Facebook

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.074
30.642
1.123
61
Konya
Arkadaşlarımızı bulmak amacı ile var olan site.
Alışıp sevenmediğim yer:63:

bir zamanlr telefondan bile girmeye çalıştığım sosyal ağ

sevgilim arkadaşlarımı eklemeye başladığını anladığımda bu sitenin amacı sosyal ağ tanışmak demişti.
sonra ben kapattım facemi onunki hala açık..

yeri gelir yuva yıkar yeri gelir yuva yapar. yuvayı da ne kadar sağlam yapar orası şaibelii !!!

cevreyle,arkadaslarla ıletısım kurup bır sure sonra bagımlısı olabılınecek sosyal ağ.kullanmadığım halde facebook tan haberdarım buda nekadar cok gundemde oldugunun kanıtı.

keşke facebook olmasa. kk gibi yararlı bir site değil. herkesin özel hayatından herkes haberdar. eski sevgilinin sürekli takip edilmesine yardımcı. Böyle siteler olmasa belki de daha iyi olurdu.

Asıl amacı arkadaş bulmaya yarayan site ancak bu aralar pek o amaçla kullanıldığı söylenemez:20:

bağımlılık yapan sosyal paylaşım sitesi..

bazı üyeler sadece tanıdıklarını ekleyip arkadaş olurken(ben gibi), bazı üyelerde tanıyıp etmediği kişileri ekleyip mesaj atıyor olabilir

her defasında kapatacağım diyip kapatamadığım site..
:44:

var olan ilişkilerin arasını bozmak için
yok olan ilişkinin arasını yapmak için kurulmuş amaçsız bi sitedir.

süper bi yazı buldum. bu arada facebook hesabım yok

MADDE1: Genelde şehir dışına okumaya gidip istanbul’a dönen öğrenci arkadaşlar yapıyor bunu. İstanbul ,canım İstanbul,bebeğimsin İstanbul, ısırırım İstanbul gibi cümlelerle istanbula giriş yaptığını cümle aleme bildiriyor. Sanki tüm İstanbul onu bekliyor salak. Umursayan varsa biliyordur zaten geleceğini ne gerek var bu hareketlere.

MADDE2: Lüks bir mekana gidip fotoğraf çektirip koyanlar. Bu tip resimleri gördüğünüz zaman önce adamın tipine bakın sonra mekana bakın anlarsınız zaten birbirlerine ne kadar yabancı oldukları . Ama yok gidecek oralara resim çektirecek facebook’una koyacak . Beyefendi , hergün orda takılıyor çünkü.Müdavimi.

MADDE3: Cafe ve restoranlara gidip önündeki şekilli yemeklerle resim çektirip koyanlar . Bu görgüsüzlükteki son nokta. Diyecek bir şey bulamıyorum artık görgüsüz öküz diyim bari napim . Bunun birde börgır mecdanıls gibi mekanlara gidip patatesler içinde fotograf çektirip koyanları var onların seviyesine daha ulaşamadım henüz.

MADDE4: Birde bu eski sevgililerin veya insanların birbirine mesaj verme kaygısıyla yazıp paylaştıkları bitmez tükenmez yazılar. İnsalara verecek ne kadar çok mesajımız varmış arkadaş.

” Artık sende herkez gibisin Kaan ” Sende .....sun o zaman.

MADDE5: Tabiki olmazsa olmazlardan doğumgünü kutlama mevzusu var. Sokakta görsen selam vermicen adamlara doğum günün kutlu olsun, iyi ki varsın gibi yazılar yazmaya eliniz nasıl gidiyor . sırf böyle yazılar yüzünden samimice yazanlarda arada kaynıyor.

MADDE6: İlişki durumu. Hüseyinin ilişkisi var.

Yoruma bakarmısın; Hayırlı olsun .

Oldu olucak güle güle kullan de. Söyle söyle tepe tepe kullan de hatta.

Daha insanları tebrik etmeyi bilmiyorlar gelmiş evcilik oynuyorlar yaaaa .

MADDE7: Şöyle bir şeyde gördüm. Arkadaşın biri bir aşk parçası paylaşmış. Kankası da yorum yapıyor üzülme kanka ya salla geçer. Kız nasıl acı çekiyor görüyor musun facebookta bütün slow şarkıları paylaştı canım benim.

MADDE8: Arkadaşları kardeş olarak kaydetmek. Ben bu durumu lise bahçelerinde herkezle kardeşim, kankam ayağında takılırken bitti sanıyordum ama devam ediyormuş . Ne kardeşlikler görüyorum gözlerim yaşarıyorrr.

MADDE9: Facebookta Allah’ı beğenip hayran olarak ekleyenler de var . Gerçekten.

MADDE10: Resimlere yapılan yorumlar bitiriyor zaten beni. Hele ki kızların birbiri hakkındaki muhteşem cici yorumları, Birbirinin fotoğraflarını bakmadan beğenmesi çok güzel bir şey. Kızlar arasındaki bu dayanışmayı hayatta başka yerde göremezsiniz .

Erkeklerde son zamanlarda birbirine cok şekil çıkmışsın kardeşim gibi yorumlarda bulunuyor korkmuyor değilim .

MADDE11: Birde beğen butonuna tıklamayı vasife edinenler var. Misal yazmış kızın teki : Bugün çok sıkıcı bir gündü yha. Tonguç bunu beğendi. Nası yani yaaa tonguc sorunların mı var.

MADDE12: Şöyle bir erkek modeli tanıyorum. Arkadaş manita yapıyor. Aynı gün içerisinde kızı facebook şifresini veriyor. Kız bunun listesindeki kızları siliyor. Gel zaman git zaman 1 ay içerisinde ayrılıyor bunlar . Sonra çoçuk kızın sildiği kişileri yeniden ekliyor birde utanmadan benim manita kıskanmışta silmiş diyor. Yürü git kılıbıklığı da geçtim 1 ay takılcan türden bir kızın arkadaşlarına karışmasına nasıl izin verebiliyon karaktersiz.

MADDE13: Facebook güzel yanı yok mu peki . elbette var. Bundan 5 sene önce kim tanırdı Victor hugo ,can yücel, Charles bukowski falan . Artık hepsinin adı ezbere bilinip , sözleri hayat felsefesi olarak kullanılmakta.

xxxxxx

Benim kurmak istediğim cümlenin aynısını kurmuşsun.Aynen öyle .Bağımlılık yapıyor, çoğu insanı yoldan çıkartıyor:20:

Son düzenleyen: Moderatör:
Facebook; paylaşımı bol site öyle ki wcye gitseler yazıyorlar demekki neymiş sosyal paylaşım...

lisede ilokulda yüzlerini dahi unuttuğum arkadaşlarımı görme haber alma olanağı sağladı iyi ki face var ...

2 gün önce kurtuldum facebook denen illetten. ki ilk zamanlarından beri kullanırım ilk kez bu kararı aldım.
vaktimin çoğunu alıyodu. zaten işsizim bunalımlarla boğuşuyorum.
o ne diyo bu ne diyo.
eeeh yetti artık dedim sildim her şeyi kapattım.
çok şükür kurtuldum :32:

aman bende kapatalı çok uzun süre oldu 1,5 ay kadar oldu yani çok rahatım

xxxxxx
hemen hemen herkes düşüncelerimi aynen yazmış, tekrarlama geregi duymadıgm icın alıntı yaptm, agzınıza saglık kızlar benim gibi düşünenlern oldugunu bilmek güzelmiş gercekten, benimde facebookta hesabım yok ilk zamanlar çok özendim ama eşim istemedi karar verdk ikimizde orda olmayacaktk ben ondan sonra zaten kkya üye oldum ve kk faceten 1-0 öne geçmişti benim icin, sonra eşim komik bi sebepten facete hesap açtı, tartıştık haliyle, şuan 1 seneye yakın eşim facete ben hala yokum olmadıgm icinde çok mutluyum kknın verdigi keyfi facebook veremezdi bana zaten, ama eşımın her gece telefonu elıne alıp facete gezinmesi çok canımı sıkıyo eskılerden(sevgılı vs) bırıne merak edip bakma düşüncesı bıle benı cıldırtmaya yetıyo ıste facebook gecmısı zorla ınsanın kafasına sokan bı zıhnıyet olusturuyo ıyıkı olmamışım facete ne mutlu bana

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben zararlı olduğunu düşünmüyorum.
Bu kişilerin nasıl kullandığına bağlı tabi.
Orada bir sürü yararlı paylaşım sayfaları, müzik , gündemden haberdar olma ve dayanışma ,
gazeteleri ve haber sitelerini okuma ve yorumlama,
çok zamandır görmediğin arkadaşlarla görüşme vs. bir çok yararlı yönleri de var.

Her şeyini orada paylaşanları ben de sevmiyorum.

Back