Faturalardan alınan bu paralar kimin cebini dolduruyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

adelisa_zvucan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2022
90
46
3
Evde çalışan iki kişiyiz. Kara tuğla eski bir evde oturuyoruz. Kışın sıcak yazın soğuk oluyor. En Kısık ateşte yakmak bile yetiyor evi sıcacık yapmaya. Kombi çalışmasın diye sıcak suyu gerekmedikçe kullanmıyoruz. Buna rağmen 935 lira doğalgaz faturası geliyor. Wifi kapalı duruyor gün içinde elektrik harcamaması adına hatta televizyon bile çalışmıyor. Eve geldiğimiz gibi uyuyoruz desem yeridir. 762 lirada elektrik faturası gelmiş. Kimisi İran gazı kesti gibi söylemlerde bulunuyor. Zonguldak'ta doğalgaz bulmamıza rağmen bu pahalılık nereye kadar devam edecek bu paralar kime gidiyor.?

Kirada oturuyorum kendi evimde en lüx eşyam var ama kira da bulaşık makinam yok en küçüğünden kullandığım buzdolabın var ve asla tv açmıyorum bize 200 tl elektrik doğal gaz 400 gelmiş fırın, ütü,bulaşık makinası, fön bunları kullandığınız vakit epey yakıyor bu yazdıklarımın hiç birini kullanmadım bu ay

Kirada oturuyorum kendi evimde en lüx eşyam var ama kira da bulaşık makinam yok en küçüğünden kullandığım buzdolabın var ve asla tv açmıyorum bize 200 tl elektrik doğal gaz 400 gelmiş fırın, ütü,bulaşık makinası, fön bunları kullandığınız vakit epey yakıyor bu yazdıklarımın hiç birini kullanmadım bu ay
Kafalarına göre yazıyorlar ya da belli bir kota mi var onun altına inmek mi yasak anlamıyorum. 4250 TL den kalan yine 0 olacak gibi gözüküyor ve daha asgarinin zammını alamadan yapılıyor bunlar

Emin olamıyorum
Elektriği şehire göre alıyorlar diye biliyorum en çok alinan da başkent diye biliyorum. Ama hani büyük farklar yok. Bize de çok geldi elektrik. Dogalgaz da aynı 1200 küsür.
Çok harcadığımizi da düşünmüyorum zaten gündüz evde değiliz. Ne yazık ki çok zamlandi. Ütü, fırın, saç kurutma vs kullanmama gibi durumumuz da olamaz. Elzem şeyler onlar çünkü. Allah yardımcımız olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X