• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farklı şehirlerde düğün-kına-nikah, nasıl olacak yardım lütfen..

1341015

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
3
0
86
Ankara
Kızlar merhaba,
Siteye üye olduğumdan beri sürekli forumlarda dolaşıyordum, aklımda da düğünle ilgili bir sürü soru var, deneyimli olanlar ve fikirlerini paylaşabilecekler bana yardımcı olabilir mi çünkü kafam çok karıştı!
Ben Ankara'da yaşıyorum, fakat düğünüm Malatya'da olacak. Ankara'dan düğüne gelemeyecek olan birçok akraba ve dostlarımız var, tabi iş arkadaşları vs de var. Dolayısıyla Ankara'da da bir organiasyon düşünmem lazım, herkes çift düğün yap diyor. Ama kına gecesi de mutlaka olsun istiyorum, ozaman bir kına gecesi, bir düğün sonra da Malatya'da bir düğün mü olacak?
En mantıklısı gelin almadan sonra düğün gibi salona gidip gelinlikle girmek, sonrasında da (yemektn sonra mı olur bilmiyorum) kına elbisesi giyip kına mı yaktırmak?
Ama bi yandan da kına gecesi geleneksel olsun istiyorum sadece kızlarla falan :( Acaba evde (evimiz büyük) kına gecesi yapıp Ankara'da bir düğün yapıp bir de Malatya'da mı düğün yapmak?
Yoksa Ankara'da salonda nikah mı (ki bu da hiç istemediğim bir şey) yapsam da gelemeyecek olanlar beni gelinliğimle görse?
Hiç bilemiyorum :( bu durumda olanlar var mı aranızda, nasıl çözümler buldunuz, siz neler yaptınız lütfen yardım..

benim farklı şehirlerde olmuştu düğünüm,,,,benim memleketimde bir düğün salonu tuttum akşam için,,,davetiyeler basıldı dağıtıldı,eşimin tarafındaa annesi,babası,kızkardeşi,eniştesi filan gelmişti sadece,düğünün son 1 ssaatine yakın kına gecesi kıyafetimi giyindim,salonda olmuş oldu kınamda,sonra düğün bitti ,kınama evdede devam edildi,sabah yola çıkıldı arabalarla eşimin memleketine doğru,eşimin memleketinde akrabalarımız olduğundan,ailemde geldi,akrabalarımdan bazılarıda akrabalarımızda kalmış oldular,ordada düğün oldu ,bitti...nikahımızı bazı nedenlerden 1 hafta öncesinden kıyılmıştı,bence sende kendi memleketinde 1 salon tut,gelinliğini giy gelemeyecek olanlar seni görmüş olurlar

benim memleketimde gündüz nikahım oldu ben gelinlik falan giymedim akşamına kına gecem oldu yine gelinlik giymedim ertesi günde eşimin memleketinde düğünümüz oldu kına ve düğün arasında 1 gün olması iyi olurdu çünkü herkes çok yoruldu hazırlıklar yol derken ama biz yapamadık bunu salonların tarihlerini denk getiremedik seninkinde olur herhalde çok uzak memleketler çünkü benden sana bi tavsiye nikahını önceden yap başka memlekette olunca nikahta bir sorun olunca işler sarpa sarar benim amca oğlumun başına geldi nikah memuru unutmuş ve evlilik cüzdanını hazırlamamış son dakika geldi salonda herkes eğlenceyi bırakıp saatlerce nikahı bekledi herkesin yanında imza attılar formaliteden boş bi evlilik cüzdanı verdiler sonradan defteri hazırladılar bide şansları vardı düğün hafta içi ve gündüz olmuştu bi sorun olmadı hayırlı olsun

Back