• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah farklı şehirlerde yaşayanların nikah başvuruları?

coyness

depresif kişilik
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2007
938
2
296
37
İzmir
temmuzda nikahım var arkadaşlar
nişanlım mersin kütüklü ve orda oturuyor
benim izmir kütüğüm ve izmir de oturuyorum
izmirde nikahımız olucak
sorum şu; nişanlım askerden direkt izmire gelicek ve nikah işlemlerine başvurcaz
acaba diyorum ki mersinden ikametgah olsun beyanname olsun böyle belgeler gerekli midir? önce onları mersinden temin edip sonra mı izmire gelse diyorum?
bu şekilde farklı şehirlerde oturup nikah işlemlerini yapan arkadaşlardan yardım bekliyorumkaydirigubbakcemile4

canım bizim de 1 ay içinde olacak nikahımız.
biz de ayrı illerdeyiz.
en sağlıklı bilgiyi git, hangi belediyede yapacaksınız ordan öğren.
ama bence nişanlının bazı belgeleri alıp gelmesi gerekir.

benim nişanlm yarın gidip belediyeden öğrenecek.
ben onun yanına gidicem orda kıyılacak nikah.
ne gerekiyorsa ben burdan temin edip öyle gidecem.

arkadasim benim nikahta mersinde olacak... ben yurtdisinda yasiyorum sevdigim ise mersinde? nasil olacak bilmiyorum isler cok karisik:1no2:

ben istanbulda yasiyorum nisanlim denizlide
sadece fotograf ve nufus kagidin yeterli dediler denizlide basvurmak icin
geriye kalan her seyi basvurucaginiz sehirden alabiliyorsunuz
nufus kayit ornekleri artik internetten alindigi icin herhangi bir nufus mudurlugunden alabiliyorsunuz
saglik raporunu da denizliden aldik biz
ikametgah izmirde olacaksa izmirli olan kisinin ikametgahi gerekiyor o yuzden nisanlininkine gerek yok
ama eger iki kisinin de ikametgahinin olmadigi bir yerde olacaksa
atiyorum ben istanbulluyum nisanlim denizlili izmirde evlenmek istesek o zaman herkesin kendi belediyesinden izin kagidi almasi gerekiyordu

mersin'den bağlı olduğu nikah dairesinden evlilik beyannemesi alacak sonra da izmir'de işlemleri devam ettireceksiniz.

biz de nikah yapacağımız belediyeden sorduk.
evlilik için izin belgesi alacakmışım ben burdan.
sağlık raporu+kimlik fotokopisi+3 foto ile nikah dairesine gitcem.
ordan bana izin belgesi verilecekmiş, sonra onunla ankarada işlemlere başlanacakmış.

yasadigi sehirden evlilik izni almasi gerekiyor,
bizde yasadik ayni seyi
bunun icin aciklamali nüfus kayit örnegi, saglik raporu ve ikametgah gerekli
bunlari alip belediyeye nikah izni icin basvuracak ve onlarda izin kagidini cikaracaklar
ama kesinlikle bu belgelerin kopyalarinida yaninda götürsün, cnkü bize gerekli degil dediler ama gerekiyormus

yasadigi sehirden evlilik izni almasi gerekiyor,
bizde yasadik ayni seyi
bunun icin aciklamali nüfus kayit örnegi, saglik raporu ve ikametgah gerekli
bunlari alip belediyeye nikah izni icin basvuracak ve onlarda izin kagidini cikaracaklar
ama kesinlikle bu belgelerin kopyalarinida yaninda götürsün, cnkü bize gerekli degil dediler ama gerekiyormus

evlilik izni iki kisinin da ikametinin disinda bir yerde evlenilecekse gerekiyor diye biliyorum ben
kiz ya da erkegin ikametinin oldugu belediyede evlenilicekse izne gerek yok

evet bütün işlemleri olduğun yerden yapıosun erkek de aynı şekilde. izin belgesi düzenlenio onla evleniosun

evlilik izni iki kisinin da ikametinin disinda bir yerde evlenilecekse gerekiyor diye biliyorum ben
kiz ya da erkegin ikametinin oldugu belediyede evlenilicekse izne gerek yok

Öyle oldugunu zannetmiyorum ben. Cok yanlis yönlendiriliyor belediyler insani kimi zaman. Biz terslik cikmasin diye o kadar titiz davrandik ama yinede eksik varmis.
Cok iyi arastirmak ve cok iyi hazirlanmak gerekiyor...

Benım kafam ıyıce karıstı :bbo:
Şimdi ben ıstanbuldayım nişanlım baska sehırdee . Nikah istabulda olacak. O buraya gelırken yanında hangı belgelerı getırmesı gerekıyor ? Ben hangi belgelerimi hazırlayacagım ?

Nikah işlemleri için ne kadar zaman ayırmamız gerekıyor? Kac gunde nikah tarihi alırız ? Vaktimiz kısıtlı onun yasadıgı sehre gerı donmesı gerekıyor :1no2:

Öyle oldugunu zannetmiyorum ben. Cok yanlis yönlendiriliyor belediyler insani kimi zaman. Biz terslik cikmasin diye o kadar titiz davrandik ama yinede eksik varmis.
Cok iyi arastirmak ve cok iyi hazirlanmak gerekiyor...

carsamba günü beLediyeye gidip bende sordum neLer gerektigini.
nisanLım farkLı sehirde yasıyor ve benim ikamet ettigim sehirde nikahımız oLacak
nisanLımLa beraber baswuruda buLunacaksak ikametgahı fotografLarı ve kimLik fotokopisinin yeterLi oLdugunu,sayet beraber degiLde yaLnız ben isLemLeri yaptıracaksam buLundugu sehirden izin kagıdı aLması gerektigini söyLedi iLgiLenen memur.

oturdugunuz beledıyeden degılde farklı bır yerden nıkah ıcın gun alıcaksanız baglı oldugunuz yerden dedıklerı gıbı ızın kagıdı alınması gerekıyor.

ama sure her yerde değişebiliyor mesela biz istanbul bakırköyden aldık gunu ıstedıgımız günden en erken uc ay önce alabılıcegımızı soyledıler.
ama baska beledılerde 5-6 ay önceden de verebılıyorlar.

Benım kafam ıyıce karıstı :bbo:
Şimdi ben ıstanbuldayım nişanlım baska sehırdee . Nikah istabulda olacak. O buraya gelırken yanında hangı belgelerı getırmesı gerekıyor ? Ben hangi belgelerimi hazırlayacagım ?

Nikah işlemleri için ne kadar zaman ayırmamız gerekıyor? Kac gunde nikah tarihi alırız ? Vaktimiz kısıtlı onun yasadıgı sehre gerı donmesı gerekıyor :1no2:

canim sen en iyisi git semtinizdeki nikah memuruyla yüz yüze konus. senin birsey hazirlaman gerekmiyor ama nisanlinin yasadigi sehirden izin belgesi almasi gerekiyor.
benim esim 1 günde halletmisti bu izin konusunu. aciklamali nüfus kayit örnegi (adres yazmali muhakkak) bide saglik raporunu alip nikah memuruna verdi oda aninda izin kagidini vermisti. ama izin kagidigina belgelerin kopyalasi eklenmesi gerekiyormus.
Nikah gününüde 1 günde aldik, bugün aldik, yarin evlendik. ama tabi bu aralar hic yogun degil belediye o yüzden olabilir, yazin daha uzun sürer muhakkak.

Sagolun kızlar. Ben yarın gıdıp konusayım . Öğrendıklerımı sızlerle paylasırım :)

Bugun gıdıp bılgı aldım. Bakırköy nikah dairesi 2 ay oncesınden nıkah tarıhı verıyormus. Yanı bızım temmuz ayında basvurmamız gerekıyormus :( Ama biz nisan ayında düğün mekanına kapora verıp rezervasyon yapacagız :( Kadıköy beledıyesı 6 ay oncesınden nıkah tarıhı verıyormus. Ne yapsam belgelerımı alıp Kadıkoy beledıyesınden mı gunumu alsam ? Yoksa temmuzu bekleyıp kendı beledıyemden mı gunumu alsam. Bırde şöyle bır durum var nikahım dugun mekanında kıyılacak yani akşam olacak nikahım. Temmuz ayında eylul ayına ıstedıgım tarıhı alabılırmıyım ? Akıl verın ne yapayım ?

herkesin yazdıklarını okudum bide ben sorum iyice kafam karıştı..ben kayseride oturuyorum nişanlım hakkaride görev icabı. ama nişanlım kütahyalı 15 gün izni var düğün için o direk kayseriye gelmeyi düşünüyor. nikahıda kayseride kıymak istiyoruz. şimdi ben mi kayseriden izin belgesi alıcam yoksa nişanlım mı kütahyadan izin belgesi alacak bide illa nişanlım gidip belgelerini kütahyadanmı temin edicek. bir de işte nikah düğün hepsini bu 15 güne sıgması lazım nasıl olacak kaç gün önce başvurmamız gerekio başvurduktan kaç gün sonraya gün veriolar off ne kadr sordum...

arkadaşlar ben bu olaylarn içindeyi istanbulda yaşıyorm nişanlım bursada ve bursad kıyılacak nikahımız. bağlı bulunduğum evlendirme memurluğu ile görüştm ikametgah nüfus sureti sağlık raporu ve üç resimle en nikah memurluğuma başvuru yapıcamonlarda ana izin eyannamesi verecekler bende beyanname+n.cüz.fotokopisi+fotoğrafları kargo yapıcam nişanlıma. oda oradan başvuru yapıcak. sizde bağlı bulunduğunuz memurluğu arayıp bilgi alın bence...

Bizde farklı sehırlerdeyız ve basvurumuzu yapıp aldık cok sukur tarıhımızı.

Benım de aklım ınanılmaz karısıktı. Korkuyordum ıstedıgım tarıhı alamayacagım dıye :( cok sukur aldım tarıhımı. :asigim:

Nıkah burada kıyılacagı ıcın ben beledıyeyı arayıp bılgı aldım. O kendı beledıyesınden ızın belgesı aldı. Izın belgesı, nufus cuzdan fotokopısı ve 3 resmı bana gonderdı. Bende beledıyenın benden ıstedıgı belgelerı hazırladım . Saglık raporu ,nufus cuzdan fotokopısı,6 resım,nufus kayıt ornegı ve adres yerlesım belgesını aldım. Tarıh alacagım gun butun evraklarla bırlıkte gıdıp basvurdum. Ve tarıhımı aldım hihoyyyt

Sızde kendı beledıyenızden bılgı alın evraklarınızı hazırlayıp gıdıp tarıhınızı alın.

Allah yardımcınız olsunnn a.s.

kızlar merhaba ende cuma günü izin belgemi aldım.. nişanlımda oradan kendi belgelerini hazırlayacak benim izin belgesi n.cüz. fotokopisi ve fotoğraflarımıda ekleyip başvuru yapacak... darısı herkesin başına..

Back