Bebek Beslenmesi farklı kahvaltı tarfilerimizi paylaşalım..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sebul43

Guru
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2010
266
1
318
arkadaşlar 11 aylık bebeğim var kahvaltısında klasik olarak,

bebe bisküvi--tahin-formül mama veya
bebe bisküvi-muz-ceviz
kaşık maması- yumurta sarısı- labne -zeytin ezmesi - tereyağ v.s.

yediriyorum ancak artık oğlum bunlardan çok sıkıldı , bunları yerken öğürüyor ve bazen kusuyor, farklı kahvaltı tarifleriniz var mı acaba? ayrıca bebeğinize az miktarda çokokrem gibi şekerli besinler veriyor musunz, tatlandırmak amacı ile?

canım omlet yapabilirsin.peynirli, maydanozlu veya sen nasıl yaparsan bebeğinin yediği şeylere göre. ben fındık ezmesi falan veriyorum. bazen reçelde tabi...

Biz de bu aralar yeni bir kahvaltı arayışındayız. Kızım 9 aylık. Bu zamana kadar hemen hemen aynı kahvaltıyı yedi, bulamaç sevmemişti o yüzden ayrı ayrı yumurta, labne peynir+ ceviz, ekmek, ıhlamur ya da portakal suyu içti. Bu aralar domates rendesini de çok seviyor kahvaltıda. arada omlet ve çok az tereyağ ve pekmez de yiyor..

masallah senin kiz cok istahliymis, nerdeyse benimle ayni kahvaltiyi yapiyormus
hayirlisiyla benimde bebisim dogsa da bizde birlikte kahvalti yapsak

ben kızıma genellikle omlet yapıyorum. peynirli sade yada domatesli ama benim kızım bir yediğini 3 gün içiçnde tekrar yemiyor. sürekli değişik bişeyler buluyorum.

bende kızıma hergün aynı şeyi yedirmekten sıkıldım bu zamana kadar verdiğim kahvaltı bulamaç şeklinde oluyordu dişlerimiz fazla yok o yüzden katı yiyemiyor yumurtayı birgün arayla veriyorum eti cicibebenin ekmeğini labne peynirini cevizi ve tereyağını karıştırıyorum arada 8 tahıllı ballı karışımdan koyuyorum yani uzun zamandır böle yiyor ne vereceğimi şaşırdım geçenlerde lor peyniri aldım zeytini akşamdan ısladım tuzu gitsin die ama kötü olmuştu ben bile hoşlanmadım kızımda pek yemedi başka öneresi olan varsa yazsın lütfen.

bebe bisküvisi zararlı kızlar.dr dahil kimse önermedi bana.içinde yüksek ısıda pişirildiği için zararlı bir madde varmış.ben önce veriyordum ama artık vermiyorum.hazır kahvaltı mamalarını hiç kullanmadım.kahvaltıda ekmek içini pınarın 6-12 aylık bebekler için olan sütüyle ıslatıyorum.içine ceviz ve fındık karışımı koyuyorum.peynir,zeytin ve gün aşırı da yumurta veriyorum.bir de ıhlamur içiriyorum.ama hepsini karıştırmıyorum.ayrı ayrı veriyorum.kendimiz nasıl yiyorsak öyle yani.haftada bir iki kerede karışım yapıyorum.2 tane kuru kayısı yada incir,1 yemek kaşığı mısır unu,1tatlı kaşığı tahin,çok az terayağ,1 su barağı su ve bir tatlı kaşığı pekmez.Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün huzlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin. Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.afiyet olsun kuzucuklarınıza..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…