini tahmin edeyim 3 secenegim var 1.tt 2.vodafone 3.turkcell. en buyuk yuzdeyi tt de veriyorum bwn. hem tt de hem.de vodafone da ayni seyi bizzat yasadim. oluyor hirs yaptim inat yaptim. torpilsiz devlet memuru olcam dedim. oldum...
malesef turkiyede boyle o torpille aldiklari adam omru boyunca haram ekmek yiyecek haberi yok.

firma adini tahmin edeyim 3 secenegim var 1.tt 2.vodafone 3.turkcell. en buyuk yuzdeyi tt de veriyorum bwn. hem tt de hem.de vodafone da ayni seyi bizzat yasadim. oluyor hirs yaptim inat yaptim. torpilsiz devlet memuru olcam dedim. oldum...
malesef turkiyede boyle o torpille aldiklari adam omru boyunca haram ekmek yiyecek haberi yok.

Evet güzel tahmin ettiniz : ) Haram lokmayı kul hakkını diğer tarafa gitmeden anlayacaklarını sanmıyorum böyle zihniyetlerin.. Sizi de tebrik ederim inşallah arkadaşa da nasip olur gönlüne göre bir yerde çalışmak.

Merhabalar arkadaşlar,

Herkes sıkıntısını derdini paylaşıyor ben de sindiremediğimiz bir olayı anlatmak, sizlerle paylaşmak istedim. Yakın arkadaşım bir firmanın yeni mezunlar için olan start programına katıldı. Kendisi mühendislik öğrencisiydi bu arada. Bu start programları şöyle oluyor; öncelikle internet üzerinden başvuru yapılıyor, bir test gibi bir şey dolduruluyor ve eleme yapılıyor. Daha sonra ingilizce video mülakatı oluyor, kamera ile ve eleme yapılıyor. Bu aşamaları geçenler oldukça zor olan grup mülakatına çağrılıyor. Yine bir eleme yapılıyor ve insan kaynakları elemesi kısmına geçiliyor. İnsan kaynaklarından sonra ise birebir mülakat başlıyor. Birebir mülakatta da başarılı olanlara da teklif yapılıyor ve işe başlıyorlar.

Arkadaşım bu meşakkatli aşamaların hepsini başarıyla geçti ve malum şirket tarafından arandı. Daha da bir eleme yapılmayacağı söylendi. Yine de en son genel müdürün imzası gerektiği, bu sebeple diğer hafta tekrar aranacağı söylendi. Arkadaşım çok sevindi, yıllardır çok güçlükle okudu, projeler yaptı, yarışmalara katıldı, herkese yardım etti. Onun adına hepimiz çok sevindik emeğinin karşılığını sonunda aldığı için. Ailesinin maddi durumu çok da iyi olmadığı için o kadar çok ümitlendi ki hep çok şükür emeklerimin karşılığını aldım diye çok sevindi, biz de sevindik tabi.

Tabii ki geçen haftaya kadar.. Programın takvimine göre iş teklifleri geçtiğimiz haftadan önce bitiyormuş. Bu sebeple çok strese girdi, aradılar oldu ama yine de içimde bir his var diyordu. Nitekim haklı da çıktı. Telefonlarına uzun süre çıkmadılar çıkanlar da senin aranman gerekiyordu teklif için dediler ismini not aldılar en son elendiğini söylediler.. Biz şok oldu tabi :KK57: arkadaş o kadar çok üzüldü ki.. mülakattan geçmiş birini nerde nasıl eliyorsun sen ya.. :sinirli: ve sebebi de yok.. Firmada çalışan birisinin bu konunun üzerine gitmesi sonucu şunu öğrendik:

Pozisyon için genel müdürün tanıdıklarını almışlar! Zaten torpil döndüğünü anlamıştık, bunca aşama eleme vs hepsi yalanmış.. Her şey torpile bakıyormuş meğer.. Bu sebeple, bunu araştıran da bir müdür kurumda bu arada, araştıran kişiye de benim gücüm yetmedi genel müdürün baskısı oldu denilmiş. İnanılmaz :)
Bir gencin umutlarını yıkıp hakkına girmek bu kadar kolaymış.. Hakkımızı haram ediyoruz tabii ki de ben merak ediyorum insanlar nasıl bu kadar rahat torpil yapıyorlar ya.. Aklım almıyor her iş torpile mi bakıyor bu ülkede? Boşu boşuna sinirlerini yıprattılar o kadar insanın.. Ne biçim bir ülkede yaşıyoruz. :kızgın:

Ne yazik ki bu gozler kamud torpilsiz temizlik personeli dahi olunmayacagini gordu torpilin nerelerde nasil dondugunu gorunce nutkum tutuldu otesi cok zor imkansiz demiyorum ama memur ve duzeyi bi sekilde calismak tirpildiz zor yada soyle soyleyeyim atandiktan sonraki yerinizi dahi torpil belirliyor

Onceden en azindan gizli sakli yapilirdi simdi acik acık soyleniyor

En son aöf sinavina girince bi kizla konustuk ben hastanede calisicam ama simdi degil ama oyle garanti konusuyordu ki zaten hastaneden kendi istegiyke yeni ayrilmis x partiden misin dedim hayir y partiden dedim ama burda x sin torpili gecmiyor mu dedim hayir guclu bir siyasi partide aktif olmak yetiyo dedi

Gelin bu sistemi gorunde iciniz yanmasin inanin daha neler neler gordum bu yil kpss ye giricemde boyle seyleri gorunce ister istemez sevkiniz dusuyo

Hatta kpss den sonra katiplik yada ceza ve infaz memurlugu sibavlarina gireyim diyordum bi arkadasta dediki mulakata bakiyir mülakat =torpil torpilin yoksa zor dedi oda hakli

Torpili olmayanlar nefes almasin bu memlekette

Devlet kurumu için birşey diyemem ama özel firmaysa kurumun kendi kaybı arkadaşınızı almamaları. Sonuçta özel sektör rekabet iyi personelle olur arkadaşın o kadar elemeyi geçiyorsa demek ki kaliteli biri yerine iş bilmeyen biri aldılarsa bırak o da onların kaybı yani. Benim şirketim olsa kötü elemanı niye alayım hiç kafa çalışmıyor. Arkadaşın hiç umutsuzluğa kapılmasın kaliteli çalışan her zaman talep görür. Ayrıca o genel müdür bozuntusunun da yerine torpilli biri geçer umarım.

Merhabalar arkadaşlar,

Ohoo ben de bi ünv asistanlığına başvururken söylediler bile önceden boşuna gelmeyin bu alınacak diye:) maalesef öyle bu ülkede iş bulma yüzde doksan torpil ...

Back