• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farklı şehirlerde olan düğüne kız tarafı nasıl gider?

kolera9

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2016
958
297
103
Kızlar merhaba,
Nişanlımın ailesi başka bi şehirde ve düğün orda olacak muhtemelen. Benim ailem arkadaşlarım ve nişanlımın arkadaşları da büyük çoğunluk bizim yaşıcağımız şehirde.
Kız tarafının düğünün olcağı şehre ( yani nişanlımın ailesinin bulunduğu şehre) nasıl gideceğini düşünüyorum da,baya kalabalık olcaz otobüs falan tutulcak değil mi? Bi de o kadar kişi orda nerde kalacak nası yer ayarlanıcak bilmiyorum? Bunların masrafı çok fazla tutmucak mı ve bu masrafları nişanlımın ailesi mi ödemesi gerekiyor bizim mi?
Siz nası yaptınız?

Bu aslında iki tarafın ortak kararı ile yapılacak bir durum.
Mesela siz kendi şehrinizde kına ve kız çıkarma yaptıktan sonra düğüne sadece yakın olduklarınız gidecektir. Olabildiğince herkes kendi imkanlarıyla yada arkadaşlarınız birbiriyle, akrabalar birbiriyle gider böyle durumlarda...
Otobüs,servis modunda bir sey de kaldırılabilir tabiki...
Gideceğiniz şehrin mesafesine göre yatılı kalmadan gidip gelmeye çalışabilir akrabalarınız. Eğer çok uzak mesafeye ise de erkek tarafı illa ki size akrabalarının, komsularinin evini açacaktır.
Bizim toplumumuz böyle... Yok bilmediğim insanın evinde kalamam diyen varsa da kendisi otel parasını ödeyecektir. Yeni evlenecek bir çifte yük olunmamali, şartlara imkanlara göre geleneklerimiz hep bir çözüm bulmuşlar.
Siz kafanızı böyle şeylere çok takmayin. En çok ayrıntıyı gelinler düşünür sonra da dusundukleriyle kalirlar. Ailelerinizle ortak karar alırsınız zamanı gelince.
Mutluluklar diliyorum.

Eşim otobüs tutmuştu çünkü benim çevremde çok fazla arabası olan yoktu.
Gidip geldiler, kalmalarını gerektirecek bişey yoktu. Bu biraz sizle alakalı, imkanınız varsa tutabilirsiniz. Biraz akışına bırakın size yardımcı olanlar olacaktır.

Bu aslında iki tarafın ortak kararı ile yapılacak bir durum.
Mesela siz kendi şehrinizde kına ve kız çıkarma yaptıktan sonra düğüne sadece yakın olduklarınız gidecektir. Olabildiğince herkes kendi imkanlarıyla yada arkadaşlarınız birbiriyle, akrabalar birbiriyle gider böyle durumlarda...
Otobüs,servis modunda bir sey de kaldırılabilir tabiki...
Gideceğiniz şehrin mesafesine göre yatılı kalmadan gidip gelmeye çalışabilir akrabalarınız. Eğer çok uzak mesafeye ise de erkek tarafı illa ki size akrabalarının, komsularinin evini açacaktır.
Bizim toplumumuz böyle... Yok bilmediğim insanın evinde kalamam diyen varsa da kendisi otel parasını ödeyecektir. Yeni evlenecek bir çifte yük olunmamali, şartlara imkanlara göre geleneklerimiz hep bir çözüm bulmuşlar.
Siz kafanızı böyle şeylere çok takmayin. En çok ayrıntıyı gelinler düşünür sonra da dusundukleriyle kalirlar. Ailelerinizle ortak karar alırsınız zamanı gelince.
Mutluluklar diliyorum.

Eşim otobüs tutmuştu çünkü benim çevremde çok fazla arabası olan yoktu.
Gidip geldiler, kalmalarını gerektirecek bişey yoktu. Bu biraz sizle alakalı, imkanınız varsa tutabilirsiniz. Biraz akışına bırakın size yardımcı olanlar olacaktır.

Herkese teşekkür ederim. Yol gidip dönmelik yol değil mutlaka kalınması gerekiyor. Çünkü 8 saat yol gidilcek orda düğünde zaten yorulcak insanlar bide tekrar 8 saat yola çıkamazlar. Düğünümde sadece çok yakın olduklarım değil herkes olsun istiyorum vs o yüzden üzülüyorum şehirdışında olcağına :/ Çok ayrıntı düşünüyorum şimdiden :)

Otobüs tutma bilet vs sizin işiniz ama kalma konusunda sonuçta misafir olarak gidildiğine göre onların ayarlaması lazım (bana göre). Biz 40 kişiyi akrabaların evlerine yerleştirdik 4er 5er mesela.

Back
X