Fayans Temizliği:(

purplepurple

Evli,Mutlu,Huzurlu...<3
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2012
731
2
Öhöö öhöööm;
Hamarat arkadaşlarım sizlere bir sorum var.
Ben bu fayansları nasıl parlak gösterebilirim?
Ay böyle çok düz oldu.
Şöyle şimdi yaklaşık yarım saattir mutfağın her bir köşesini temizledim.Ama fayanslarım kuruduktan sonra böyle buğulu gibi görünüyor gözüme:KK43:
Akşama misafirim gelecek sinir oldum bu görüntüye:KK31:
Pril,cif,loc'u denedim,Zoom bile denedim denemediğim ne kaldı bilmiyorum artık geleyim sizlere sorayım dedim.Böyle ilk sildiğim zaman ki gibi pasparlak görünsün istiyorum ama kuruyunca buğulanıyor:44:Fayanslarımın rengi siyah ondan mı yoksa kullandığım bezden mi bilemedim vallahi
Var mıdır bana çözüm getirebilecek önerileriniz?
Hepinizi öpüyorum şimdiden teşekkürler:KK16:

Son düzenleme:
İlk fırsatta fayanslarını değiştir, siyah parlat parlat ömrünü çürütür insanın=)

Ben şu deri gibi olan cam bezleri ile siliyorum. Çok güzel duruyor sildikten sonra.

Ben fayanslari cifle siliyorum ardin da iyice kuruluyorum simdilik bir sorun yok sende kendini fazla yorma ellerine yazik fayanslarda asinir. Bulasik deterjani ile dene istersen

İlk fırsatta fayanslarını değiştir, siyah parlat parlat ömrünü çürütür insanın=)

Hangi akla hizmet siyah fayans kullanılır ki mutfakta zaten anlamadım.Yağ sıçrıyor bişey oluyor sürekli...
Örümde beynim de çürüdü valla.Gören ne pis kız diyecek diye gidiyorum geliyorum siliyorum.O da bana inat geri buğulanıyor:KK15:

Ben fayanslari cifle siliyorum ardin da iyice kuruluyorum simdilik bir sorun yok sende kendini fazla yorma ellerine yazik fayanslarda asinir. Bulasik deterjani ile dene istersen

Canım inan denemediğim şey kalmadı.Bezi değiştirince biraz daha iyi durumu şimdi ama buğulu buğuluda sinirine dokunuyor insanın.
Millet yeni gelinsin ev göremeye gelelim diyor ben habire elimde bez fayans siliyorum.
ahh ahhh Aşınsada değiştirsek:KK23:

Parlaklığı fayansın kalitesiyle alakalı. Bezlerle falan bi nebze güzel sonuç alsanda temel olarak fayanstır mesele.
Bizim mutfak fayanslarımız da siyah beyaz. Hatta banyomuzda şerit şeklinde siyah fayansta var her daim parlaklar. Bazen hiç kurulamayız annemle. Cifler üzerinden suyu dökeriz damla lekesi bile kalmaz üzerinde.. Mutfağımızı babam kendi yaptırdığı için alırken en kalitelisinden almaya çalıştık. Ama müteahhitler nerden kıssak kar diye düşünüyolar işte..

Parlaklığı fayansın kalitesiyle alakalı. Bezlerle falan bi nebze güzel sonuç alsanda temel olarak fayanstır mesele.
Bizim mutfak fayanslarımız da siyah beyaz. Hatta banyomuzda şerit şeklinde siyah fayansta var her daim parlaklar. Bazen hiç kurulamayız annemle. Cifler üzerinden suyu dökeriz damla lekesi bile kalmaz üzerinde.. Mutfağımızı babam kendi yaptırdığı için alırken en kalitelisinden almaya çalıştık. Ama müteahhitler nerden kıssak kar diye düşünüyolar işte..

Doğru söylüyorsun cidden.Boşu boşuna kendimi yoruyorum sanki.Değiştirirken dikkat etmek lazım bunlara aslında

Cam bezi değilde şu bimde satılan mikrofiber çok amaçlı temizlik bezleri var,havlu gibi bişey.onları deneyin,toz alırken,fayans silerken,yer silerken süper.hatta mutfak tezgahında da onlardan kullanıyorum,duşakabinleri temizlerken de.tüy falan bırakmıyor asla,su izi de bırakmıyor,parlatıyor

Bence özellikle cif yapıyor matlaşmayı
ben kesinlikle ceresit tavsiye ediyorum bu ürün büyük yapı marketlerde var
özellikle duşakabindeki silikonları küfleri yok ediyor. iki vısvıs biraz beklet fırçala
mis gibi inanamazsınız. biraz pahalı çokda değil ama bayağıda gidiyor.

Cam bezi değilde şu bimde satılan mikrofiber çok amaçlı temizlik bezleri var,havlu gibi bişey.onları deneyin,toz alırken,fayans silerken,yer silerken süper.hatta mutfak tezgahında da onlardan kullanıyorum,duşakabinleri temizlerken de.tüy falan bırakmıyor asla,su izi de bırakmıyor,parlatıyor

Aslında onlarıda denedim ama suyu iyi çekmiyorlar gibi geldi o yüzden daha pamuklu bir şey kullanayım demiştim.Bilemedim şimdi pazartesi temizlik günüm tekrar deneyeceğim mutlaka

Bence özellikle cif yapıyor matlaşmayı
ben kesinlikle ceresit tavsiye ediyorum bu ürün büyük yapı marketlerde var
özellikle duşakabindeki silikonları küfleri yok ediyor. iki vısvıs biraz beklet fırçala
mis gibi inanamazsınız. biraz pahalı çokda değil ama bayağıda gidiyor.

Yani fısfıslı ne varsa denedim sanıyordum ki yeni bir isim çıktı senden.Mutlaka deneyeceğim. Böyle buğulu buğulu duruyor sanki yağ sıçratmışımda nemli bezle üzerini silip iyice yaymışım gibi:KK43::KK43::KK43:
Düzelmesi için baya bir silmem en önemlisi aynı yöne temizliğini yapmam gerekiyor.Ne sabır kaldı bende ne de dayanacak kol gücü:KK31:

Yeri silmek icin hazirladigin suya sirke sIkabilirsin. Parlatici ve mikrop kirici etkisi vardir.

Malesef kullanılması çok zor olan bir renk seçmişsiniz. Kullandığınız Cif, Fısfıs vs. taşların üzerinde kaldığı için bulanık duruyordur. Açık renk karolarda fazla belli olmaz ama siyah olunca o kalıntılar ortaya çıkıyor haliyle. Yani şöyle düşünün siyah bir seramik kupayı cifle veya herhangi bir sabunla silip oylece kurumaya bıraktınız, ee o cifler dalga dalga üzerinde iz bırakmaz mı? Yer karosunda da aynı şey.

Sadece su kullanarak bir kaç kere silin, o cif vs. gitsin üstünden. Bundan sonraki temizliklerinizde az birşey sıvı bulaşık detarjanı katılmış su ile silip, sonra tekrar duru su (+ biraz sirke olabilir) ile sabunlu kalmamasını sağlamanız lazım, en son olarak da kurulayın.

Son düzenleme:
Canm Arap sabunu dene bir de benm kayınvalidem ole temizliyor cok hoş oluyor

X