fayans aralarının kararması nasıl onlenır ???

mervemervemerve

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2011
4.230
95
113
arkadaslar fayanstakı kararmalar nasıl gıderılır tuz ruhu camasır suyu haroc onerılerınız varsa lutfen solyın

maalesef başka öneri gelmez diye düşünüyorum en ideali tuz ruhu döktükten sonra orayı terk edip 2-3 saat havalandırırsanız içerde rahat rahat çalışabilirsiniz uzun banyo fırçalarla 15 dak. çıkıyo

Son düzenleme:
ben yeni aldım tanesi 10 veya 11 idi 25 metre uzunluğu boyuyor dediler bide eğer çatlaklıklar varsa onları tamamladıktan sonra sürün dediler en iyi duvardaki fayans aralarına sürmek

cnm pekı sen nerden aldın bısım banyonun yerdekı fayansta catlak yok surebılırız o zaman dımı annem soruyo bu arada :)

cnm pekı sen nerden aldın bısım banyonun yerdekı fayansta catlak yok surebılırız o zaman dımı annem soruyo bu arada :)

canım ben cevahirdeki koçtaştan aldım , alırken özellikle sordum hiç çatlak veya parça kopmuş falan olmayacak dediler öyle olursa bir süre sonra tekrar eskiye dönüyormuş ama diğer şekilde çok kullanışlıymış ben 4 paket aldım ama daha kullanmaya fırsatım olmadı annen içi rahat kullansın

tesekkur ederım cnm ben ankaradayım da burdakı koçtaslarda da olur heralde

derz kalemi dediğiniz kalem. kolaylık gerçekten.
derz dolgu malzemesinin kullanımını öğrenerek de yapabilirsiniz. eşim arada yapıyor. toz satılıp, belli oranda suyla karışıp uygulanıyor.

sevgiler...

bizim burda (izmir) bakkallarda acik satiliyo fayans temizleyici diye mavi bi sivi ama inanilmaz temizliyo kokusuz hemde dokup 10 dakka bekliyosun sonrada uzun fircayla fircalayip yikiyosun...

bizim burda (izmir) bakkallarda acik satiliyo fayans temizleyici diye mavi bi sivi ama inanilmaz temizliyo kokusuz hemde dokup 10 dakka bekliyosun sonrada uzun fircayla fircalayip yikiyosun...

ha dı ya bakkallarda bı de :) supermıs :) ankaradakı bakkallarda olcanı sanmıyorum cnm

fayansları aşındırıcı maddelerle temizlemezseni kararması küf olmadığı sürece oluşmaz fırçalama ,tuzruhu porçözmorçöz değmeyecek arap sabunu gibi ürünlerle silip arada yumuşak fırçayla kovaya batırıp arap sabunu ya da domestosun morunuda kullanırım onunla köpürtüp silin sonuç mükemmel ötesi

migrosta satılan nazar derz temizleyici diye bir ürün var tertemiz yapıyor.üstelik fiyatı da fazla değil.6-6,5 lira arası.

O dediğiniz derz kalemi diye bişey,nalburlarda var,10lira falan.tavsiye etmem,bence temizlemek daha mantıklı,o kalem sadece boyuyor,bir süre sonra eskiye döner diye düşünüyorum,deneyenler daha iyi bilir ama..

Analar bacılar,fayans aralarını beyalatıcam diye can teslim etmeyin,ben bir mucize buldum,tabloya bakar gibi gittim geldim fayans aralarıma baktım:)
markete gidin mor kapaklı cillitbang alın,8lira falan,banyomu,tuvaleti,mutfağı,koridoru temizledim,yarısı kaldı,onu da komşum geldi sordu neyle temizlemiştin gidip alayım dedi,ona verdim.
Spreyi de var,ben denemedim,benim dediğim su gibi,şişenin ağzında birkaç delik var,fayans aralarına sıkıyorsun o sıvıyı,azar azar gidiyorsun,mesela 5,6fayansı temizle önce,çünkü döktükten sonra 1dakika içinde temizlemen gerekiyor.bir kova suyla bez hazırlıyorsun,eline mutlaka bir eldiven giyiyorsun,bu deterjanı sıkıp yaklaşık bir daklka sonra siliyorsun,zaten eldivenli parmağınla sürtsen kirlerin nasıl çıktığını görüyorsun.sadece kiri alıyor,fayans arası erimiyor.
Sonra her gelen soruyor aaaa bunları nasıl böyle parlattın diye

Son düzenleme:

teşekkürler bunu denicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…