• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fazla empati kurmaktan, açımaktan kurtulurum?

Sevgisaygi11

Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2019
66
33
8
30
Hayırlı geceler güzel kk üyeleri,

Söyle anlatayım. Bu hayatda cok değer verdiğim insanlardan hep kazık yedim, çok kez hayatım alt üst olduğu dönemler oldu bu kişiler yüzünden.
Çok empati duyan ve hep positiv bir yapım var.
Kimseye kırılıp küsemiyorum, ilk adımda o kişiden can ciğer kuzu sarması oluyorum.
Çok merhametli ve iyi niyetli olduğum için, (bununla gerçekten gurur duyuyorum) ama pek çok kazık yemişligim oldu. Acıma duygum cok yoğun ve herseferinde AMAN ÜÇ GÜNLÜK DÜNYA deyip herseyi unutuyorum. Başkasını mutlu etmek için herşeyi yaparim, yapamadığım an üzülür kendimi kötü hissederim. Iyi niyetli olmak tabiki güzel bir şey ama malesef herkez tarafından kullanilmaktan usandım. Nasil daha soğuk bir insan olabilirim?

Burada asıl sorun şu. Ben çok iyi niyetliyim diyen bir çok kişi aslında insanlar beni sevsin düşüncesiyle böyle davranıyorlar. Bunun altında da değersiz hissetme dışlanma fobisi oluyor çoğu zaman.

Aşırı derecede alttan alacağınız yapış yapış ilişkiler size birşey kazandırmaz. Olması gereken mesafe ve saygıdır. Ve işin özü insanın kendini sevmesidir.

İnsanlara kendinizi sevdirmek ve kabul görmek yerine önce siz kendinizi sevin. İşte o zaman sorunu çözeceksiniz.

Hayırlı geceler güzel kk üyeleri,

Söyle anlatayım. Bu hayatda cok değer verdiğim insanlardan hep kazık yedim, çok kez hayatım alt üst olduğu dönemler oldu bu kişiler yüzünden.
Çok empati duyan ve hep positiv bir yapım var.
Kimseye kırılıp küsemiyorum, ilk adımda o kişiden can ciğer kuzu sarması oluyorum.
Çok merhametli ve iyi niyetli olduğum için, (bununla gerçekten gurur duyuyorum) ama pek çok kazık yemişligim oldu. Acıma duygum cok yoğun ve herseferinde AMAN ÜÇ GÜNLÜK DÜNYA deyip herseyi unutuyorum. Başkasını mutlu etmek için herşeyi yaparim, yapamadığım an üzülür kendimi kötü hissederim. Iyi niyetli olmak tabiki güzel bir şey ama malesef herkez tarafından kullanilmaktan usandım. Nasil daha soğuk bir insan olabilirim?
sanki ben yazmışım gibi okudum. ben de böyleyim hep kazık yedim. gerçekten iyi olmanın bedelini çok ödedim. ama huy işte ben de vazgeçemiyorum. biraz bencil olup kendini düşünmek gerek. geçenlerde bir arkadaşım biraz da kendini düşün. bencil ol dedi bir sıkıntımda. çok da doğru. insalara hep verirseniz bir değeriniz kalmıyor maalesef. herkes üstünüze binmeye çalışıyor. o nedenle biraz bencillik de gerek bu hayatta.

Herşeyin bir sınırı var.fazla taviz verdiğinizde insanlar daha çok üstünüze gelip,bir sonraki sefer daha fazlasını yapıyor..böyle bir durumu yeni yaşadım.16 ay alttan alıp,hiçbirşey demeyen ben; sonunda çıldırtma noktasına getirildim..içimdekileri döktüm..
İnsanların sorunlarını dinlediğimizde,yardım ettiğimizde ve bunu abarttığınızda size saf, salak muamelesi yapıyor ve herşeyi yaptıracaklarını düşünüyorlar.mesela aynen böyle davrandığım bir arkadaşla yediğim kazık sonrası 20 yıllık ilişkimi bitirdim.yalnız kalmaktan ,herkesin sizi sevmemesinden korkmayın.yaşaya yaşaya öğreniyorsun..

Sınırı aşmak demek nankörlüğü beslemek demektir, ötesi yok.

Her şey sizin elinizde " bana ne ve hayır " demeyi öğrenmeniz gerekiyor .

O üç günlük dünya 3..2..1 diye azalır gider ..Pişman oluyorsanız size faydası olmadığını kabul ediyorsunuz demektir..Kim geriye döndüğünde pişmanlık dolu mazi isterki..Buradan yola çıkın yarinlariniz için..

Aşırı iyiniyet zarar
Gamsız olmakta öyle
Dengeyi bulmak gerekiyor.
Sizde de biraz o sorun var sanırım.
Bir de hep kazık yedim diyorsunuz neden hep yanlış kişileri seçtim diye de düşünüyor musunuz ?

Burada asıl sorun şu. Ben çok iyi niyetliyim diyen bir çok kişi aslında insanlar beni sevsin düşüncesiyle böyle davranıyorlar. Bunun altında da değersiz hissetme dışlanma fobisi oluyor çoğu zaman.

Aşırı derecede alttan alacağınız yapış yapış ilişkiler size birşey kazandırmaz. Olması gereken mesafe ve saygıdır. Ve işin özü insanın kendini sevmesidir.

İnsanlara kendinizi sevdirmek ve kabul görmek yerine önce siz kendinizi sevin. İşte o zaman sorunu çözeceksiniz.

Bu yorum dogru ama bence biraz eksik. Sadece sevilme istegi de degil bizim gibi insanlarda asiri bir sucluluk duygusu var. Mesela cok tanimadigim veya bir defa gordugum insanlara da hayir demede sikinti yasiyorum ben. Yani hem herkes bizi sevsin istiyoruz hem de herkesin duygusal dunyasindan sorumlu hissediyoruz. Sucluluk cok baskin bi duygu bence bizlerde. Degersizlik hissi konusunda da hak veriyorum.

sanki ben yazmışım gibi okudum. ben de böyleyim hep kazık yedim. gerçekten iyi olmanın bedelini çok ödedim. ama huy işte ben de vazgeçemiyorum. biraz bencil olup kendini düşünmek gerek. geçenlerde bir arkadaşım biraz da kendini düşün. bencil ol dedi bir sıkıntımda. çok da doğru. insalara hep verirseniz bir değeriniz kalmıyor maalesef. herkes üstünüze binmeye çalışıyor. o nedenle biraz bencillik de gerek bu hayatta.
Nasil başa çıkacağız bu durumla, bencede orta sınırı bulmak da fayda var. Sanırım suçluluk duygusu çok

Nasil başa çıkacağız bu durumla, bencede orta sınırı bulmak da fayda var. Sanırım suçluluk duygusu çok
evet birine ters bile değil yani düzgünce cevap versem içime oturur. yapı işte😔. ne bileyim artık sevmediğim hareket yapanlardan sessizce uzaklaşmakta buldum çareyi. hayatımdan çıkarıyorum yoranları, üzenleri, değer vermeyenleri. yapcak bir şey yok canım sıkılıyor tabi. ama elimden bu kadar geliyor. 😔

Back