• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler fantomalt ı anne sütüne katsam?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

palette

"El-Hafız" isminle koru..
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
1.381
5
316
Kocaeli
kızlar merhaba... 31 haftalık prematüre doğmuş kızım var... 4.5 aylık olduk kilo alımı yavaş.. doktor mamasına kat diye fantomalt aldırdı fakat ben dolaptaki sütlerimi bitirip mamaya öyle devam etmek istiyorum elimde de kocaman bi kutu fantomalt var .. sütlere eklesem zararı olur mu? üstünde sıcak soğuk yiyecek ve içeceklerle tüketebilirsiniz diyor. yani bi zararı olsaydı anne sütüyle vermeyiniz falan yazardı dimi? bilgisi olan varsa yazması beni çok sevindirir

cnm kaç kilo şu an kızın süt alımı nasıl azmıda kilo alamıyo süte katsan bişey olmaz tabi diye düşnüyorum çünkü mamada süt gibi ama yinede doktora sorman daha iyi olur bence

cnm kilo alımı çok yavaş henüz 4300 gr.. 1100 gr doğmuştu.. ne biliyim süte katıyorum henüz bi problem teşkil etmedi zaten problem olsaydı mutlaka yazardı. tüm yiyecek ve içecekler diyorsa katılabilir herhalde

canım kat bişey olmaz
bana doktor anne sütüne katmam için vermişti
30ccye 1ölçek ama anne sütü olmadığı için mamaya katmak zorunda kaldım
yap bakim bi değişiklik olcak mı???
ben 1haftadır kullanıyorum ama oğlum midesini üşütmüş çok kusuyodu
onun için bi fark olduğunu sanmıyorum
şimdi iyiyleşti şükür deniyorum bende

3 aydan sonra zaten kiloyu yavaş alıyolar benim oğlum şu an 10 aylık daha 8 e gelemedi ama kilosu güzel gidiyo dedi doktor 1 yaşında 10 kilo olursa gayet normal oluyomuş yesinde zayıf olsun önemli deil sağlıklı olması herşeyden önemli

tmm kızlar sağolun katayım inşallah faydası olur. şimdi bir de zeytinyağı katıyorum sütüne ya da damlalıkla veriyorum inşallah faydası olur...sizinkilerde mi erken doğum? kaç kilo doğdular , kaıncı haftada

benimki 31 haftalık doğdu 1300 gramdı şu an 10 aylık oldu 8 oldu sayılır kilosu boyuda 65 cm henüz yaşında 10 olursa tamamdır normal oluyo

zeytinyağını kalori olması için koymamı söyledi doktor kilo aldırıyormuş... bakalım görcez kilo aldırıp aldırmayacağını:)

hadi ya bende mi koysam bilemedim şimdi
ama bağırsak hareketlerini dahada hızlandırmazmı sence???
bu arada 2hafta oldu ama çok bi değişiklik göremedim
mesela doktorumuz dikkat et kabız olabilir demişti olmadı
ama hiç bi değişiklik yok diyemem hakkını yemeyelim
2haftada 300gram almış az tabi ama hiç yoktan iyidir dimi???

cnm zaten her sütüne katıp verince çok sık kaka yapıyor her gaz çıkarmasında azıcık kaçırıyor. ama doktor dedi diye kullanıyorum şimdilerde biraz azalttım .. çok cıvıklaştı kakası.. 2 -3 kere veriyorum..ama çok rahat gaz çıkartıyor. inşallah yeteri kadar kilo da almıştır. senin bebeğin kaç aylık dogdu? kaç kilo şimdi?
normalde 2 haftada 300 gr az ama hiç yoktan da iyidir. ayda 600 gr yapar.

prematüreler hızlı büyüyorlarmış... ya bnm bebeğim prematüre değil ya da bu söz yalan:) bnmkine kilo aldırcam diye canım çıkıyor valla..

canım benimkiler 31+2de doğdu 2300 2500 arasındalar seninki ne kadar???
bi tane topik açtım ordada konuşabiliriz gelişimlerini
2011 anneleri diye bide kaç haftada doğum yaptın???
sen benden 2buçuk ay önce doğurdun sanırım
benimkide sık kaka yapıyodu hala sık ama napim kullanıyorum
bitmek üzere zaten bi daha almayıda düşünmüyorum
bide doktor bana 3kiloya kadar 100cc suya bi tane folik asit hap koy erit
günde 20damla ver demişti beyin gelişimi için başını dik tutması için falan
kızlar kafalarını güzel tutuyo seninki ne alemde???

canım benimkiler 31+2de doğdu 2300 2500 arasındalar seninki ne kadar???
bi tane topik açtım ordada konuşabiliriz gelişimlerini
2011 anneleri diye bide kaç haftada doğum yaptın???
sen benden 2buçuk ay önce doğurdun sanırım
benimkide sık kaka yapıyodu hala sık ama napim kullanıyorum
bitmek üzere zaten bi daha almayıda düşünmüyorum
bide doktor bana 3kiloya kadar 100cc suya bi tane folik asit hap koy erit
günde 20damla ver demişti beyin gelişimi için başını dik tutması için falan
kızlar kafalarını güzel tutuyo seninki ne alemde???

canım geç gördüm pek girmiyorum artık... benimki 31+2 de 1100 gr doğdu gelişim geriliği vardı preeklamsi yüzünden şuan 5 buçuk ayı biraz geçtik. başını tutuyor.. 5 buçuk aylık bebek gibi değil ama hamdolsun doktor beğeniyo gelişimini...

Back