• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak Dekorasyonu fayansların üzerini folyolayacağım,sizce hangisi?

mikelaze

bir gün gelir...
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2010
951
11
46
İstanbul
arkadaşlar eşim polis lojmana taşınacağız.lojmanların halini bilenler bilir,bakımsızdır.lojmanda ne kadar kalacağımız belli değil,heran gidebiliriz.taşınacağımız lojmanın mutfağına hiç için ısınmadı ne yapabilirim diye düşünürken dikkatimi mutfak fayansları üzerindeki folyo çekti.ben de farklı renkte bir folyo ile kaplayabilirim dedim.internette araştırdım d-c-fix kendinden yapışkanlı folyo diye bir şeye rastladım.neme karşı dayanıklıymış,küvetin içinde bile kullanılabilir demişler.youtube da nasıl uygulandığını da gördüm.denemeye karar verdim.
[video=youtube;xe49vAvrZ20]http://www.youtube.com/watch?v=xe49vAvrZ20[/video]

mutfak dolaplarının rengi kiraz-krem,mutfak tezgahı mutfak penceresinin önünde,bir tane küçük dolap var o da sol duvarda.mutfak tezgahının olduğu duvarda pencereye kadar fayanslar var.bu fayansları aşağıdakilerden birisi ile kaplamak istiyorum.

1- $1.webp 2-$2.webp 3-$3.webp

tezgahta yaklaşık 120 cm lik mdf mutfak tezgahı...ama tezgahın üzeri daha önce dolapların renginde kiraz rengi kullanılmış.fayansların üzerine de aynı renk kullanmışlar.ben tezgah için

1-$1a.webp 2-$3a.webp 3-$4.webp düşündüm.

nasıl bir eşleştirme yapayım sizce?

Son düzenleme:
dikkate alıyorum kızlar söylediklerinizi.yalnız 45 cm eninde 2 m boyunda şeklinde satılıyor.birbirine ekli gibi olacak.ne kadar sağlıklı olur bunu bilmiyorum.eve taşındık.aniden çıktığı için.apar topar taşınmak zorunda kaldık.bir haftadır mutfağı kullanmıyorum.çalıştığımdan her şey ortada.vakit buldukça düzenleme yapıyorum.bu folyoların satıldığı sitede banyonuzun küvetinde de kullanabilirsiniz demiş.küvet çevresindeki fayansları da ne kadar ovduysam,28 tl verip pahalı fayans temizleyici aldıysakta yok güzel durmuyor.en azından küvet çevresindeki fayansları da bunlardan yapıştırmak istiyorum.ama yavaş yavaş olacak.bence eve çok masraf yaptık.inş. yaptığımıza değer...

canım kullandınmı bu ürünü benim kayınvalideminde mutfak mermeri beyaz sürekli çamaşır suyuyla uğraşıyo onu kapıcaz olurmu ki?

arkadaşlar teşekkürler.örnek olarak gösterdiğim dc-fixleri sitesinden sipariş etmeye çalıştım ama sistem hata verdi.sipariş edemedim.pratikere gittiğimde orada da sitede satılan aynı marka ürünler vardı ama o kadar geniş yelpazede değildi.olabilecek uygunlarını seçtim.
mutfak fayansları için aşağıdaki modeli seçtim.yapıştırdık.şimdilik güzel kullanılıyor.nemli bezle siliyorum o kadar.ama tezgah için cesaret edemedim.tezgahta çok fazla su birikiyor.dayanıklı olmayacağını düşündüm.

$0000233_300.webp

banyo küvetimin çevresindeki duvarı ve dışında da çeşit çeşit fayansla yama yapmışlar.kırılmış olan yerleri de vardı.çevresindeki duvarları ve küvetin dışını mermer görünümlü dc-fixle kapladım.küvetin kenarlarına gelen kısmını silikonladım.geniş alan olarak yapıştıramadım.45'er cm lik boyutlarda yapıştırdım.yapıştırdığım yerlere sulu alan olduğu için bol silikon kullandım.eskisine nazaran fena olmadı.beğendiğim folyolar olsaydı daha iyi olacaktı ama nasip işte.

banyoya da bunu kullandım.
$0001010_300.webp

arkadaşlar eşim polis lojmana taşınacağız.lojmanların halini bilenler bilir,bakımsızdır.lojmanda ne kadar kalacağımız belli değil,heran gidebiliriz.taşınacağımız lojmanın mutfağına hiç için ısınmadı ne yapabilirim diye düşünürken dikkatimi mutfak fayansları üzerindeki folyo çekti.ben de farklı renkte bir folyo ile kaplayabilirim dedim.internette araştırdım d-c-fix kendinden yapışkanlı folyo diye bir şeye rastladım.neme karşı dayanıklıymış,küvetin içinde bile kullanılabilir demişler.youtube da nasıl uygulandığını da gördüm.denemeye karar verdim.
[video=youtube;xe49vAvrZ20]http://www.youtube.com/watch?v=xe49vAvrZ20[/video]

mutfak dolaplarının rengi kiraz-krem,mutfak tezgahı mutfak penceresinin önünde,bir tane küçük dolap var o da sol duvarda.mutfak tezgahının olduğu duvarda pencereye kadar fayanslar var.bu fayansları aşağıdakilerden birisi ile kaplamak istiyorum.

1-Eki Görüntüle 506758 2-Eki Görüntüle 506759 3-Eki Görüntüle 506760

tezgahta yaklaşık 120 cm lik mdf mutfak tezgahı...ama tezgahın üzeri daha önce dolapların renginde kiraz rengi kullanılmış.fayansların üzerine de aynı renk kullanmışlar.ben tezgah için

1-Eki Görüntüle 506761 2-Eki Görüntüle 506762 3-Eki Görüntüle 506763 düşündüm.

nasıl bir eşleştirme yapayım sizce?

1 numaralı resmi daha çok sevdim

1 numaralı resmi daha çok sevdim

canım bunlara bende praktikerde baktım ama çok pahallıya geliyo.sen kaç liraya mal ettin?
birde tabela yapan reklamcılar var.düz yüzey olursa çok kullanışlı isterseniz çocuğunuzun resmi ile kaplayalım dediler.ben başka desenler bakmıştım.adamlar yapmaya geldiler ama mutfak dolaplarımın çerçeve kısımları ve yüzeyin tırtıklı olması sebebiyle hava yapar kullanışlı olmaz dediler.yapmadan gittiler.çok üzüldüm bi çıkar yol sanmıştım ama şimdi mecburen yağıştırma işlerine bakcam.kolay oldumu.hava kalmaması gerekiyormuş.sadece düz yüzeylere öneriyolar.karşılaştığın sorunları yazarmısın?bide maliyet rica etcem....:18:

maliyeti banyo için iki rulo gitti 45cm*2m 6 tl ydi sanırım bir rulosu 12 tl banyo için oldu.normalde 12 tl ama praktikerde sepetin içinde fırsat ürünü diye ayırmışlar oradan aldım.mutfak için büyük olanı 90cm*2,10 cm olansa 24 tl idi sanırım.yani toplamda 40 tl i geçmedi.banyoyu yapıştırırken parça parça kesip yapıştırdım.tek hamlede hepsi yapışmıyor.eşim mutfağı bu şekilde yapıştırmak istedi ama hava kabarcıkları çok oldu.hemen çekip çıkarınca düzeltilebiliyor.ama eşim yanına yaklaştırmadı.işte bitti dediğinde yanına geldim yine de hava kabarcıkları kalmıştı.banyoda böyle bir sorun yoktu.küçülterek yapıştırırsan çok kolay ve net oluyor.hava kabarcıklı yerleri iğne ile havasını indirdik.ama eşim yapıştırırken çok esnettiği yerlerde çatlama yapmış gibi inceden yırtılmış.fayansların birleşme noktaları olduğundan da böyle olmuş olabilir.ama yırtık büyümedi aynı duruyor.idare etmesi adına iyi.şimdilik sorunsuz kullanıyorum.memnunum.

Son düzenleme:
Back
X