Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba sizde var mi reflu?Reflünüz olabilir. Bir süre reflü diyeti yapıp gözlemleyebilirsiniz kendinizi. Alkol sigara gazlı içecekler tetikler. Yatmadan 3 saat önce yemek olayı bitmiş olmalı.
Hayır eşimde var hem reflü hem ibs. sürekli faranjit olup antibiyotik kullanıyordu kısır döngüye girmişti. Antibiyotiklerle daha da kötü oluyordu. Bir kbbci gastroenterolojiye yönlendirdi.Merhaba sizde var mi reflu?
Cok gecmis olsun bende de reflu var ve bogazimin yapisi degismis artik ama oyle dayanilmayacak reflu sorunlari yasamiyorum. Esinizde var mi boyle bir durum?Hayır eşimde var hem reflü hem ibs. sürekli faranjit olup antibiyotik kullanıyordu kısır döngüye girmişti. Antibiyotiklerle daha da kötü oluyordu. Bir kbbci gastroenterolojiye yönlendirdi.
Sonrasında Ahmet aydın ın kitabını okuyup çok sıkı bir diyete girdi.
Rahatladı. Yıllardır antibiyotik kullanmıyor.
Cok gecmis olsun bende de reflu var ve bogazimin yapisi degismis artik ama oyle dayanilmayacak reflu sorunlari yasamiyorum. Esinizde var mi boyle bir durum?
Adaçayı gargarası ile faranjiti yendim. Size de tavsiye ederim. Her gün düzenli olarak akşam yatmadan önce yapacaksınız. Bir tutam adaçayını bir su bardağı su da kaynatın ve kenara alın. 8 dk bekletin. Süzün ve soğuyunca gargara yapın. faranjit için bire bir. Hastayken günde 3-4 kez, sağlıklıyken de her akşam düzenli yapın. İnşallah size de iyi gelirArkadaşlar merhaba geçmeyen Bi boğaz ağrım acım var yutkunurken canım yanıyor başına gelen var mı kaç defa doktora gittim antibiyotik bitince başlıyor
Benim de sadece gebeliklerimde ve cok nadir yasadigim birseydi acikcasi. Hani bogazimin yapisini bu debli degistirecek kada sorun yasadigimi dusunmuyorum ama reflunun de olusmasi gereken her kosulu yerine getiriyorum ondan sanirim. Herhangi bi ilac kullanmadi mi pekiEşimde boğaz yapısı değişmiş diye bir şey duymadım.
Reflü olduğunun farkında değildi o da. Boğaz ağrısından başka şikayeti yoktu. Ama reflüyü tedavi edince boğaz ağrısı geçti.
Benim de sadece gebeliklerimde ve cok nadir yasadigim birseydi acikcasi. Hani bogazimin yapisini bu debli degistirecek kada sorun yasadigimi dusunmuyorum ama reflunun de olusmasi gereken her kosulu yerine getiriyorum ondan sanirim. Herhangi bi ilac kullanmadi mi peki
Evet mantiken cok dogru. Doktorum bana yuksek yastikta ystmami, yatmadan en az 2 saaat once de yeme icmeyi birakmami soyledi ama ben gece kalkinca dahi abur cubur yiyorun hala cocuk gibi. Nasil degistiricem duzenimiİşte bir şeyler var ama içeride oluyor anlamıyorsunuz vücudun rutini olmuş :) İlaçlar fayda etmedi. İlaçlar mide asitliğini azaltıp uzun vadede daha kötü yapıyor semptomları. Mide koruyucu vermişti doktor. Sabah aç karnına ev yapımı elma sirkeli su içmek çok daha iyi geliyor. Ahmet aydın kitabında anlatıyor. Reflüde amaç mide asitliğini artırmak olmalı ilaçlarla azaltmak değil.
Glüten ve süt ürünlerini hayatından çıkarıp doğal probiyotikleri eklediğinde çok rahatladı.
Oooo o en tehlikelisi o kısmı anlatmadım bile biliyorsunuzdur diyeEvet mantiken cok dogru. Doktorum bana yuksek yastikta ystmami, yatmadan en az 2 saaat once de yeme icmeyi birakmami soyledi ama ben gece kalkinca dahi abur cubur yiyorun hala cocuk gibi. Nasil degistiricem duzenimi
Reflü ve ülseri benzer şekillerde tedavi ediyorum. İkisini birlikte anlatayım. Acil tedavinin ilk adımı hastaya 3 saatte bir 500 mL (1 küçük pet şişe ya da 2.5 büyük su bardağı) su vermek (günde toplam en az 4 litre). Akut dönem geçtikten sonra hastaya yemekten yarım saat önce 250mL yemekten 2.5 saat sonra 250mL ve aralarda istediği kadar su içmesini öneriyorum. Daha önce de anlattığımız gibi Dr. Batmanghelidj bu şekilde binlerce hasta tedavi etmiş.
İkinci önemli adım rafine şekerlerin, un ve şekerden mamul gıdaların, belirgin bir şekilde azaltılması. Taş Devri diyeti bu amaca çok uygun.
Evet mantiken cok dogru. Doktorum bana yuksek yastikta ystmami, yatmadan en az 2 saaat once de yeme icmeyi birakmami soyledi ama ben gece kalkinca dahi abur cubur yiyorun hala cocuk gibi. Nasil degistiricem duzenimi
Yaaa ölmüşüm aglayanim yok datyalr icin cok tesekkur ederim. Uygulamaya baslasam iyi olacak. Doktor bana sigara 1.5 kat, sigara+alkol 5 kat ama reflu 100 kat daha fazla kanser riski dedi hic canimin kiymetini bilmiyorum hicOooo o en tehlikelisi o kısmı anlatmadım bile biliyorsunuzdur diye
Eşim yemek yedikten sonra 3 saat yatmıyor. Yemekle birlikte sıvı içecek tüketmiyor. Yemekten iki saat sonra su içmeye başlıyor. Yemekten bir süre önce de su içmeyi kesiyor.
Bakın bir alıntı yapayım Ahmet aydın dan
İnanılmaz bilmiyordum bunuYaaa ölmüşüm aglayanim yok datyalr icin cok tesekkur ederim. Uygulamaya baslasam iyi olacak. Doktor bana sigara 1.5 kat, sigara+alkol 5 kat ama reflu 100 kat daha fazla kanser riski dedi hic canimin kiymetini bilmiyorum hic
Maalesef oyle imis. Girtlak kanseri icin soyledi. Bende reflu oldugumu bilmiyordum kbb uzmani bogasima bakinca biraz daha geriye bakti sonuc kacinilmaz cikti.İnanılmaz bilmiyordum bunu