Nikah farklı şehirlerde yaşayanların nikah başvuruları?

selam kızlar
herkesin nikahları hayırlı olsun.
nişanlım denizlide anladığım kadarıyla oradan bana evrakları bide izin belgesini gönderse, bende burdan kendiminkileri halledip başvurabilcem.
aklıma takılan 2 konu var

ben ümraniyede oturuyorum o denizlide, nikah kadıköyde olacak. ikimizinde izin belgesi almasına gerek var mı
nişanlın denizlide başvurup izin belgesi alsa, vekalete gerek varmı:

bende sorup öğreneceğim. bilgi veririm
sizde lütfen yorumunuz varsa yazın

teşekkürler.

shewall canım bildiğim kadarıyla
2nizinde izin belgesi almaksı gerekiyor
eşlerden birinin İkametgahının bulundu belediyede ewlenecekseniz gerek yok
ama ikinizden biride Kadıköyde oturmadığından 2 nizinde alması gerekiyor diye biliyorum

Konu açılalı aylar olmuş ama bende bildiğimi söyleyim

Eğer ki senin oturduğun belediye sınırları içinde nişanlında yanında olacak ve beraber başvuru yapacaksanız senin ikametgahın, sağlık raporlarınız, nüfus cüzdanı, resimler filan yeterli birkaç alınabilecek belgeler daha var ama onlar anında halledilir belgeler istiyorlar
Yalnız yeni kanunla sağlık raporları farklılaşmış durumda o yüzden başvurunuzdan en az 3 ün önce başvurun sağlık raporuna ancak çıkıyor çünkü...

Ben farklı memleketteydim, eşimin kütüğü karadenizde ama İstanbulda oturduğu için problem olmadı. Avcılarda beraber başvuru yaptık biz.Standart evrakları hazırladık 2 ay sonraya ancak gün verildi. Ona göre tedbirli olun

Ben İzmirde ikamet ediyorum. Nişanlım ise İstanbulda ve İstanbulda evleneceğiz. Önümüzdeki hafta gereken evraklarla beraber nikah başvurusu için İstanbul'a gideceğim. Nişanlımla beraber orada başvuru yapacağız. Ancak sağlık raporunu nereden almam gerekiyor, konuyla ilgili aklım karıştı. Kime sorduysam değişik cevap alıyorum. Kimisi, sağlık raporunu almam için İzmirde bağlı bulunduğum semtin sağlık ocağına gitmem gerektiğini söylüyor. Kimisi ise, İstanbul'da istediğim yerden nişanlımla beraber raporu alabileceğimi söylüyor. Ben ise herhangi bir aksilik çıksın istemiyorum. Konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardım rica ediyorum. sağlık raporunu İzmir'de ikamet ediyor olmama rağmen İstanbul'dan nişanlımla beraber alabilirmiyim...Şimdiden teşekkürlerr

bulunduğum ilçeden başka bir ilçede nikah kıyılacağı için bağlı bulunduğum belediyenin nikah müdürlüğünden bugün izin belgemi aldım.öncesinde tamamladığım evraklar: fotoğraf,sağlık raporu, nüfus kaydı ve ikametgah belgesi.sağlık raporu için bağlı olduğum aile hekimliğine başvurdum.istedikleri testleri ve ciğer röntgenini özel bir kurumda yaptırdığım için o sonuçlarla önce aile hekimine gittim.onun verdiği raporu da geçerli olabilmesi için ilçe toplum sağlık biriminde onaylattım.testler özel değil de devlet kurumunda yapılınca sanırım ayrıca toplum sağlığa onaylatmak gerekmiyormuş.nüfus müdürlüğünden nüfus kaydımı, muhtardan da ikametgahımı aldım ve belediyeye izin için başvurdum.nişanlım da aynı işlemleri yapıyor ve yarın beraber gidip nikahın yapılacağı belediyenin evlendirme dairesine başvuru yapıcaz.doğrusu tahminimden daha çok zamanımı aldı, 1 haftadır biyerlere gidip geliyorum.kolay gelsin.

galıba en kolay nıkah ıslemı benım olmuş ve yarından sonrakı gun nıkahımız var.. yaptıgımız ıslem de sunlar. ılk gıdıp resım cekdırdık sonra konak evlendırme daıresıne gıdıp evlenmek ıstedıgımızı soledık bızı cıcı park saglık ocagına yonlendırdıler kan verdık ordan cıger flımı ıcın verem savasa yonlendırdıler ıslemler bıttı sonra gıdıp kan sonuclarını aldık ve evlenme daıresıne gıttık.ve gun verdıler bu arada nışanlımın kutugu ankara benımse ızmır ızındı oydu buydu hıc bısey olmadı yanı ..

herkes için hayırlısı olsun :) bu arada nişanlımla aynı şehirde olduğumuz için onun da izin belgesini benim bağlı olduğum ilçe belediyesinden çıkarttık.sonra beraber nikahın kıyılacağı belediyeden günümüzü aldık.işler sanırım istanbul'da biraz karmaşıklaşıyor,herkes ayrı bişi uyguluyor. ama sonunda hallettik :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…