• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fakir-fukara balık yiyecek diye, 1 kilo hamsi 1 TL'ye satılmamalı!

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.323
298
İstanbul
İMEAK Deniz Ticaret Odası Eylül ayı Olağan Meclis toplantısında konuşan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, balık sezonunun açılması ile birlikte balık fiyatlarının ucuzlamasının beklemesinin doğru olmadığını belirterek DTO Balıkçılık Meslek Komitesi Başkanı Murat Kul'a tavsiyede bulundu. 1-2 TL'ye balık satışı olmayacağını dile getiren Kalkavan, "Gerekirse balık tutmayın.Soğuk hava depolarına koyun, piyasaya balık sürmeyin.

Balık fiyatlarının düşmesinin önüne geçmeniz lazım" dedi. Dünya'nın haberine göre Kalkavan, kırmızı et fiyatlarının bu kadar yüksek olduğu bir ülkede bu kadar ucuza balık satılamayacağını iddia etti. Kalkavan, bu kadar ucuz balık satarak balıkçıların kredi borçlarını tabiki ödeyemeyeceğini vurguladı.

"FAKİR FUKARA YEMESİN Mİ?"

Metin Kalkavan'ın bu ifadesi üzerine bir meclis üyesinin ‘Fakir-fukara balık yemesin mi sayın başkan’ diye soru sorması üzerine Kalkavan şunları söyledi: "Fakir-fukara balık yiyecek diye, 1 kilo hamsi 1 TL'ye satılmamalı. Hamsi en az 5-7 TL olmalı. Fakir-fukara tabiki balık yemeli fakat fakir-fukara, domates alacak, ekmek alacak ama balığa gelince fiyatın düşmesini bekleyecek. Böyle saçmalık olmaz."

Balıkçılara seslenen DTO Başkanı Kalkavan, "Balık tutmayın kardeşim. Gerekirse tuttuğunuz balıkları buzhanelere koyun. Bu fiyata gidin fabrikaya satın. Piyasaya balık sokmayın ki fiyatlar düşmesin" ifadelerini kullandı.

877378_detay.jpg

Cok ayıp ve vicdansızca
fakir fukara et yemesin tavuk yemesin e hazır yiyememişken balıkta yemesin ne olcak

ben artık bu adamlara bişey diyemiyorum, çünkü ne zaman burda da başka sosyal platformlarda da asgari ücretle, geçim sıkıntısıyla ilgili yorum yapsam saldırıya uğruyorum, normal vatandaşa göre bile asgari ücretle gül gibi geçiniyorlarmış zaten, bu ülkede fakir insan yokmuş v.s. adamlar gerçekten bu ülkede asgari ücretlinin bile geçim sıkıntısı çekmediğine, herkesin her şeyi rahatça yiyip içebildiğine inanıyorlar...
kırk yılda bir biri çıkıp olmuyor geçinemiyoruz diyince de ya terörist muamelesi görüyor ya anarşist, ananı al git diye defediliyor, ya da cebine 3 kuruş sıkıştırılıp kovuluyor. balık yemek neyine fakir adamın, bu ülkede yemek de içmek de, ülkenin içine etmek de zenginlerin tekelinde zaten...

Fakir fukara kimin umrumda ki, isterse taş yesin onlara göre :31:
Yazık valla, et yiyemiyoruz tavuk yiyeylim diyoruz; o antibiyotikli çıkıyor. Tavuk antibiyotikli balık yiyelim diyoruz kilosu 5-6 tl.
Saman yiyek o zaman napalım :31:

ben artık bu adamlara bişey diyemiyorum, çünkü ne zaman burda da başka sosyal platformlarda da asgari ücretle, geçim sıkıntısıyla ilgili yorum yapsam saldırıya uğruyorum, normal vatandaşa göre bile asgari ücretle gül gibi geçiniyorlarmış zaten, bu ülkede fakir insan yokmuş v.s. adamlar gerçekten bu ülkede asgari ücretlinin bile geçim sıkıntısı çekmediğine, herkesin her şeyi rahatça yiyip içebildiğine inanıyorlar...
kırk yılda bir biri çıkıp olmuyor geçinemiyoruz diyince de ya terörist muamelesi görüyor ya anarşist, ananı al git diye defediliyor, ya da cebine 3 kuruş sıkıştırılıp kovuluyor. balık yemek neyine fakir adamın, bu ülkede yemek de içmek de, ülkenin içine etmek de zenginlerin tekelinde zaten...

Bu ülkede bir tek milletvekilleri geçinemiyor. Onların dışındaki kimse geçim sıkıntısı çekmiyor. :ssz:

et yeme pahalı,tavuk yeme pahalı
ne yedirecek bu millet çoluğuna çocuğuna yaa:47:

2 sene önce İzmirde hamsinin kilosunu 1 tl ye aldığım günleri bilirim.
Ama gel gör ki şimdi hamsinin kilosu 7 tl den başlıyor.
Kırmızı et zaten aldı başını gidiyor.
Tavuk desen kendin yetiştirmedikten sonra yeme daha iyi.
E geriye bir balık kalıyordu et ihtiyacını karşılayacak bunlar da böyle yapsın.
Soğan ekmeğe talim oluruz fakirler olarak ( Orta gelir diye bi kesimin kalmadığını düşünüyorum. )
Milletvekilleri de sabah kahvaltı İstanbul da akşam yemeği Ankara da diye dolanır ortalıkta. :ssz:

Sattığın balığın yarısı et ise,yarısı kılçık ve iç organ zaten.Kırmızı etin fiyatıyla mı kıyaslayacaksın balığı?!Hamsi 7 liradan aşağı satılmazsa kimse almaz,o balıklar da ellerinde çürür gider bu kadar basit.

Fakir fukara taş yesin diyorlar yani, asgari ücret mevzusuna girmeyelim bile, asgari ücretle geçinen mi varmış:53:
Valla rahmetli babacığım ölmeden önce yani 3 yıl evvel 750 tl emekli maaşı alıyordu, oturduğu ev babasının olduğundan kira vermiyordu çok şükür, 2 kişi oldukları içinde yağlarıyla kavruluyorlardı ama kira verenler, çocuk okutanlar 800-900 lirayla geçinebiliyorsa bravo, yöntemini bize de söylesinler, artık aile de herkes çalışacak ki geçinebilesin, gül gibi geçiniliyor diyenlerin büyük şehirlerdeki kiralardan haberi yok sanırım, İstanbul için ben söyleyeyim, şöyle orta halli bir evde oturayım dersen eğer 500 ila 1000 lira arası, biraz büyük olsun, lüks olsun dersen 1200-2500 arası. Asgari ücret karşılar değil mi bu kiraları:ssz:

Balık konusuna geri dönersem eğer hamsi bu ya, bildiğin minicik, eti az kılçığı bol hamsi, tv'de 20 lira diyorlardı gözlerim yuvalarından oynadı, sanırsın somon alıyorsun:51:
Balıkçı büyük balıktan kazansın, onlarında kendince borcu harcı vardır, ev geçindirecekler ama bari hamsiyi sevabına 1-2 lira yapsınlar, insanlar zaten ete hasret, en azından hamsi yesinler.

Hamsiyi piyasaya sürmeyin diyen Sayın Kalkavan, el insaf insanların yediği bir ekmek bir domates ona da göz dikmeyin:51:

"Balık tutmayın kardeşim. Gerekirse tuttuğunuz balıkları buzhanelere koyun. Bu fiyata gidin fabrikaya satın. Piyasaya balık sokmayın ki fiyatlar düşmesin" mi dedi???
halkın anlayacağı dilden konuşma işini abartmış paşamız...

Fakirlere balık vermeyin, balık tutmayı öğretin diyecek gibi olmuş sanki.:ssz:

....

Zaten fakirlerin bu dünyada yeri ne canım? :ssz:
Onlar yaşasalar da olur, yaşamasalar da.. :ssz:

Son düzenleme:
Back