Fazla kilolarım:/

ef_latun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2012
269
213
Doğumdan sonra bayağı kilo aldım bu halimden hiç memnun değilim bebeğim 3 aylık emziriyorum da aynı zamanda , Doğumdan sonra emzirme döneminde kilolarından kurtulanlar varsa bana da bir yol gösterebilir misiniz acaba ? Şu an 75 kiloyum benim için ideal 61 62 civarı

Çok uçurum bi kilo yokmuş. Havalarda ısınıyor bebişi de alıp bol bol dışarda gezebilirsiniz

Sebzeli diyet öneririm ben o şekilde kilo vermiştim resmen basenlerim pantolonumu patlatacaktı..

Cocuk doktoru, jinekolog, dahiliye ve doktor akrabalarimin hepsi rmzirme suresinde asla kilo vermeye calismamam gerektigini israrla vurguladi, diyetisyen kuzenim ise cok siki bir yasak listesi verdi elime bu sekilde beslenmelisin ama sutun azalir bilgin olsun dedi, zaten bebegimin coklu besin alerjisi yuzunden bir cok gida yasakli listemde oldugu icin emzirme sonrasina biraktim kilo verme isini.henuz 3 ay olmus daha dogum sislikleriniz bike tam inmemistir diye tahmin ediyorum biraz sabirli olun derim

Bol bol emzirmeye devam edin , ben emzirme sürecinde ilk 5 ayda hamile kaldığımın 5 kilo aşağısına düşmüştüm :KK66: hayatım boyunca hep 5 kilo versem diyordum doğumdan sonraya nasipmiş , ne yaptın derseniz emzirdim, hiç yememden kısmadım her canımın istediğini yedim , bi yandan ev işleri bi yandan bebiş hep ayakta koşturmacada her hafta 1 kilo 1 kilo vere vere 50 kiloya düştüm. Hiç kafanıza takmayın , önümüz yaz bol bol hareket edin, Abur cubur paketli gidaları hayatınızdan çıkarın , onlar bebişe de yaramıyor.Sağlıkla büyütürsünüz inşallah

Emzirirken Ekmeği ve abur cuburu kesip, içebildiğim kadar bol su içerek çok kısa bir sürede 20 kg yakın verdim.
Herhangi bir diyet uygulamayın. Sütünüzün kalitesi düşmesin. Ama tavsiyem ekmek yemeyin.

Bence doğumdan sonra kendinizi bulana kadar diyeti düşünmeyin.Onceliginiz emzirmeniz ve konforunuz olsun.Bebegim su an 8 aylık ...2 aydır yediklerime dikkat ederek (spor yapamadım siz yapabilirseniz sonuç daha güzel olur) 7/8 kilo verdim.

Diyet yapmayın ama aburcubur u kesin karbonhidratı sabah 1 dilim ekmek ile sınırlandırın ve acıktıkça kefır-salata- naneli ayranla geçiştirin ya da 5-6 tane çiğ kuruyemişle. Salata , sebze ve protein ağırlıklı beslenin. Özellikle protein hem tok tutup hem güzel kilo verdiriyor. Sağlıklı yağlar tüketmek zayıflamayı kolaylaştırıyor. Zeytinyağı-avokado- Hindistan cevizi yağı- tereyağı-yağlı süt ve yoğurt.(Düşük karbonhidrat diyetlerinde )Meyveyi çok yemeyin! Şeker de yağa dönüşüyor ve akşam 6-7 den sonra birşey yemeyin. Acıktıkça su için emzirdiğiniz için Rezene ve papatya çayı içebilirsiniz kafeinsizler ve rahatlatıcı etkileri var. Bol hareket ve su kesinlikle kolaylaştırıyor.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim benim bünyem kilo almaya müsait olduğu için şimdiden korkuyorum ya veremezsem diye

Canım altta yazacaklarimi kes yada tadimlik ye yavas yavas gider kilolarin

Ekmek
Tatli
Hamur isi
Makarna
Pilav(pirinc) bulgur bol bol ye sut olur

X