Faydalı bir topik :) çeyiz alışverişinde marka seçimleri

kbr89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
308
5
68
İstanbul
Merhaba kızlar,hepimiz yakın zamanda evlenicez,çeyize kimimiz yeni başlıyoruz kimimiz yolu yarıladık kimimizde yolun taaaa başındayız :) Haydi yardımcı olalım birbirimize :)

Ben çok fazla araştırdım ve en fazla şikayeti schafer markası alıyor,özellikle çatal bıçak takımları.
Şimdi herkes yazsın bakalım aldığını kullandığını markaları ile birlikte.
Yemek takımları,çatal bıçak takımları,beyaz eşya,küçük ev aletleri,ev tekstili... akla gelen tüüüüm çeyizlerimiz :)

Merhaba kızlar,hepimiz yakın zamanda evlenicez,çeyize kimimiz yeni başlıyoruz kimimiz yolu yarıladık kimimizde yolun taaaa başındayız :) Haydi yardımcı olalım birbirimize :)

Ben çok fazla araştırdım ve en fazla şikayeti schafer markası alıyor,özellikle çatal bıçak takımları.
Şimdi herkes yazsın bakalım aldığını kullandığını markaları ile birlikte.
Yemek takımları,çatal bıçak takımları,beyaz eşya,küçük ev aletleri,ev tekstili... akla gelen tüüüüm çeyizlerimiz :)

karaca taç özdilek kanca ev tantitoni philips aklıma gelmiyor yaaa :46:

Kesinlikle farklı süslü püslü şeker ürünler için Tantitoni :)

Ve şu var ki bu sene en iyi kalite ödülü mobilya da Alfemo 'ya gitti ;)

çatal-bıçakta senelerin markası jumbo ve ar-yıldız

Nevresim,Havlu,Bornoz -SAREV,TAÇ
Yemek takımı,çatal-bıçak,tencere takımı - JUMBO
Kişisel aletler,Küçük ev aletleri - BRAUN - TEFAL - BOSCHCam-PAŞABAHÇE
Tavalar,sahan seti-TEFAL-HİSAR
Beyaz eşya -BOSCH
Bazı küçük el aletleri içinde - HİSAR -KORKMAZ-BERNARDO

Son düzenleme:
benim yaptığım seçimler çelik tencerelerde aryıldız, teflon tencerelerim hisar, çkb takımı hisar, çaycım arzum, blender setim fakir, ütüm,saç kurutma makinem, ocağım ve elektrikli süpürgem arçelik:34:

Blender: Braun

Ütü: philips

süpürge Arnica

el süpürgesi: Black Decker(biraz tuzluydu ama çalışan aile için önemli o yüzden )

mutfak: bernardo, yetkinler, korkmaz, taç , esse, mudo concept(çok kaliteli olmasalarda çok beğendiğiniz bir şey varsa değer)

günlük yemek takımı: karaca

buzdolabı: bosh

fön makinesi : AStra (kuaför tavsiyesi- eminönünde kuaför malzemeleri satan handa var,ismini hatırlayamadım)

diğer beyazlar: profilo :) (boshta muadili olan ürünler herşeyiyle aynı zaten)

su ısıtıcı,tost makinesi: Korkmaz

düdüklü tencere :fissler

yorganlar: taç (bir de engilis homedan almıştım çin malıymış pişman oldum)

ev tekstili : tüm nevresimleri masa örtüsü vs annem dikiyor.(Genelde kumaşçılar sarevin kumaşlarını öneriyorlar.)
onun haricinde madame coco, english home

cam ürünlerde kesinlikle kaliteli alınmalı, eminönü kürkçü hanın yukarsında uygun fiyatlara paşabahçe ürünleri var. ikeadan vs alınan bardaklar hemen çiziliyor,hemen eskiyor ablamdan biliyorum.

tavalar: Tefal

aklıma gelenler bunlar

en ufak ıvır zıvırı bile deli gibi araştırarak aldık,her yorumu şikayeti okuduk nerdeyse :)

o yüzden aldıklarımıda çok içime sinerek aldım.
tabi bazı şeyler ihtiyaca göre değişir.

ama çoğunun fiyat/perf. açısında en iyi ürünler oldugunu düşünüyorum

Son düzenleme:
tekstil ürünleri biraz karma oldu:) büyük kısmı taç diğerleri sarev,merinos, mink ve jua gibi bilindik markalar

ütü philips, tost makinesi su ısıtıcısı korkmaz, el süpürgesi arnica merlin, blendır tefal aldım

porselenlerim kütahya, çkb takımlarım aryıldız ve kütahya, çelik tencerelerim kütahya, korkmaz, ve ar yıldız , teflon ve dökümlerim de taç ve tefal

valla aklıma gelenler bunlar:)

Selamlar,

Tencerelerde Jumbo, Hisar, Korkmaz öneriyorlar. Seramikler için de Moneta ve Korkmaz öneriyorlar ama ben arkadaşlarımın şahsi önerilerine kulak verip Esse aldım.
Düdüklüde Fissler, Tefal, benimki Tefal
Yemek takımında Bone China öncelikli deniyor. Kütahya veya Güral porselen kaliteliymiş. Ben Shafer'dan aldım, modelini beğendiğimiz yerden alma taraftarıyım.
ÇKB takımında Jumbo, Hisar, Aryıldız öneriliyor. Hisar ve Camino var bende.
Nevresimde Sarev, Taç(Kristal alt markası), Karaca, US Polo(marka görseli göz yormayanlar için), English Home
Küçük Ev Aletlerinde Philips, Tefal, Korkmaz.
Ivır zıvır aksesuar baharatlık rende vs de Biev, Tantitoni, Bernardo, Kancaev, rendede Korkmaz
Beyaz eşya henüz almadım ama Bosch, Siemens, Arçelik, Samsung ama hangisi en iyisi hangisi fiyatına göre en iyisi henüz araştırmadım :)

çoğuna katılıyorum aynen :) ben beyaz eşyada siemens düşünüyorum...
bir de tantitoni ve cats by luyano'yu önermiyorum. şu an bekarken kullanmış biri olarak çelik ya da porselen ürünlerini en fazla 2 sene kullanabildim. çok adi çin malı gibi ürünler.... melamin ürünleri belki alınabilir.
elektrikli süpürgem var ama eskidi gibi. değiştirirsem Nilfisk almayı düşünüyorum, çok araştırdım :)
çelik kaşık çatal takımı ve tencere korkmaz. yemek takımım kütahya. bazı aksesuarları ve günlük kaşık çatalları tchibo'dan aldım :) günlük yemek takımı ise porland...
düdüklü fissler comfort 4,5 litre.
ütü ve lcd tv philips
mobilyada enza ya da kelebek düşünüyorum. doğtaştan okullardaki tüm öğretmen arkadaşlar şikayet ediyor... düşünün dolabın rengine boyanıyomuş kıyafetler...

beyaz eşyalarım arçelik ama bosch ta çok ii tabi uçuk mobilyalardada servisi cabuk bulunan ve her yerde bulunan urunler tercih edilmieli mutfak robotlarında arzumda gayet ii diğer mutfak eşyalarım jaraca gerçekten çok kaliteli ayrıca kırılırsa bile parcasını toplayıp goturdugunuzde aynısını geri isde ediyorlarmış

valla bence markanın kaliteli olması kadar firmanın ürünlerinin arkasında durması da önemli bu konuda karaca'yı yetersiz buldum. uzun biraz ama yine de anlatayım, yaşadığım yer küçük bir yer olduğu için bir çok eşyamı züccaciye tarzı bir yerden almıştım. kütahya porselen yemek takımı ve karaca kahvaltı takımımı mesela. burası bana fatura da vermedi sonra veririz falan dediler sonra tayinim çıktı alelacele ayrıldım ordan öylece aldım geldim eşyalarımı. neyse işte evimi yerleştirirken açtım çeyizlerimi, karaca kahvaltı takımımın bir servis tabağı boydan boya çatlak çıktı, kütahya yemek takımının da tuzluğunun alt kısmında ufak bi çentik vardı.

ekim ayının başlarında hem kütahya porselene hem karacaya mail attım, ücreti dahilinde eksik parçalarımın teminini istedim. kütahya direkt bir hafta içinde gönderdi tuzluğu, karaca tabağı geçtğimiz haftalarda -4-5 kez mağazasına uğrayıp hatırlatarak- zor bela aldım. para da verdim tabii ki faturam olmadığı için.

ki karaca'nın müşteri hizmetleriyle de iki kez konuştum çok itici bir tavırları vardı, takımın kodunu istiyorlar diyorum yok sitenizde orda vardır diyorlar gerizekalıyım sanki ben azarladım artık kadını da normal konuşmaya başladı.

bu tavırları çok soğuttu beni karaca'dan.

yalnız bende düdüklüsü var, sandıklı çatal kaşık bıçak takımı var, cezve var bi de kahvaltı takımı var karaca'nın hepsi de fena değil memnunum kalitelerinden allah var. yine de bence bu tip şeyler de önemli. bernardo da aynı şekilde ürünlerinin arkasında durmayan bir firma onu da bir arkadaşım yaşadı.

aklınızda bulunsun istedim

valla bence markanın kaliteli olması kadar firmanın ürünlerinin arkasında durması da önemli bu konuda karaca'yı yetersiz buldum. uzun biraz ama yine de anlatayım, yaşadığım yer küçük bir yer olduğu için bir çok eşyamı züccaciye tarzı bir yerden almıştım. kütahya porselen yemek takımı ve karaca kahvaltı takımımı mesela. burası bana fatura da vermedi sonra veririz falan dediler sonra tayinim çıktı alelacele ayrıldım ordan öylece aldım geldim eşyalarımı. neyse işte evimi yerleştirirken açtım çeyizlerimi, karaca kahvaltı takımımın bir servis tabağı boydan boya çatlak çıktı, kütahya yemek takımının da tuzluğunun alt kısmında ufak bi çentik vardı.

ekim ayının başlarında hem kütahya porselene hem karacaya mail attım, ücreti dahilinde eksik parçalarımın teminini istedim. kütahya direkt bir hafta içinde gönderdi tuzluğu, karaca tabağı geçtğimiz haftalarda -4-5 kez mağazasına uğrayıp hatırlatarak- zor bela aldım. para da verdim tabii ki faturam olmadığı için.

ki karaca'nın müşteri hizmetleriyle de iki kez konuştum çok itici bir tavırları vardı, takımın kodunu istiyorlar diyorum yok sitenizde orda vardır diyorlar gerizekalıyım sanki ben azarladım artık kadını da normal konuşmaya başladı.

bu tavırları çok soğuttu beni karaca'dan.

yalnız bende düdüklüsü var, sandıklı çatal kaşık bıçak takımı var, cezve var bi de kahvaltı takımı var karaca'nın hepsi de fena değil memnunum kalitelerinden allah var. yine de bence bu tip şeyler de önemli. bernardo da aynı şekilde ürünlerinin arkasında durmayan bir firma onu da bir arkadaşım yaşadı.

aklınızda bulunsun istedim

canımsınız siz benim yaa :16::16::16:

evli bayanların tecrübelerine gerçekten çok ihtiyacı olan bi topik burası çoğu unutuyor ama evlendikten sonra buraya uğrayıp bizlerle tecrübelerinizi paylaşmanız gerçekten çok ince bi davranış

Allah razı olsun sizleri seviyorum :54::54::54:

merhaba kızlarrr
bende işin hem en zevkli hem de en kafa yoran kısmındayım tamda şu sıra çeyızlere başladım:)
öncelikle misafirlik ve günlük yemek takımlarımı ve de bardak takımımı bernardodan aldım aslında tereddütlüydüm ama şuan mutluyum kararımdan cunku ürünün inanılmaz arkasında duruyorlar yemek takımımı 3kere değiştirdim ve her seferinde mağazada tek tek kontrol ettım ve 5 sene boyunca istediğin kadar değişim yapailiyorsun yanı aklınız kalmıyor "ya daha guzelı çıkarsa" diye=)
seramık tencerelerimi ve tavalarımı moneta aldım bırazcık pahalı ama biz evdede kullanıyoruz gercekten super..
çkb takımlarımı hısardan aldım duşunen varsa suan kampanyalı sanırım cok uygundu çelik tencereler cezve çaydanlık hepsi hisar.
yataş puffy nin nevresim takımları ve yatak örtüleri güzel onlardanda birer tane aldım
havlular chakra ve english home
nevresimlerimi sarev ve cotton boxtan tamamlıycam ablam kullanıyor bu ıkı markayı çok memnun yıkanması ve utulenmesinde de bi sorun yokmuş.
şimdiki problemım bornoz takımında sıra geldı ona ama karar veremıyorum yardımlarınız beklıyorum=)

merabalar aranıza yeni katıldım :) bu paylaşımı da gerçekten faydalı buldum :) yaa ben madame coco nevresim alcam ama kararsızım hani güzel çıkarmı malı falan daha önceden alıp kullanan arkadaşlarınız falan war mı ? malum pahalıda eğer yıkanınca kötü olacaksa hiç almaya gerek yok :D malumm çeyiz olacak kendisi o kadarda para wercem :) ç

çoğuna katılıyorum aynen :) ben beyaz eşyada siemens düşünüyorum...
bir de tantitoni ve cats by luyano'yu önermiyorum. şu an bekarken kullanmış biri olarak çelik ya da porselen ürünlerini en fazla 2 sene kullanabildim. çok adi çin malı gibi ürünler.... melamin ürünleri belki alınabilir.
elektrikli süpürgem var ama eskidi gibi. değiştirirsem Nilfisk almayı düşünüyorum, çok araştırdım :)
çelik kaşık çatal takımı ve tencere korkmaz. yemek takımım kütahya. bazı aksesuarları ve günlük kaşık çatalları tchibo'dan aldım :) günlük yemek takımı ise porland...
düdüklü fissler comfort 4,5 litre.
ütü ve lcd tv philips
mobilyada enza ya da kelebek düşünüyorum. doğtaştan okullardaki tüm öğretmen arkadaşlar şikayet ediyor... düşünün dolabın rengine boyanıyomuş kıyafetler...

tantitoni konusunda haklısın..sadece görüntü var kalite yok, rengarenk çekici ürünlerle kandırılıyoruz :1: mobilya ya gelince, bende yatak odası takımı alıcam yakın zamanda..doğtaştan bunu hiç beklemezdim. modern dizaynlarıyla hoşuma gidiyordu oysa..:53: nills diye bir marka var.. o nasıl acaba? :44: beyaz eşyadada hotpoint ariston kullanan arkadaşlar çok memnun olduğu için, onu düşünüyorum.. kararsızım ama yinede..

Back
X