Anket Facebook Türkçe olmasın, kıro dolmasın` şeklinde sloganlaşan fikre katılıyor musunuz?

Facebook Türkçe olmasın, kıro dolmasın` şeklinde sloganlaşan fikre katılıyor musunuz?

• Ankete Katılan
    54
bence türkçe olsada olmasada kro mutlaka vardır ben türkçe olmasındaan yanayım herkes ingilizce bilmiyor

ilgilendirmiyor ayrıca bende böyle sitelere karşıyım

facebook ismini çok duydum ama cismini bilmem ne menem birşeydir bu:uhm:

Sohbet etmek,paylaşmak üzere kayıt olduğum site KK,başka sitelere merakım olmadı,zaten buraya bakmaktan başka site gezmeye vaktim bile yoktatlicadiarzu

Ama üye olanlar için bence de Türkçe olmasında fayda var,daha anlaşılır hale gelir,ingilizce kelimeleri sözlükten arayıp bulacağım diye telef olmaz insanlar,kroluk kısmına gelince kroların el atmadığı bir yer var mı bilmediğimCADIARZU

hıc ılgılenmıorum facebookla cok sacma bence uye falanda deılım eskı arkadaslarımı napım ben onlar benı arasın bulsun

İşlevi hakkında fikrim yok sadece varlığından haberdarım.duyumlarımın çoğunluğu olumsuz facebook hakkında.Türkçe olunca facebook un neden kırolaşacağı düşünülüyor anlam veremiyorum.Hangi milletten olursa olsun insan kıroysa kırodur Türklerle bağdaştırılmasına çok kızıyorum.

Facebook bir arkadaşlık sitesi değildir , arkadaş bulma sitesi de değildir. Yurdumuzda o kadar çok abaza diye tabir edilen bir guruh var ki yemek forumlarında bile üyelikleri bulunuyor kız tavlayabilmek için. Bunların Facebook ta olması o siteyi karalamak için yanlış bir neden olur.
Facebook sayesinde bir şekilde iletişimimin koptuğu bir sürü arkadaşımla tekrar iletişime geçtim ki lise dönemlerimin arkadaşları bunlara dahil.
İsteyen Türkçe kullansın istemeyen hiç kullanmasın yeterki amacından saptırarak kullanmasın kimse. Saygılar ..
Çok fazla kadın programı izleyen arkadaşlara da bi uyarı yakında herşeyden kuşkulanan paranoyak bir insana dönüşebilirsiniz bu programları izleyerek..

şu haliyle bile birçok kro olduğuna emin olduğumiçin üye olmadım...olmamda...evli barklı insanım...eski arkadaşlarımla görüşmek isteseydim irtibatımı koparmazdım zaten....istediklerimlede halen görüşüyorum....toplulumuz için de hiç ii birşey olmadığını söyliyim...iyice abuk sabuk bir millet olduk çıktık.....

ben üye oldum eskı arkadaslarımı bulmak adına ama hıc tanımadıgım kırolardan sureklı arkadaslık teklıfı geldıgı ıcın ıptal ettım kırolar asmıs kendını ıngılızceyı acayıp cozmusler....

sizi kınıyorum. Türkçe bilmek, Türkçe konuşmak ne zamandır "amele" ve "kro"ca oldu!
batı özentisi, marka giymeyi marifet belleyen, baba parasıyla hava atan, yumurtadan çıkıp tavuğu beğenmeyen tiplersiniz.
Atatürkçülükten, Cumhuriyetçilikten dem vurursunuz ama kalkıp milli birlik ve beraberliğin en temel unsuru olan "dil"imizi konuşanları ezikçe aşağılarsınız! şu luzumsuz gurubu oluşturup aklınız sıra "tikky"lik taslayacağınıza keşke PKK propogandası yapan neiduğü belirsizlere karşı birlik olma çağrısı yapan bir gurup oluştursaydınız da bari bi işe yarasaydı burdaki bin bilmem kaç kişi!
2 kelime ingilizce biliyorsunuz diye adam mı oldunuz?
burası TÜRKİYE kardeşim!
dilimiz de; TÜRKÇE!
kafanızı kaldırın klavyeden de fotosentez yapın azıcık beyninize kan gitsin...
facebook denen kıytırık siteyi ezbere biliyorsunuz peki ya hayatında bir kez dahi olsun NUTUK'u okudunuz mu?
bu ülke ne şartlarda müdahale edildi, bağımsızlık nasıl kazanıldı, TÜRKÇE konuşabilmek için kaç yüzbin insanımız şehit düştü haberiniz var mı?
bilir misiniz Sarıkamış olayını, Conk bayırını, Elif Anayı, Rıza Efendiyi?
yazık...
acıyorum hepinize...

8 kasım günü o gurubun mesaj paneline yazdığım yazıdır bu...

Ilgilenmiyorum ama bu slogan beni cok sinirlendiriyor,ne demek yani Türkce konusan herkes kiro mu??
Ingilizce bilen ne kirolar gördük biz,kroluk dille ilgili birsey degil bence.
Türkceyi seviyorum,ve kiro diyenleri de kinim kinim kiniyorum yani..:)

Ne idüğü belirsiz, milli benlikten yoksun, Atatürk'ün kim olduğunu bile bilmeyen, tarih bilgisi sıfır, "oha falan oldum yane", dünya meselelerine kafa yormayan, "yaşasın batı egemenliği, yaşasın sömürgecilik" diye düşünen concon tiplerin oluşturduğu bir grup olduğunu tahmin ediyorum.

Defolup gidin o zaman, mademki bu kadar özentilisiniz batıya:mymeka:

işin hiç bu yanını düşünmemiştim,şimdi düşününce katılıyorum hahaysırnaşık şey
çok doğru,türkçe olmasın,kro dolmasınyasakkelime

benim çocuklarda oraya üyeler bende türkce olmasını istiyorum.
tamam onlar için iyi belki,ingilizceleri gelişiyor.
ama ama ben bişey anlamıyorum.......
onların kimlerle,,ne tür konularda konuşuyolar çok merak ediyorum.
yalan değil napıyım işte merak bu..jeyyar

Türkçe olmasın kıro dolmasın ne demek ya Türkçe kadar güzel bir dil var mı yada şuan ing olan o sitede hiç mi kıro yok ya da kırodan ne anlatılmak isteniyo!!! Haddini bilmeyen bir kaç çapulcu Türkçemize,Türklüğe laf atamaz...Kıro heryerde kırodur,bunun dili mi var...Yalnız birşeyi belirtmek istiyorum,bu site kişiye göre arkadaş bulma sitesidir...Benim için değil...kişi bilgilerini gizlerse,sadece arkadaşlarıyla görüşürse,gerekli bir site olmasada,sakıncalı bir sitede değildir,üye olmak saçmalık denmeside yersiz bence herkes tercihinden meshuldür...Son olarakta içimden şunu söylemek geldi Ne mutlu,TÜRK'ÜM diyene...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…