• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fayans parlatma..

Berivanatman12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2016
110
44
98
Hanimlar..cok sukur kendi evime tasindim..Rabbim olmayanlara da nasip etsin..muteahhit firma en adi en ucuz mallari kullanmis evin icinde.benim de parke ve fayans takintim baslamis..illaki hep parlamalilar.cunku bana gore bir evin temizligi yerlerinin parlakligi:)) pek iyi fayanslar degil evimdekilr ama yine de fikrinizi istiyorum..evde hazirlayabilecegim ya da satin alabilecegim ne varsa soyler misiniz fayans ve parkeleri parlatmk icin.

Hanimlar..cok sukur kendi evime tasindim..Rabbim olmayanlara da nasip etsin..muteahhit firma en adi en ucuz mallari kullanmis evin icinde.benim de parke ve fayans takintim baslamis..illaki hep parlamalilar.cunku bana gore bir evin temizligi yerlerinin parlakligi:)) pek iyi fayanslar degil evimdekilr ama yine de fikrinizi istiyorum..evde hazirlayabilecegim ya da satin alabilecegim ne varsa soyler misiniz fayans ve parkeleri parlatmk icin.
Bence sildigin suya hep sirke damlat hem parlatir hem iyidir derler sirkeden icin

Ama onlar parlak mı

Ben zira mat satıldığını duydum

Eğer evin içine alma imkanım olurda mat alacağım

belki de o nedenle patlamıyordur

Annemin yer karoları vardı üstü böyle girintili çıkıntılı gibi onlar parlamazdı pek yapısı öyle idi sırlı gibi değildi

Parke icin cila uygulamasi yapiliyor. Nalburlara falan sorabilirsiniz. Ben de parlak seviuorum. Parkede kendimi gormeliyim ayne gibi, eger gormezsem rahat edemiyorum. O yuzden cila en guzeli.

Klorak markası fayans ve derz temizleyici yazıyor üzerinde mavi renkte fayansa döktüğün gibi bembeyaz derz parlak fayans ama dikkat et hemen yıka ben banyoda kullanıyorum

Bende parkeleri silmek icin hazirladigim suya Pronto ve guzel kokmasi icin yuzey temizleyici koyuyorum. Dun yerleri silmek icin su hazirladigimda yüzey temizleyicinin bittigini fark ettim. Güzel koksun diye koslanin hali sampuanindan koydum cok az. Yerler kuruduktan sonra daha parlak oldugunu fark ettim hihhoyt :halay:

Sağlıkla mutlulukla oturun demekten başka birşey diyemiyorum, zira temizlikten özellikle parkelerden duvarlardan hiç anlamam. :işsiz:

ben şey gördüm. şarjlı matkapın ucuna bir fırçanın kafasını kesip vidalıyorlar. sonra onu çalıştırınca dönüyor, temizlik malzemesi ile yeri ovalıyorlar, benim aklıma baya yattı.

tabi yumuşak uçlu bi fırça olması lazım ki çizmesin.

onun dışında lütfen kendinizi yormayın bu kadar temizlik falan kendini yıpratmaya değmez. temiz olsun sağlıklı olsun yeterli, gerisi teferruat. vaktinizi boş şeylere çok harcamayın.

Yapı maddesinin parlak olduğundan emin olun önce.
Benim evimde hiçbir ıslak zemin, fayans, tezgah , lamineler parlak değil örneğin.
Özellikle kaymaları engellemesi adına artık son 4-5 yıldır yarı mat ya da mat malzemelerden seçiliyor döşemeler.
Eğer cinsinden eminseniz cilalatmak en iyi çözüm.

Buldum hanimlar..bugun evi temizledim yuzey temizleyicim bitmisti.ben de kovaya biraz bulasik parlatici koydum.fayanslarim parkelerim cillop gibi temiz oldu:))

Merhaba fayanlarla basi dertte olanlar.
Bende yeni bir ev degisikligi yaptim fayanslar cok guzel antrede bir fayans var dekoratif amacli desenli yapilmis ancak uzeri koruma icin bant kaplanmis o banti ne yaptiysam cikaramadim. Utu ile bufar verdim,sac kurutma makinasi denedim,
Islattim olmadi.varmi bir fikriniz.

Merhaba fayanlarla basi dertte olanlar.
Bende yeni bir ev degisikligi yaptim fayanslar cok guzel antrede bir fayans var dekoratif amacli desenli yapilmis ancak uzeri koruma icin bant kaplanmis o banti ne yaptiysam cikaramadim. Utu ile bufar verdim,sac kurutma makinasi denedim,
Islattim olmadi.varmi bir fikriniz.
Kazıma jiletleri var, onlardan edinmeniz lazım.
Kenarından jiletle kaldırıp çekebilirsiniz.
Ha bir de buz deneyin, buz sürüp kaldırmaya çalışın.

Back
X