- 10 Aralık 2011
- 4.230
- 95
- 113
- Konu Sahibi mervemervemerve
-
fayans araları için kalemşeklinde bişey var tertemiz yapıyo :) kalem gibi sürüyosun koçtaşta gördüm eb son
fıyatı ne cnm pekı bu kalemın nasıl bısey ?
ben yeni aldım tanesi 10 veya 11 idi 25 metre uzunluğu boyuyor dediler bide eğer çatlaklıklar varsa onları tamamladıktan sonra sürün dediler en iyi duvardaki fayans aralarına sürmek
cnm pekı sen nerden aldın bısım banyonun yerdekı fayansta catlak yok surebılırız o zaman dımı annem soruyo bu arada :)
canım ben cevahirdeki koçtaştan aldım , alırken özellikle sordum hiç çatlak veya parça kopmuş falan olmayacak dediler öyle olursa bir süre sonra tekrar eskiye dönüyormuş ama diğer şekilde çok kullanışlıymış ben 4 paket aldım ama daha kullanmaya fırsatım olmadı annen içi rahat kullansın
tesekkur ederım cnm ben ankaradayım da burdakı koçtaslarda da olur heralde
olmazmı olur bence sıradan nalburlarda da olabilir hatta daha ucuzda olabilir
bizim burda (izmir) bakkallarda acik satiliyo fayans temizleyici diye mavi bi sivi ama inanilmaz temizliyo kokusuz hemde dokup 10 dakka bekliyosun sonrada uzun fircayla fircalayip yikiyosun...
fayansları aşındırıcı maddelerle temizlemezseni kararması küf olmadığı sürece oluşmaz fırçalama ,tuzruhu porçözmorçöz değmeyecek arap sabunu gibi ürünlerle silip arada yumuşak fırçayla kovaya batırıp arap sabunu ya da domestosun morunuda kullanırım onunla köpürtüp silin sonuç mükemmel ötesi
O dediğiniz derz kalemi diye bişey,nalburlarda var,10lira falan.tavsiye etmem,bence temizlemek daha mantıklı,o kalem sadece boyuyor,bir süre sonra eskiye döner diye düşünüyorum,deneyenler daha iyi bilir ama..
Analar bacılar,fayans aralarını beyalatıcam diye can teslim etmeyin,ben bir mucize buldum,tabloya bakar gibi gittim geldim fayans aralarıma baktım:)
markete gidin mor kapaklı cillitbang alın,8lira falan,banyomu,tuvaleti,mutfağı,koridoru temizledim,yarısı kaldı,onu da komşum geldi sordu neyle temizlemiştin gidip alayım dedi,ona verdim.
Spreyi de var,ben denemedim,benim dediğim su gibi,şişenin ağzında birkaç delik var,fayans aralarına sıkıyorsun o sıvıyı,azar azar gidiyorsun,mesela 5,6fayansı temizle önce,çünkü döktükten sonra 1dakika içinde temizlemen gerekiyor.bir kova suyla bez hazırlıyorsun,eline mutlaka bir eldiven giyiyorsun,bu deterjanı sıkıp yaklaşık bir daklka sonra siliyorsun,zaten eldivenli parmağınla sürtsen kirlerin nasıl çıktığını görüyorsun.sadece kiri alıyor,fayans arası erimiyor.
Sonra her gelen soruyor aaaa bunları nasıl böyle parlattın diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?