Fal baktirmak konusunda...

handesila

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2012
147
13
28
Diğer
kizlar fal baktirmak hakkinda onceden cok merakliydim ama simdi baktirinca diyorum ki kendi kendime diyelim merak ettigim birsey sordum ben falciya sormasaydim belki benim istedigim gibi olucakti ben falciya inanirsam gonlume gore olcak olan iside bozarim.. eskiden boyle dusunmuyordum. cunku fal baktirdigimda dediklerinin ciktigida oluyordu bekarken esimle ayriyken gittim barisicaksiniz dedi soyle soyle olucak bak ailesi icin boyle olucak dediginde bir bir cikti dedikleri... simdide dun bi arkadasimin annesi bakmayi biliyormus baktirmadim ordan kafama takildi sizin goruslerinizide almak istedim..

kizlar fal baktirmak hakkinda onceden cok merakliydim ama simdi baktirinca diyorum ki kendi kendime diyelim merak ettigim birsey sordum ben falciya sormasaydim belki benim istedigim gibi olucakti ben falciya inanirsam gonlume gore olcak olan iside bozarim.. eskiden boyle dusunmuyordum. cunku fal baktirdigimda dediklerinin ciktigida oluyordu bekarken esimle ayriyken gittim barisicaksiniz dedi soyle soyle olucak bak ailesi icin boyle olucak dediginde bir bir cikti dedikleri... simdide dun bi arkadasimin annesi bakmayi biliyormus baktirmadim ordan kafama takildi sizin goruslerinizide almak istedim..

kendi adıma konuşayım fal baktırmak illet gibi birşey. Bi kere başladı mı devamı geliyor. insan ister istemez etkisinde kalıyor. son 6 aydın belki ondan fazla falcıya gitmişimdir (bazılarına birkaç kez ) ama hala yeni isimler arıyorum. insanın kafasında hep acaba sorusu oluyor.mesela verdiğiniz örnekteki falcıyı bile merak ettim :26::26: yakınlarda ise numarasını verin ona da gidelim :14::14:

kendi adıma konuşayım fal baktırmak illet gibi birşey. Bi kere başladı mı devamı geliyor. insan ister istemez etkisinde kalıyor. son 6 aydın belki ondan fazla falcıya gitmişimdir (bazılarına birkaç kez ) ama hala yeni isimler arıyorum. insanın kafasında hep acaba sorusu oluyor.mesela verdiğiniz örnekteki falcıyı bile merak ettim :26::26: yakınlarda ise numarasını verin ona da gidelim :14::14:

istanbuldaysaniz istanbulda degilim:26:
iste benim dedigim etkisinde kalmak. etkisinde kalinca acaba onun dedigi gibi olmasina ben mi izin veriyorum.olumlu yada olumsuz.

önceden bende baktırırdım, fakat kuran-ı kerim'de fal ile ilgili şeyleri gördükten sonra kesinlikle baktırmadım
mesela birini yazmak istiyorum,

“Göklerde ve yerde gaybı Allah'tan başka bilen yoktur” buyrulmaktadır. Rasulullah (s.a.v) Efendimiz de; “Kahin ve falcıya (yani gaibten haber verdiğini iddia eden kişiye) inanan kimsenin 40 gün namazı kabul olmaz”, “Ona inanan kişi, bana indirileni (kitab ve vahyi) inkar etmiş olur” buyurmuştur.

yasak mı bilmiyorum ama yasaksa hemen sileyim
:26:

geyıgıne bakılır da,falcıya gıdıp baktırmak,falcı falcı gezmek bence hastalıklı bı durum..
zaten yasayıp göreceksın,bırak surprızı kaçmasın hayatın..
falda söylenenle o anlık gönlüm hos olur,sonrasında hatırlama bıle hatırlamam..

evrende bir enerji dolaştığı gerçektir. ve insan bazı durumlarda olumluyada olumsuz etkilendiği şeyleri hayatına farkına varmadan yansıtabilir. eğer fala inanan biri iseniz kendinizi etkileneceğiniz olumsuz yorumlardan koruyun derim ben. ama geyiğine baktırırım bende yanlız hadi bir gidiyim fal baktırıyım tarzında bir adımım olmamıştır.

Allah'tan başka kimse gaybı bilemez. Peygamberler bile kendilerine izin verildiği kadarını bilebilir. Ayrıca inanmadan dahi fal baktıran birinin 40 gün boyunca kıldığı namazın kabul olmadığı söylenir.

İşin günah sevap boyutundan geçtim, psikolojini de olumsuz etkiliyor.

Eskiden (yukarıda yazdığım kadar ciddi olduğunu bilmezken) ben de çok baktırırdım. Hatta öyle ki; Türk kahvesi içtiğim zaman boşa gitmiş gibi hissederdim fal bakan olmayınca. :1: Ama her ne kadar "laf olsun" diye de baktırsak acaba çıkacak mı, bak görüyor musun hala çıkmadı diye insanın sürekli zihnini meşgul ediyor. En iyisi hiç bulaşmamak. Çünkü alışkanlık yapıyor resmen insanda. Ben birinin baktığı falı beğenmeyince arkasından bir fincan daha kahve içip başkasına baktırırdım falan. Şimdi o kadar komik geliyor ki söylenenler ve benim çıktı diye yorumlamalarım.

Arkadaşlar ne falı inanan var mı böyle şarlatanlıklara. Fal batırmak büyük günah bunu bile bile eğlencesine de olsun baktırmayın. Geleceği Allah tan başka kimse bilemez lakin bu fal denilen illet gaybı etkiler ister istemez etkileniyorsunuz, inanıyorsunuz. Bu tür kişilere prim yaptırmayın. Konu sahibi umarım baktırmazsınız...

Allah akıl fikir versin güzelim sana.

bazıları fala inanmıyorum oylesine baktìrıyorum diyor eglencesine baktırmak bile iyi birsey degil bilinc altında inandıgını gosteriyor... ben kendi adıma konusuyorum fala ve falcılara inanmıyorum.

Son düzenleme:
Bir dönem ben de çok baktırıyordum, neredeyse haftada 2 3 kez gittiğim oluyordu. Sonra baktım gereksiz bi beklenti içine giriyorum, bi türlü mutlu olamıyorum, o an dank etti işte :) Hala tam olarak bırakabilmiş değilim ama artık ayda bir 2 ayda bir anca baktırıyorum. Ha bir de artık baktırdıktan sonra unutuyorum falı. Fal yerine, dua etmenin şükretmenin bana daha iyi geleceğine inanıyorum. Umarım bir gün tamamen vazgeçebilirim :)

Yalnız söylemeden geçemeyeceğim, burda 'Allah akıl fikir versin' demek yerine doğruyu göstermek gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta kimse kusursuz değil.

Zamanında bende çok baktırdım. Ama bana uğursuzluk getiriyor sanki baktırdığım zaman . Ben abartmıştım ama çok para döktüm hiç de doğru düzgün bilen oldu . Zaten ağzından laf alıyorlar ona göre yorum yapıyorlar . Geleceği Allahtan başka kimsenin bileceğine inanmıyorum . İki tane kart mı benim geleceğimi göstericek ?Cebimede zarardı alkol sigara gibi bir alışkanlık bu . Ben bıraktım çok şükür bıraktığımdan beri daha mutluyum .

Turk kahvesine bayilirim ama ictigim an fincani kapiyorum..yapmiyim diyorum ama yok..bagimlilik yapiyor gercekten...kurtulmali ama bu fal isinden..geyiginede olsa insan bi sekilde etkileniyo..ya hemen lavaboya koycam artik..cidden baktirmamali...

Hiç özel olarak falcıya gitmedim inşallah gitmem de. Bir gün bir tanıdığa gitmiştik misafirliğe. kapatta bakıyım dedi. benimden içimden geldi ama günah diye tedirgin oldum açıkcası. o an birden bire fincan elimden kayıp düştü, kırıldı. zaten korkardım baktırmazdım ondan sonra hiç baktırmadım.:31: her ne kadar inanmıyorum desende içinden ( güzel şeyler deyince) olmasını istiyorsun ve bilinçaltına işliyor. Yapacağın şeyi yapmaktan vazgeçirtebiliyor bile bazılarını. Büyük yanlış...

tum yorumlari okudum hepinize katiliyorum. zaten konunun basindada belirttim kendimi falcidan falciya vuran birisi degilim tamamen yanlis anlasilmisim evlenmeden once gittim cikmisti simdi korkuyorum fikirlernizi ogrenmek istiyorum dedim. falci takintimdan beni kurtarin demisim gibi algilanmis sanki. son 2 senedir hic gitmedim baktirmadim ama cogunlugun mantikli dusundugumu gostermesine sevindim. allahtan baska kimse bilemez tabiki:31:

ilk basta bi dogru konusmayi ogrenirseniz. tanimadiginiz biriyim aklimi fikrimi uzaktan olcmeniz buyuk yetenek harcanmayin.

İnan bana,konunu okuyunca yetenek harcamaya gerek kalmıyor.İstersen bir dön bak yazına.Sen ki fallara bırakmışken kendini,bana uzaktan akıl ölçmenin yanlış olduğunu öğretmeye çalışman ne garip.Neyse polemiğe gerek yok.

gaybı yalnızca allah azze ve celle bilir.
fal baktırmak şirk'e girmek demektir.
uzak durmanız dileğiyle..

İnan bana,konunu okuyunca yetenek harcamaya gerek kalmıyor.İstersen bir dön bak yazına.Sen ki fallara bırakmışken kendini,bana uzaktan akıl ölçmenin yanlış olduğunu öğretmeye çalışman ne garip.Neyse polemiğe gerek yok.

Kendimi fallara biraktigim mi yaziyor yazimda cok pardon ? Fal baktirmamaniz benim icin boyle yorumlar yapma hakki vermez size. Polemik yaraticak butun cumleleri kurup polemige gerek yok yazmaniz ilginc garip olan sizsiniz emin olabilirsiniz.

Back