bir arkadaşımın gebe kalamamasının nedeni, çok fazla yumurta ürettiği için, yumurtaların bibirini engelleyip gelişememesi, tedavi görüyo, yumurta geliştirici ilaçlar kullanıyo ama yumurtalar gelişemeden çatlayıp gidiyo, ayrıca adet düzensizliği de var, aranızda böyle bir sorun yaşayan yada duyan varmı? ne gibi bi tedavi lazım acep, tüp bebek yapsa içerde gelişmeyen yumurta dışarda gelişecekmi bakalım? kimi bir yumurta bulamaz, kimine de mevlam bir sürü verir ama bir işe yaramaz, oooof oftatlicadiarzu
merhaba kuzi. bende tüp bebek tedavisi görüyorum bu ilk denemem. bende cumartesi günü doktora gittim normalde tedavim bitmeliydi yumurtalarım toplanmalıydı. fakat çok fazla yumurta olduundan kan değerim olduğundan çok daha yüksek çıktı. doktorum bu durumun benim için riskli olduğunu ve yumurtalarımı yarın toplayıp, transfer işlemini bir dahaki aya yapacağını söyledi. benim yumurtalarımda boşmu çıkar acaba şimdi moralim bozuldu. bakalım yarın sabah yumurtalarıp toplanacak sonuç ne olacak.
selam canım ultrason la ve hormon testleri sonucu pcos teşhisi konuluyor benim bildiğim. yumurta takibi zaten net bir şekilde belli eder pcosu. aynen tesbih gibi sıralı bir şekilde gözüküyor ultrasonda. ilaçların dozu iyi ayarlanmadığı zaman tehlikeli oluyor.
kızlar bana da ole dedı mılyonlatrca yumurta var gelişmiyo ve çatlamıyo bırbırını engellıyo dıye pkos hastasıyım ve sopnuç aldım hemde ilk aşılamada
arkadaşlar merhaba bende bu ay klomen sonrada iğne yaptırdım şimdiye kadar hiç böyle ağrı olmamıştı kasıklarımda acaba bu sefer çok mu yumurtladım lütfen bilgi verirmisiniz
selam kızlar.a.s. bende benzer sorunları yaşıyorum. bende de pkos var. bir senedir sadece progestan kullanıp normal yolla olmasını bekledik. geçen ay çatlatma iğnesine karar verdik. klomen kullandım. kontrole gittiğimde 6-7 tane yumurta vardı ama hiçbiri yeterince büyümemişti. en büyüğü 11 mmdi. çatlatma iğnesini yaptıramadım. doktorum tablet ilaçlarla yumurtalarımın yeterince büyümediğinden göbekten iğnelerle geliştirilmesi gerektiğini söyledi. ama bundan önce rahim filmi çektirerek tüplerin açık olup olmadığı hakkında kesin bilgi sahibi olmamız gerektiğini söyledi. bu ay rahim filmi için bekliyorum. filmin sonucuna göre ya aşılama yada tüpbebek tedavisi olması konusunda kesin kararı vericez. umarım hepimiz o mutlu habere biranönce kavuşuruz. en kısa zamanda meleklerimiz dünyaya gelmeye karar verir... :hooray::teytey:
canım hayırlısı olsun inşallah sıkma canını, yumurtalar güzel geliştiyse dondurup bidahaki ay transfer yapacaklarsa belki de daha iyi olur, çünkü bende ocakta yaptırıcam tüp bebe, doktorum dondurulmuş yumurtalarla yapılan transferin başarı oranının daha yüksek olduğunu söyledi bana, çünkü aynı ayda hem toplama hem transfer rahmi yoruyomuş, dinlenmiş bi rahime yapılan transfer daha iyi sonuç veriyo dedi, takma kafana bol şans.
merhaba kuzi. dün benim yumurtalarım toplandı 15 adet bugün hastaneden aradılar 9 tanesi döllenmiş. bayramın 2. günü çağırdılar transferim cuma günü veya bi dahaki aya olabilir. moralim biraz yerine geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?