selam canım bu duruma yabancı değilim doktorum bana söyledi ben pcos luyum bendede çok fazla yumurta var ama hiç bir işe yaramıyo verdiği iğne dozunu iyi ayarlayamdığı zaman çok fazla oldukları için hepsi birden büyüyor ve normal gelişimini tamamlamadan çatlıyor gonal-f iğnesi özellikle bende ters tepki yaptı adet düzensizliği olduğu için ayarlama yapmak çok zormuş.bir arkadaşımın gebe kalamamasının nedeni, çok fazla yumurta ürettiği için, yumurtaların bibirini engelleyip gelişememesi, tedavi görüyo, yumurta geliştirici ilaçlar kullanıyo ama yumurtalar gelişemeden çatlayıp gidiyo, ayrıca adet düzensizliği de var, aranızda böyle bir sorun yaşayan yada duyan varmı? ne gibi bi tedavi lazım acep, tüp bebek yapsa içerde gelişmeyen yumurta dışarda gelişecekmi bakalım? kimi bir yumurta bulamaz, kimine de mevlam bir sürü verir ama bir işe yaramaz, oooof oftatlicadiarzu
selam canım bu duruma yabancı değilim doktorum bana söyledi ben pcos luyum bendede çok fazla yumurta var ama hiç bir işe yaramıyo verdiği iğne dozunu iyi ayarlayamdığı zaman çok fazla oldukları için hepsi birden büyüyor ve normal gelişimini tamamlamadan çatlıyor gonal-f iğnesi özellikle bende ters tepki yaptı adet düzensizliği olduğu için ayarlama yapmak çok zormuş.
allahım herseyı yerınde vaktınde ve yeterınce versınn aminnnnnnnnnnnn
aaa sağol canım, durumunuz çok benziyo gerçekten, ama arkadaşıma pcos falan dememiş doktor, gerçi arkadaşımın tek gördüğü tedavi ultrason muayenesi, yumurta takibi, 7 aydır korunmadığı için çok ayrıntılı muayene olmadı, bu pcos nasıl belli oluyo, normal bi muayenede anlaşılıyomu, bilgi verirsen sevinirim
kızlar bana da ole dedı mılyonlatrca yumurta var gelişmiyo ve çatlamıyo bırbırını engellıyo dıye pkos hastasıyım ve sopnuç aldım hemde ilk aşılamada
benimde durumum aynıydı gonalf iğneyle beraber 2 yumurtam gelişti ve hamile kaldım,diğer kücük işe yaramayan yumurtalar hala duruo salı günü gittiğimde gördüm onlari:)))
selam böyle duyunca çok umutlanıyorum. peki normal yollamı hamile kaldın yoksa aşılama mı ve nerde tedavi oldun canım bende nizmirde bir tüp bebek merkezine gidiyorum çok masraflı doğal olarak.
pınarcım senden öğrenmek istediğim şeyler var canım yardımcı olurmusun aynı gibi geldi bana durumumuz. tecrübelisin beni bilgilendirirsen sevinirim.
selam böyle duyunca çok umutlanıyorum. peki normal yollamı hamile kaldın yoksa aşılama mı ve nerde tedavi oldun canım bende nizmirde bir tüp bebek merkezine gidiyorum çok masraflı doğal olarak.
tabiiki elimden geldiği kadarıyla yardımcı olurum sorabilirsin canım....
o zaman başlayabiriz sormaya canım ben pcos lu olarak birçok sorunla karşılaştım. gonalf iğne yle birkez aşılama oldum üç tane yumurta gelişti ama malesef olmadı. gonal f kaçmg kullandın ben 75mg la başladım 450mg dı 8 gün kullandım göbekten kendim yaptım iğneyi.bunun yanında başka ilaç kullandınmıve nerde tedavi oldun. ben hep yarım bıraktım tedaviyi ama şimdi kesinlikle bırakmayı düşünmüyorum. bu ayda FEMARA diye bi ilaç verdi bayram dolayısıyla bu ilaçla idare et dedi çünkü tam bayrama denk gelecekti aşılamam bu nedenle bayramdan sonraya kaldı neler tavsiye edersin bana. tedavi dışında benim yapabileceğim şeyler neler yani kısaca nasıl başardın. bu arada evladına kavuşmuşsun ALLAH sana bağışlasın inşallah bizimde olur benim birçok kişi anne olmak için yanıp tutuşuyor.
aynen senin gibi kullandım 75 mg 7-8 gün falan bende kendim yaptım göbeğimden...ilk defa bu iğneyle gelişti yumurtalıklarım benim hamile kaldım ama 8 haftalık kendiliğinden düstü...
2. ayda yine gonalfi kulallandım yan etki yapmıs dr yarıda kesti
3. aydada yine gnalf le oğlusumu doğurdum..
senin en büyük dezavantajın yarıda bırakmıs olmandır cünkü en basa dönüosun bu hastalıkta.insallah kavusmadan bebişine bırakmazsın:)))
iğnenin yanında en son yumurtalar catlaması için catlatma iğnesi verdi 36 sasat sonra tek gün ilişki verdi hamile kaldımm ...
tedavimde şirinyerde özel bi muayeynede vizitesi 100 ytl şimdi..adını istersen atarım özelden...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?