• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Faydalı bir bilgi.. Cep Telefonu suya düşerse ne yaparsınız

• Konu Sahibi Konu Sahibi TheShe
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
T

TheShe

Ziyaretçi
Tuvalete ya da suya düşen elektronik cihazı yeniden çalıştırma alternatiflerine bir yenisi daha eklendi.

Cep telefonunuz suya ya da daha kötüsü tuvalete düşse ne yapardınız? Birçoğumuz ilk şaşkınlığı atlattıktan sonra, telefonun değerine ve düştüğü suyun temizliğine göre değişen düşünme süresinde elimizi telefonun bulunduğu yere uzatırız.

Telefonu sulu ortamdan çekip aldıktan sonra sıra ilk müdahaleyi yapmaya gelir. Kot pantolonumuzla silmek, bataryasını çıkarıp içindeki suyu boşaltmak ya da evdeysek saç kurutma makinası ile kurulamak ilk akla gelen çözümlerdir. Bu durumlarda, bir nevi çok kan kaybetmiş hastaya benzeyen cep telefonu, ilk müdahale yapıldıktan sonra yeniden aktif hale getirilmeye çalışıldığında çoğu zaman bizi hayal kırıklığına uğratır.

WASHINGTON POST YAZARINDAN MACGYVER ÇÖZÜMÜ

Böyle bir olayla karşılaşanWashington Post yazarlarından Ernesto Londoño olayın çözümü için evlerimizde sıkça başvurduğumuz bir yöntemi kullanmış. Özellikle nemli ortamlarda tuz gibi gıdaların nemini almak için kullandığımız pirinç, bu olayda kurtarıcı rolü oynamış.

Tuvalete düşen BlackBerry cihazını çıkarıp yaklaşık yarım saat saç kurutma makinası ile kurutan yazar, daha sonra cihazı içi pirinç dolu kavanoza koyarak sabaha kadar burada tutmuş. Sabaha kadar bu şekilde tutulan telefon, sabah olduğunda yeniden çalışmaya başlamış.

Pirincin nemi çekme özelliğinden faydalanan Londono, bu tür pratik buluşları ile bildiğimiz MacGyver hatırlatıyor. Bu yöntemin, nem oranı az olan bir ortamda yapılması daha sağlıklı sonuç veriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hmmm enteresanmış hihoyyyt
Geçenlerde bulaşık tasına düşürdüm telefonu yaptığım şey koşa koşa tamirciye gitmek olmuştu :kedi:

güzel bir bilgi. a.s.

suya düşen telefonu, tamamen kuruduğundan emin olmadan açmaya çalışmamak lazımmış.
bu sırada hasar oluşuyormuş.

canım benim tel suya düşmüştü hemen açıp saç kurutma makinasıyla kuruttum
hiçbişey olmamış gibiydi

Elektronik eşyalar ıslandığında artık bende bunu denicem bakalım, inşallah işe yarar.

duymuştum bunu okuyunca sağlamlamış oldum bilgimi

evet derya baykalda programında soylemısdı bunu...demenek lazım aslıdan:)..

Aklımızda bulunsun böyle birşey olursa eğer.Paylaşım için teşekkürler a.s.

İnşallah doğru bir bilgidir. Geçen kızm banyo kovasına düşürmüş ve acı son telf. yapılmadı ve çöpe gitti.
Paylaşımın çin teşekkürler.

Back