- Konu Sahibi simgemerve
-
kızlar bu programdan yararlanan, başvurmayı düşünen var mı :44: fikirleriniz neler, kabul edildilirseniz artı burs alıyormuşsunuzama sorun şu ki bi yararı olur mu sizce düşüncelerinizi merak ediyorum
*konu bir derdim var bölümünde kalırsa sevinirim :)
Bence yararı olur mutlaka. Eğitimde tek taraflılığı kaldırıyor bu program.
Başka hocalardan, bambaşka görüşlerle ders almak bana çok cazip geliyor.
Keşke ben mezun olmadan önce de yaygın olsaydı diye düşünmüşlüğüm
çoktur. Daha doğrusu biz çok bilgilendirilmedik bu konularda.
Gidebileceğin okullar bellidir mutlaka, dalında isim yapmış hocaların bulunduğu
okulları tercih etmen yararına olur bence. Hangi bölüm okuduğuna bağlı
biraz da...
Muhakkak basvur ama gercekten okumakta oldugun okuldan daha ıyısı ıse basvurmalısın
Burs alabılıyosan. Ne alaaaa her ogrencıye verılmıyor benım bılıdıgım. Bıde farabının belırlı donemlerı vardır sakın kacırma!!!! Iyı bır secım yapıp degerlendırmelısın!!!!!
Civcivv, aklımdaki bi çok soruya cevap vermişsin teşekkürler :)
ben kredi alıyorum alacağım ek burs karşılıksız mı olacak acaba
Civcivv, aklımdaki bi çok soruya cevap vermişsin teşekkürler :)
ben kredi alıyorum alacağım ek burs karşılıksız mı olacak acaba
evet ek burs karşılıksız sekiz ay boyunca veriliyor diye biliyorum,başvurular şubat-mart aylarında yapılıyor.ben de bu yıl atatürk üni okul öncesi öğretmenliğine geçmek istiyorum farabiyle, yalnız ders uyumu olmazsa dönem uzar gibi bişeyler duydum,ortalamam 2.70 şansım var mı geçişi çok istiyorum farabiyle geçiş yapmış olanlar deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim
eğer üniversitendeki hocaların anlayışlıysa illaki ders saydırırlar merak etme.uzama gibi bir durum olmaz,benim çoğu dersim uyuşmuyordu fakat genede saydırdı hocalarım sağolsunlar.
ortalaman iyi fakat büyük şehir üniversitelerine başvuru çok sen yinede her sonuca hazırlıklı ol.
ben varım.
benimki biraz mecburiyetten oldu gerçi.
ben gazi üniversitesi öğrencisiyim.
farabi ile eEerzurum Atatürk üniversitesine geldim.bu son senem.
1 senelik geldim.
evlendim 3.sınıf bitince,eşiin işide burdaydı,haliyle nişanlıyken farabiye başvurdum ve kabul edildim,şimdi son senemdeyim.
avantajı benim için pek yok,malum Gazi daha iyi bir ünivesite(yanlış anlaşılmasın burada güzel fakat illaki kıyaslamak gerekirse Gazi denir).
benim için tek artısı şu oldu,geçme notu 40,çanda var ama 40 aldığın anda geçiyorsun dersi.
gazide de çan vardı ama ortalamalar 60 70 den aşağı olmazdı.
not ortalamamı yükseltmek adına iyi oldu benim için.
fakat daha bir üniversite için çok güzel bir program.
yani mutlaka başvur İstanbul için.
faydasını görürsün.
değişik insanlar,hocalar tanıyorsun,farklı bir ortam oluşuyor.
burada çok sevdiğim hocalarım oldu.çok özenli olan.yüksek lisansıda burda tamamlamayı düşünmüyor değilim.
burs meselesine gelince...
aylık 273 tl burs alıyorsun.burs başvurum farabiden yararlanan herkese veriliyor,ayrım yapılmıyor yani.
otalaman 2.00 üzerinde olmalı ve hatta istanbul vya ankaradaki üniversitelere başvuru fazla olduğundan bu ortalama giderek artıyor.
alttan dersin olması bu programdan yararlanmana engel değil.benim 1 tane allta dersim vardı zira.
her yarıyıl sonunda toplu bir para daha alıyorsun.sana verilen 273 tl aylık tutarın sadece %70 i.
%30 birikmişleri altta ders kalma durumuna göre toplu şekilde veriyorlar.alttan ders yoksa tam alıyorsun varsa biraz daha az alıyorsun.
ve unutma.
farabi öğrencisi olman seni o üniversitenin öğrencisi yapmıyor.sen orda misafir öğrencisin.
sen hala kendi üniversitenin öğrencisisin ve mezun olurkende bu böyle olacak.sadece sana bir katılım belgesi verilecek.
öğrenci belgesi lazım olduuğunda bile verilmiyor.
bana ehliyet için lazım oldu vermediler ve bende mecburen arkadaşımdan rica ettim,o kendi üniversitemden alıp bana yolladı.
merak ettiğin bişey olursa sorabilirsin seve seve yardımcı olurum
geçen sene bende konu açmıştım bu yüzden fakat yardımcı olacak pek kimse çıkmadı.
haliyle çok zorlandım.farabinin başvuru aşaması,ders saydırması geçekten zorlu bir süreçtir.
hem düğün hazırlığı hem başvuru çok zorlandım.
o yüzden anlıyorum seni.
elimden geldiğince yardımcı olurum
aslında benım durumum senınkıyle aynı sayılır evlendım ben de ,eşim aile hekimi şimdi erzuruma gidip orda çalışmak zorunda, benim bu arada bi de bebeğim oldu :) ailem cok uzakta burda yalnızım ev,okul, bebek çok zorlanıyorum bu geçiş olayını çok istiyorum eşim giderse okulu dondurmak zorunda kalıcam,bunu hiç istemiyorum çünkü ikinci üniversitem daha önce gazideydim ben de,bir an önce bitirmek istiyorum
ders saydırma nedir tam olarak başvuru nasıl ben farabi tercihimi yaptım yeni sonuçları bekliyorum ama bilgim yok yani mezun olunca yine şimdiki üniversitemden mi mezun sayılacağım acaba yardımcı olurmusun?
Allah razı olsun çok saol kimse doğru düzgün bilgi vermiyor birşey söylemiyolar ben hep korku içindeydim nasıl olucak diye çok çok çok saoll :)erzuruma bir komşu dahaerzurum güzel yerdir,eğer atatürk üniversitesi çıkarsa rahat rahat biter merak etme.ben ortalamamı bayağı yükselttim.
benimde eşim kurumda eczacı bizde o yüzden geldik buraya.peki bişey soracağım sana? aileden uzakta bebeğe kim bakıyor sen okuldayken.ailen geliyor mu sık sık?
bizde bebe düşünüyoruz ama benim kpss ye rahat hazırlanmam için erteledik,bazen pişman olmuyor değilim...
bizimde burda hiç bir akrabamız yok o yüzden bebek zorlardı,birde ben ailelerin nöbetleşe veya uzun süre gelip kalmalarına pek sıcak bakmıyorum..
hayırlısı olur inşallahhangi bölümü bitirdin gazide?
saydırma şudur;
atıyorum senin kendi üniversitende alacağın 4 ders olsun.her biri 3 er kredi olsun.o derslerde şu olsun;
1-sermaye piyasası
2-iktisat politikası
3-kamu maliyesi
4-sosyolojiye giriş
şimdi senin kendi okulunda normalde bu dersleri alman gerekiyor değil mi?
sen gideceğin üniversite hangisiyse,o okulun derslerinin ne olduğunu çıktı olarak alman gerek.
bunu bir tanıdık vasıtasıyla alabilirsin ya da o okulun sayfasında varsa oradan araştırabilirsin.kaçıncı sınıfsın bilmiyorum(diyelim 3. sınıf ol).
gideceğin üniversitenin sadece 3.sınıf der programını değil,2.ve 4. sınıf programlarınıda bul.nedenini şu;
hani bu 4 dersi alacaksın ya?(yukarıdaki örnekte)
bir bakıyorsun senin gideceğin üniversitede sermaye piyasası 3. sınıf değil 4.sınıf dersi.
o zaman sen o sınıftan alacaksın bu dersi.
ya da atıyorum kamu maliyesi senin 3. sınıf dersinken,gideceğin üniversitede 2. sınıf dersi.
o zaman 2.sınıftan alacaksın.
işte bu gibi durumlara mahal vermemek adına sadece 3 değil 2. ve 4. sınıf ders programlarınıda bulundur elinde.
şimdi dönelim konumuza: )
sen şimdi dersleri öğrendin gideceğin üniversitede.
gidiyorsun bölüm başkanının yanına.ondan farabi ile gitmek istediğini söylüyorsun.
hocanın sana izin vermeme hakkı var fakat genelde karışmazlar izin verirler.
sen yukarıda saydığım dört dersi alacaksın ya?
işte bu noktada şu çok önemli.
senin alacağın dersin kredisi ile gideceğin üniversitede alacağın kredisi eşit olmak zorunda.
atıyorum sermaye piyasası senin üniversitende 3 kredi ise gideceğin üniversitede alacağın sermaye piyasasıda 3 kredi olmak zorunda.
2 kredi olursa o dersi alamazsın.alsanda krediyi tamamlamak için gideceğin üniversitede 1 ders daha alman lazım.
ama gideceğin üniversitede bu ders 4 krediyse alırsın.yani gideceğin üniversitede kredi ya eşit olacak ya fazla kesinlikle kendi okulunun kredisinden düşük olmamalı.
2. bir husus...
öncelikle belirtmek isterimki bundan sonra anlatacaklarım biraz hocanın insifiyatiyle alakalı.
mesela iktisat politikası dersi gideceğin üniversitede yok.o zaman ne yapacaksın?
o zaman bölüm başkanına derslerin heepsini götürüp,saydırmasını isteyeceksin,bu ne mi;
bu şu;
senin okulundaki iktisat politikası gideceğin üniversitede olmadığından hoca AYNI KREDİDE o derse en yakın dersi almanı önerecek sana.
mesele diyecek ki,
''gideceğin üniversitede iktisadi kalkınma ve büyüme var,onu al iktisat politikasının yerine''
sende protokol hazırlarken
saydırma işlemini böyle yapacaksın.
yani;
gönderen üniversitede alınacak ders:iktisat politası
kabul edilen üniversitede saydırılacak ders:iktisadi kalkınma ve büyüme.
dönem sonunda.sen bu dersten geçtiysen,transkriptin kendi okuluna ulaştığında.
göreceksin ki bu ders notun,iktisat politikasının notu olacak aslında.
saydırma işlemi budur işte.
kredilerin uyuşması ve dersin adı uyuşmasa bile ona denk olacak içerikte bir ders seçilmesi.
fakat dediğim gibi kesinlikle hocanın insiyatifiyle alakalı.
benim hocam sağolsun,aldı benden dersler ve kendi okulumdaki dersleri.
hepsini kendi seçti.
bunları al dedi.
bir arkadaş gelmişti bizim okula farabi ile ona çile çektirmişler resmen.dersin adı uyuşmadı diye içeriklerini tek tek buldurmuş,ona göre şeçtirmiş.kız o içerikleri bulamna kadar anası ağlamış.
benim çocukluk arkadaşımın hocasında derslerin adı aynı değil diye gitmesine izin vermemiş.
yani buna dikkat et.
özellikle farklı isimdeki derslerin saydırılması biraz meşakkatlidir.
her hoca aynı kolaylığı sağlamayabilir.
en son,
sen o okula misafir gidiyorsun.
sen hala kendi üniversitenin öğrencisisin.zaten gideceğin üninin mezunu gözüksen buna yatay geçiş derlerdi farabi değil.
atıyorum sen X üinversitesinin öğrencisisin,gideceğin üniversite de Y üniversitesi.
sen bu farabi yapıp döndüğünde,mezun olduğunda diplomanda gene X üniversitesi mezunu yazacak yani kendi üniversiten.
hatta şu kadarını söyleyeyim Y ye gittin ya.işin düştü öğrenci belgesi lazım oldu.sana vermiyorlar,bizim öğrencimiz değilsin diye.
paşa paşa kendi üniversitenden(X'den) almak zorundasın.
bana lazım olmuştu,ankarayada gitme imkanım yoktu sağolsun arkadaşım bana aldı yolladı.
Allah razı olsun çok saol kimse doğru düzgün bilgi vermiyor birşey söylemiyolar ben hep korku içindeydim nasıl olucak diye çok çok çok saoll :)
Ben de bugun Istanbul Universitesinde farabiye kabul edildigimi ogrendim..
Ama cok kararsizim
Isparta da okuyorum su an 2.sinifim ve Erasmusla yurt disindayim su an..
Ispartayi okulu arkadaslarimi ozledim aslinda ama faydali olacaksa bir sene daha ayri kalmaya raziyim..
Faydali olur mu sizce ?
Ve basvurmami erkek arkadasim istemisti o Istanbulda cunku birsuru plan yapmistik ama ayrildik.
Ama ailem de Istanbulda, o da umrumda degil artik..
Ortalamam duser mi, alisamazda Isparta diye diye 1 senem berbat mi gecer bilmiyorum.
Cok zor bi karar benim icin.
Temmuza kadar da yurt disinda olcam islemler icin gecikirmiyim burdan yapabilirmiyim onalrida bilmiyorum..
Cok karisik herseyy[/QUOTE
canım kaç ortalamayla kabul edildin istanbula ve hangi bölümdesin aceba bu arada marmaraya farabi yapan varsa not ortalaması kaçtı öğrenebilir miyim aceba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?