• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farklı ülkelerdeki insanların haftalık gıda masrafları_düşündüren fotoğraflar

deniz_gunes

Hayat devam ediyor...
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2007
17.040
11.252
498
Diğer
Dünyanın çeşitli ülkelerinden aileler bir haftada neler yiyor? Haftalık yiyecek içecek harcamaları ne kadar? “Aç Gezegen / Hungry Planet” kitabından kareler nelere sahip olduğumuzu hatırlatıyor.

Japonya: Kodaira şehrinden Ukita ailesi
Bir haftalık gıda harcamalarının tutarı: 317.25 ABD Doları

35652954na9.jpg

İtalya: Sicilya’dan Manzo ailesi
Bir haftalık gıda harcamalarının tutarı: 260.11 ABD Doları

61612658nq8.jpg

Almanya: Bargteheide şehrinden Melander ailesi
Bir haftalık gıda harcamalarının tutarı: 500.07 ABD Doları

78005329rm1.jpg

ABD: North Carolina eyaletinden Revis ailesi
Bir haftalık gıda harcamalarının tutarı: 341.98 ABD Doları

94024382cy1.jpg

Meksika: Cuernavaca’dan Casales ailesi
Bir haftalık gıda harcamalarının tutarı: 189.09 ABD Doları

10762886dl1.jpg

Polonya: Konstancin-Jeziorna’dan Sobczynscy ailesi
Bir haftalık gıda harcamalarının tutarı: 151.27 ABD Doları

32180115xy0.jpg

Mısır: Kahire’den Ahmed ailesi
Bir haftalık gıda harcamalarının tutarı: 68.53 ABD Doları

69491852tt9.jpg

Ekvator: Tingo’dan Ayme ailesi
Bir haftalık gıda harcamalarının tutarı: 31.55 ABD Doları

13303038iq3.jpg

Butan: Shingkhey köyünden Namgay ailesi
Bir haftalık gıda harcamalarının tutarı: 5.03 ABD Doları

12041407yg6.jpg

Çad: Breidjing kampından Aboubakar ailesi
Bir haftalık gıda harcamalarının tutarı: 1.23 ABD

10zc3.jpg

Almanya: Bargteheide şehrinden Melander ailesi
Bir haftalık gıda harcamalarının tutarı: 500.07 ABD Doları

78005329rm1.jpg

Çad: Breidjing kampından Aboubakar ailesi
Bir haftalık gıda harcamalarının tutarı: 1.23 ABD

10zc3.jpg

Buyrun çelişkiye. İŞte burada müsadenizle Bu ne çıldırtan denge, yaprak döker bir yanımız bir yanımız bahar bahçe demek istiyorum

Birinin haftalik masrafiyla bir tarafta kac aile kac ay yemek yiyebiliyor....Attigimiz doktugumuz yemeklerin yiyeceklerin hesabini nasil vericez baska bir yerde insanlar acken bilmiyorum....

insanlar gördüm üstünde elbise yok çok elbise gördüm içinde insan yok sağlık huzur önemli bende az olsun kıtık edeyim huzurum sağlığım olsun dimi......[IMG]

Çok güzel bir konu.Dünyada açlık sefalet içinde yaşayan insanları düşünerek yaptığımız yemek çeşidine bile sınırlama getirmemiz gerek bence.Hele çöpe gidenler,yazık hepimize.

kendi insanligimdan utandim....
bazilari bollukta yüzüyo bazisi bir lokmaya muhtac

Japonya: Bunlar balık ve bakliyatçı...

35652954na9.jpg

İtalya: bunlarda somuncuymuş yav one kadar çok ekmek öyle...
61612658nq8.jpg

Almanya: bunların içmekten yemeğe fırsatları kalmıyor herhal...
78005329rm1.jpg

ABD: North Carolina : Tipik amerikalılr ne kadar hazır dondurulmuş şey varsa toplamışlar. tembel ev kadını modeli...
94024382cy1.jpg

Meksika: bunlar meyve sebze ağırlıklı hımm beğendim bu kadında iş var tipik evhanımı modeli...
10762886dl1.jpg

Polonya:bunlar kediye köpeğe mama almaktan kendilerine sıra gelmemiş...ı
32180115xy0.jpg

Mısır: bunların malzemeler bana bi yerden tanıdık geliyor, buldum bunlar bizden....
69491852tt9.jpg

Ekvator: 7 tane bebeyle zaten çuvalla alırlarsa bunları doyurabilirler aptal herif etin ne budun ne bu kadar bebe doğurttun..hee sırıtın öyle tabee....
13303038iq3.jpg

Butan: 13 baş horanta ve bir çuval pirinç okadar malzemeyi nasıl yetiriyor bu kadın bu kalabalığa bayana bir alkış....
12041407yg6.jpg

Çad: Allah yardım etsin size ve Allahım verdiğin nimetlere binlerce kez şükürler olsun....
10zc3.jpg

sergücüm alemsin valla.:roflol::roflol:jeyyarŞeniz:1hug:kızlar şaka bir yana gerçekten de çok düşündürücü.allah o fakir insanlara da bol nimetlerden versin.ben her yemeğimi yedikten sonra ,allaha şükredip ,allahım sen olmayanlara da ver diye dua ederim...keşke o zengin insanlar da şöyle bir gün için fakir insanların yerinde olsalardı da ne kadar müsrif bir hayat yaşadıklarını anlasalardı...

daha önce abone olduğum bir dergi de görmüştüm bu fotoğrafları. o zaman gördüğümde de çadlı aile için ne zor bir durum diye düşünmüştüm ve halime şükretmiştim. gelişmiş ülkeler ile aralarındaki farkın bariz örneği bu olsa gerek. yazık hemde çok yazık...

Back