fatura

Carrie

KK Cumhuriyeti Başganı
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2009
18.530
1.705
448
selamlar.birşey sormak istiyorum.
az önce bir fatura geldi.normalinden çok daha yüklü bir fatura.normalde aylık 40-60 arası geliyordu, bu sefer 200 tl geldi.
kiracıyım ve bütün faturalar ev sahibinin üzerinde, üzerimize aldırmamızı istemedi
herzamankinden daha fazla kullanmadık. belkide sayaçta bir sorun var.
ne yapabilirm bu durumda?

Son düzenleme:
bulunduğunuz ildeki edaş tedaş hangisi varsa oraya gidin ve sayacımı kontrol ettirmek istiyorum deyin.
ücretsiz eleman gönderiyorlar.

bulunduğunuz ildeki edaş tedaş hangisi varsa oraya gidin ve sayacımı kontrol ettirmek istiyorum deyin.
ücretsiz eleman gönderiyorlar.

tamamda sormıcaklarmı bana sen kimsin diye?
fatura benim üzerimde değil

tamamda sormıcaklarmı bana sen kimsin diye?
fatura benim üzerimde değil
yok canım sormazlar ne soracaklar :)
alacakları paraya bakar onlar. kiracı oldugumuzu söylemiştik gene yüksek bi faturamız gelmişti. yani fatura adımıza değildi. durumu açıkladık onlarda gönderdiler

yok canım sormazlar ne soracaklar :)
alacakları paraya bakar onlar. kiracı oldugumuzu söylemiştik gene yüksek bi faturamız gelmişti. yani fatura adımıza değildi. durumu açıkladık onlarda gönderdiler

ee sonra ne oldu?
nasıl sonuçlandı?

canım su faturası mı?

daha evvel bize yüklü gelmişti sayacın bozuk olduğunu bildirmiştik yeni sayaç takılmıştı cüzi bir miktar ödemiştik..

canım su faturası mı?

daha evvel bize yüklü gelmişti sayacın bozuk olduğunu bildirmiştik yeni sayaç takılmıştı cüzi bir miktar ödemiştik..

evet su faturası.
peki o yüklü gelen faturayı ödemişmiydiniz?

ayrıca fatura sizin adınızamı düzenlenmişti?

bizde üniversitedeyken 2 milyar su faturası gelmişti hemen gittik tabi sular idaresine dediler herhalde sayaç bozuk adamlar geldi baktılar ama bozuk değil halimize acıdılar sayaç bozuk yüzde on fazla yazıyor diye rapor tuttular.. sonra tekrar geldiler meğerse boru patlamış tesisattan dediler ödeyeceksiniz bunu.. nasıl öderiz abicim öğrenciyiz alt tarafı en son kuyruğu kıstıkdık çıktık belediye başkanına anlattık böyle böyle allah razı olsun şimdi kendisi millet vekili oldu 60 tl ödetti borcu sildi borumuzu yaptırdı. öyle kurtulmuştuk. konuyla alakası yok belki ama aklıma geldi :19::19::19:

Geçen ay ayrıldığımız eve su faturası gelmiş. Taşındığımız için en fazla 20 gün falan durduk. Normalde ayın tamamına 12 - 13 TL su faturası gelirdi. Bu defa 60 TL gelmiş. Bizde araştıracağız bakalım.

sayaç hatalı okunmuş olabilir mi?..iki gün önce bizim faturamızda normalden fazla geldi eşim hemen sayaçla faturayı karşılaştırdı gündüz kullanımımız 100 kW fazla yazılmış.tlfnla medaşı aradı şikayet kaydı oluşturdu bugün geri dönüş yaptılar..fazla yazılan kısım bir dahaki faturadan düşülecekmiş..sizde tlfonda ev sahibinizin ismini vererek yada faturadaki abone numaranızı vererek arayabilirsiniz...

biz istdayiz, ayni sey basimiza geldi. elektrik, su faturalarimiz ortalamanin uzerindeydi.. sayac uzerideki kullanim miktariyla faturadakini karsilastirdik. birbirini tutmuyordu.
faturanin arkasindaki yuz bilmem kacli numarayi arayip durumu anlattik su icin gorevli gonderdiler, elektrik icin de bizim telde soyledigimiz kwati girmislerdi yanilmiyorsam ve sorun cozulmustu.
dogalgazla ilgili de babamlar sorun yasamisti. onu da ayni sekilde duzelttik..

gelip bakarlar da siz bu ay ödersiniz gibi geliyor bana carrie.
bir de Allahtan daha çok gelmemiş bir sonraki ay belki düşerler faturadan ama raporun sonuçlanması falan ne kadar zaman alır bilmiyorum. devletin ilişikli olduğu işler bana baygınlık veriyor. bugün git yarın gel misali. bir gün nufus cüzdanı çıkarmaya gittim adamın biri atmış ellerini arkasına radroyadan halk müziği dinliyor. dedi yan masa.. kafamı çevirecek kadar ya.. yan masa başka bir masaya havale etti. özelde tüm bunları hatta daha fazlasını tek bir kişi yapar.,:ssz:

carrie 'cim fatura hakkında bilgim yok ama sen ne yaptın iş meselesi sonuca bağlandımı ?

evet su faturası.
peki o yüklü gelen faturayı ödemişmiydiniz?

ayrıca fatura sizin adınızamı düzenlenmişti?

Carrie,
Faturadaki tüketimle, sayaçtaki tüketimi karşılaştırdın mı? Yanlış okunmuş olabilir, bana elektrikte olmuştu yanlış okuma, Allah'tan okuyan kişi siteden çıkmadan yakalamıştım, tekrar okuma yapamıyorlar ama dilekçe veriliyor, düzeltme yapılıyor, çocuk bana abla ben dilekçeyi veririm, daha kolay olur, hemen düzeltilir, sende düzeltilmiş meblağ olarak ödersin demişti, beni yormadı delikanlı:34:

bizde üniversitedeyken 2 milyar su faturası gelmişti hemen gittik tabi sular idaresine dediler herhalde sayaç bozuk adamlar geldi baktılar ama bozuk değil halimize acıdılar sayaç bozuk yüzde on fazla yazıyor diye rapor tuttular.. sonra tekrar geldiler meğerse boru patlamış tesisattan dediler ödeyeceksiniz bunu.. nasıl öderiz abicim öğrenciyiz alt tarafı en son kuyruğu kıstıkdık çıktık belediye başkanına anlattık böyle böyle allah razı olsun şimdi kendisi millet vekili oldu 60 tl ödetti borcu sildi borumuzu yaptırdı. öyle kurtulmuştuk. konuyla alakası yok belki ama aklıma geldi :19::19::19:

siz şanslıymışsınız :1::1: ne güselll

Geçen ay ayrıldığımız eve su faturası gelmiş. Taşındığımız için en fazla 20 gün falan durduk. Normalde ayın tamamına 12 - 13 TL su faturası gelirdi. Bu defa 60 TL gelmiş. Bizde araştıracağız bakalım.

alla alaaa
neden böle oluyor acaba
bi araştırında banada söle naptığınızı

sayaç hatalı okunmuş olabilir mi?..iki gün önce bizim faturamızda normalden fazla geldi eşim hemen sayaçla faturayı karşılaştırdı gündüz kullanımımız 100 kW fazla yazılmış.tlfnla medaşı aradı şikayet kaydı oluşturdu bugün geri dönüş yaptılar..fazla yazılan kısım bir dahaki faturadan düşülecekmiş..sizde tlfonda ev sahibinizin ismini vererek yada faturadaki abone numaranızı vererek arayabilirsiniz...

yok yanlış okumadı. sayaçtaki rakamda öyle. aradım iskiyi, ev sahibinin ismini söledim, sayaç no falan. adam dediki evet yüksek gelmiş ama bi yerde kaçak var herhalde.sus tesisatınızı kontrol edin, ama bu fatura bu şekilde ödenecek dedi
ki öle birşey yok.

nedir bu yaa, ne kadar çok kişiye yüksek fatura gelmiş...

hıhı :ssz:

biz istdayiz, ayni sey basimiza geldi. elektrik, su faturalarimiz ortalamanin uzerindeydi.. sayac uzerideki kullanim miktariyla faturadakini karsilastirdik. birbirini tutmuyordu.
faturanin arkasindaki yuz bilmem kacli numarayi arayip durumu anlattik su icin gorevli gonderdiler, elektrik icin de bizim telde soyledigimiz kwati girmislerdi yanilmiyorsam ve sorun cozulmustu.
dogalgazla ilgili de babamlar sorun yasamisti. onu da ayni sekilde duzelttik..

ama bizde rakkamlar tutuyor :44:

gelip bakarlar da siz bu ay ödersiniz gibi geliyor bana carrie.
bir de Allahtan daha çok gelmemiş bir sonraki ay belki düşerler faturadan ama raporun sonuçlanması falan ne kadar zaman alır bilmiyorum. devletin ilişikli olduğu işler bana baygınlık veriyor. bugün git yarın gel misali. bir gün nufus cüzdanı çıkarmaya gittim adamın biri atmış ellerini arkasına radroyadan halk müziği dinliyor. dedi yan masa.. kafamı çevirecek kadar ya.. yan masa başka bir masaya havale etti. özelde tüm bunları hatta daha fazlasını tek bir kişi yapar.,:ssz:

ödicem zaten kaçarı yok, zaten önümüzdeki hafta bu evden ayrılıyorum.
bu arada bi sıkıntım daha var.
bende digiturk vardı. zar zor iptal ettirdim. müşteri hizmetleriyle görüştüm önce baya zorladılar beni en sonunda iptal işlemini başlattılar. bi faks numarası verdiler bana iptali orayada faksladım.güya fakstan sonra geri dönüceklerdi bana.
bi kaç gün sonra tekrar faksladım yine dönmediler.
en sonunda yine aradım açtım ağzımı yumdum gözümü, nihayetinde iptal ettiler.
iptal ettiler etmesinede sabahtan beri beni çaldırıp duruyolar.
resmen bana çağrı bırakıyolar . bi defa çaldırıyolar hemen kapatıyolar
nedir bu yaaa
aradım çaldırıp durmayın beni dedim, işte biz iptal işlemiyle ilgili detay vericektik diyolar.
ee verdiniz ya bi defa dedim, yeter çaldırmayın beni dedim. tmm çaldırmayız dediler
2 dakka önce yine çaldırdılar

carrie 'cim fatura hakkında bilgim yok ama sen ne yaptın iş meselesi sonuca bağlandımı ?

evet sonuçta bağladım
mırın kırın etti ama kesinlikle vazgeçmeyeceğimi söledim ona. neyse anlaştık, sonra bana diyorki sen peşinde istersin şimdi.
illa peşin olacak diye sıkıştırmıyorum dedim, bi kısmı peşin bi kısmı çek olabilir dedim. tmm dedi
ama bakalım, henüz ayrılmadım. umarım son gün pürüz çıkarmaz.

Carrie,
Faturadaki tüketimle, sayaçtaki tüketimi karşılaştırdın mı? Yanlış okunmuş olabilir, bana elektrikte olmuştu yanlış okuma, Allah'tan okuyan kişi siteden çıkmadan yakalamıştım, tekrar okuma yapamıyorlar ama dilekçe veriliyor, düzeltme yapılıyor, çocuk bana abla ben dilekçeyi veririm, daha kolay olur, hemen düzeltilir, sende düzeltilmiş meblağ olarak ödersin demişti, beni yormadı delikanlı:34:

karşılaştırdım munecim. tutuyor.
seni hayal edebiliyorum kırbacı eline alıp düşmüşsündür çocuğun peşine :52:

Son düzenleme:
Back