• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Facebook’suz daha mutlu bir hayat'

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698

• Danimarka'da yapılan bir araştırmanın sonuçları dikkat çekti.
    5dd10530-e053-48e9-954c-b66a2dc45385.jpg

Paylaş7

Tweet87

Google+0

Linkedin0

E-Mail0
    DW Türkçe'de yer alan habere göre; 1095 kişinin katılımıyla yapılan bir araştırmada, katılımcıların yarısı bir hafta boyunca Facebook'u kullanmadı, diğer yarısı ise sosyal ağı kullanmaya devam etti.

7 gün sonra yapılan analizlere göre, Facebook'u kullanmayanlar, kullananlara kıyasla daha hoşnut ve dengeli hissettiklerini bildirdi.

Facebook'u kullanmayan grup, daha iyi konsantre olup, daha az stresli hissettiklerini de vurgularken, kurdukları sosyal iletişimlerden de oldukça memnundular.

Kopenhag merkezli Happines Research Enstitüsü'nden Meik Wiking, “Sonuçlar bizi şaşırttı“ dedi.

Wiking, iki grup arasındaki açık farkın görülebildiğini söyledi.

Doğrudur .

Netle ilğim kk. Araştırma haber ve derslerim . Bazen bu bile fazla geliyor :-)

Benimde facebook hesabim yok eksikte hissetmiyorum :-)

Kişilik önemli bir etken.
Başkalarını kıskanan, hayatında, eğlenmesinde, gezmesinde gözü kalanlar elbette mutsuz olurlar. Kendi hayatından memnun değilsen etkilenirsin elbette. Hem normal, hem değil bu durum.
Her gittiği yeri paylaşmak, yediğini içtiğini gösterme arzusunda ya da hazımsızlığında olmak da normal değil.
Amacına uygun kullanılırsa hiçbir sosyal ağ kimseyi hasta etmez.
Bir tek tuvalet için yer bildirimi yapmayan bir arkadaşım vardı. Bir baktım gece yer bildirimi yapmış, aynı yerdeyiz. Hemen altına seni göremiyorum neredesin yazdım. Hop anında silindi yer bildirimi. Sonuç olarak şuradayım dediği yerde değilmiş.
Çok önemsememek lazım.

Benim var ve pek etkilenmiyorum

yok millet ne yemiş ne içmiş umurumda değil açıkcası

kıskanç zayıf karakterli insanlar kullanmasa iyi eder etkilenip kafaya takıyorlar çünkü

neden onlarda var da bende yok diye

Facebook ve twitter hesabını kapatalı aylar oldu. Bir hafta önce de whatsappı kapattım, benden mutlusu yok şu aralar. Yeni hayat felsefem ne kadar az insan o kadar çok huzur. :KK49:

valla sosyal medya hayatın gerçeği oldu, tüm siyasetçilerin, sanatçıların tweeter ı var mesela, face olur mu olmazmı bilmemde, olup olmaması sadece akraba, komşu, tanış azlığı çokluğu olarak fark eder... diğer sosyal mecraalardan açığını kapatıyordur olmayan, instası, swarmı, whatsapp ı, face olsa ne olmasa ne, o açıdan bi yerde

zaten sistem size bunu zorluyor saçma bi şekilde mesela ben hiç whatsapp kullanmamışken sınıf grubuna ekleyip ordan haberleşcez diye zorla açmak zorunda kaldım
ya da face de o oldu bu oldu şöyleydi böyleydiydi, faceden durumdan bildirmiştim falan filan diye konuşuluyor gerçek sosyal hayatta, face olmasa direk muhabbet dışısın vs.. örnekler çoğaltılabilir, aslında gerçek sosyal hayatla gayette direk bağlantılı

geçen oğluma şunu neden paylaşmıyorsun dediğimde, ben mutluluğumu paylaşmak istiyorum ama arkadaşlarım hava atıyormuşum gibi algılıyor o yüzden bişey paylaşmıcam dedi... bu konu beni düşündürmedi değil, illede hava atmak maksatlı değil bence sosyal medya...

Back