fatihayi da biliriz, protestoyu da

vargasabreu

mutedil
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2013
8.314
6.284
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Özgecan Aslan cinayetine ilişkin "Hunharca katledilen Özgecanımızın ölüdüğü gün dans ediyorlar. Ya sen , bilmiyorsan rahmet dile. Ölüm karşısında, acı karşısında dans etmek nedir bizim kültürümüzde. Adeta bu ölümden zevk alıyor" şeklindeki sözleri tepkilere neden oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,'Bu ne biçim iştir? Önce sen biliyorsan bir Fatiha oku. Bilmiyorsan bir rahmet dile. Ailesine baş sağlığı dile' dedi. Başbakan Davutoğlu, Özgecan Aslan ve şiddet nedeniyle hayatını kaybeden bütün kadınlar için Fatiha okunması çağrısı yaptı. Türkiye Barolar Birliği Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Yurdagül Gündoğan, yaptığı açıklamada, "Seçim meydanlarında seçmenine Fatiha okutarak kadına şiddeti önleyemezsiniz dedi.

Adana Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 100 avukat, sloganlar atarak Özgecan'ın öldürülmesine tepki gösterdi. Seyhan İlçe Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar'ın da destek verdiği avukatlar adına açıklama yapan Adana Barosu Başkanı Gazi Mengücek Çıtırık, "Kadına yönelik fiziksel, psikolojik şiddetin, tecavüzün, kadının emeğinin ve bedeninin sömürülmesinin temelinde kadını ötekileştiren, kadını yok sayan, ayrımcılığı ön plana çıkartan, kadını bir meta bir obje olarak gören ata erkil-erkek egemen toplum anlayışının yansımaları yatmaktadır" dedi.
Kadın Komisyonu Başkanı Ebru Çatıkkaş ise geçen 7 yılda kadına yönelik şiddetin yüzde bin 400 arttığını belirterek, "Her gün 5 kadının katledildiği ülkemizde 2014 yılının ilk 11 ayında 270 kadın katledilmiştir. 2015 Ocak ayında 27 kadın öldürülmüş, 7 kadına tecavüz edilmiştir" diye konuştu.

'BAŞBAKANA FATİHA OKUTARAK KADINA ŞİDDETİ ÖNLEYEMEZSİNİZ'
Türkiye Barolar Birliği Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Yurdagül Gündoğan, Tarsus Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, "Seçim meydanlarında seçmenine Fatiha okutarak kadına şiddeti önleyemezsiniz Sayın Başbakan. Toplumu efsunlamaktan vazgeçin. Eğer kadına karşı şiddeti önlemek istiyorsanız 10 yıldır sistemli olarak polis devleti yapmak adına yaptığınız mücadelenin milyonda birini kadına şiddeti önlemek için verirseniz bunu önleriz" dedi.
Sosyal medyada da tepkiler vardı.

http://m.ortasayfam.com//gundem/fatihayi-da-biliriz-protestoyu-da/2949/

haksızdı bence , ben hiç hoş bulmadım öyle bir günde dansla protestoyu
evet gelenektir bu her yıl 14 şubatta yapılır , ama bu yıl bir farklı olmalıydı
yine yapsalardı ama dans ederek değil , başka şekilde yapsalardı , oturma eylemi şeklinde yapsalardı mesela
gerek yoktu o gün dans etmeye
ki biz toplum olarak böyle yas dönemlerimiz de düğünlerimizi erteleriz yada sade bir törenle geçiştiririz yada milli bayramlarımızı , aynı duyarlılığı beklerdim şahsen.

tayyip erdoğana diyecek çok şey var da yeri burası değil.kadına yönelik şiddetin önüne geçmek yerine bunun 10 katına çıkmasına vesile olduğu için kendisine teşekkür ediyorum!

dans edenlar içinse yuh diyorum,izledim ve bir vahşet böyle saçma sapan bir gösteriyle kınanmaz diye düşündüm.herşeyin bir adabı var,ölçüsü var.

fatihayı biliyor musunuz bilemiyorum ama protesto olayını bilmediğiniz çok açık.. göbek atarak neyi anlatmaya çalışmışlar acaba? evet o dans o kadar etkili oldu ki bugün bilmem kaç yüz koca karısını dövmekten vazgeçti.. şaka gibi diyeceğim de daha çok trajedi..

Kendi ülkesinin yaşayışına geleneklerine bu kadar yabancılaşmış işte.

tayyip erdoğana diyecek çok şey var da yeri burası değil.kadına yönelik şiddetin önüne geçmek yerine bunun 10 katına çıkmasına vesile olduğu için kendisine teşekkür ediyorum!

dans edenlar içinse yuh diyorum,izledim ve bir vahşet böyle saçma sapan bir gösteriyle kınanmaz diye düşündüm.herşeyin bir adabı var,ölçüsü var.
dans gösterileri bunlar mı?

gerçekten mi? ama yok o bahsettiğimiz özgecan konusunda da geçen yeni bir eylemdi,hatta bu eyleme öncülük eden kadın milletvekili de açıklama yaptı dün.
o goruntuleri ariyorum da bulamadim, merak ettim izlemek istiyorum.
o zaman o goruntuleri bulan burada paylasabilir mi arkadaslar?

Screenshot_2015-02-16-23-24-56-1.png

ben şu aptal suratlari görünce tüküreyim böyle protestoya diyorum!!!

X