• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Facebook kullanmayanlar daha mutlu

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.130
18.283
823
haber.sol.org.tr/bilim/facebook-kullanmayanlar-daha-mutlu-135542
Facebook kullanmayanlar daha
mutlu
Danimarkalı bilim insanlarının
yaptıkları araştırmanın sonuçlarına
göre, sosyal paylaşım sitesi
Facebook’u kullanmayan insanlar
kendilerini daha mutlu hissediyor.
Pazartesi, 09 Kasım 2015 20:24

1095 kişinin katıldığı araştırmada,
deneklerden yarısı bir hafta
boyunca Facebook'u kullanmadı,
diğer yarısı ise Facebook
kullanmaya devam etti.
7 gün sonra yapılan analizlere göre,
Facebook'u kullanmayanlar,
kullananlara kıyasla 'daha hoşnut
ve dengeli hissettiklerini' söyledi.
Facebook'u kullanmayan grup
üyeleri, daha iyi konsantre olup
daha az stresli hissettiklerini,
insanlarla kurdukları birebir sosyal
temastan oldukça memnun
olduklarını ifade etti.
Kopenhag'da faaliyet gösteren
Happines Research Enstitüsü'nden
Meik Wiking, “Sonuçlar bizi şaşırttı“
dedi. Wiking, iki grup arasındaki
farkın açıkca görülebildiğini söyledi.

SOsyal medyanın hiç bir yararı olmadığına inananlardanım.
Eskiden daha mutluyduk
Fakir ama gururluyduk aynı zamanda da mutluyduk.
Herkes herkesi sosyal medyadaki gibi zannetmeye başladı.
Eskiden sadece sanatçıları lüks içinde görürdük.
Şimdilerde herkes artist.
Sonra gelsin kredi kartı borçları gelsin icralar.

ema1 ema1 ne zamandır soracağım unutuyorum.
senin paylaşımların neden böyle çıkıyor.
sayfanın yarısı boş dikey bir vaziyette .Gözlerimize yazık

Telefonum android değil ondan değiştirdiğimde yavaş işliyor ve iletmiyor halen elimdeki takoz yani , zenginleşemedik
SOsyal medyanın hiç bir yararı olmadığına inananlardanım.
Eskiden daha mutluyduk
Fakir ama gururluyduk aynı zamanda da mutluyduk.
Herkes herkesi sosyal medyadaki gibi zannetmeye başladı.
Eskiden sadece sanatçıları lüks içinde görürdük.
Şimdilerde herkes artist.
Sonra gelsin kredi kartı borçları gelsin icralar.

ema1 ema1 ne zamandır soracağım unutuyorum.
senin paylaşımların neden böyle çıkıyor.
sayfanın yarısı boş dikey bir vaziyette .Gözlerimize yazık

Facebook kullanmakla alakası yok mutluluğun.
Kendini bilen, takıntılı olmayan, kıskançlığın dibine vurmayan, gördüğü her şeyle kendini ya da kendi hayatını kıyaslamaya çalışmayan, her gördüğüne özenmeyen insan facebook kullansa da mutlu olur, kullanmasa da.

Telefonum android değil ondan değiştirdiğimde yavaş işliyor ve iletmiyor halen elimdeki takoz yani , zenginleşemedik
yooo güzel bir şey .Kezban değilsin demek. :)
benim telefon da blackberry ye benzeyen samsunglardan.
İnternet kullanmam telefondan .

Ekonomik şartlar eşltlenmedikçe bu saydıkların olamıyacak , hep biriler birilerini özenecek yada kıskanacak , çoğunluk fakir
Kendini bilen, takıntılı olmayan, kıskançlığın dibine vurmayan, gördüğü her şeyle kendini ya da kendi hayatını kıyaslamaya çalışmayan, her gördüğüne özenmeyen insan facebook kullansa da mutlu olur, kullanmasa da.

tamam çok doğru .
Senin söylediklerin kendini eğitmiş,kendisi ile yarışan insanların becerebileceği bir şey.
toplumun geneline bakıldığında azınlıkta kalıyoruz.
bende de yoktur o tip kıskançlık hatta mutlu bile olurum çevrem varlıklı olsun isterim güzel şeylere sahip olsun isterim

Halen en çok çalışma saati ama parasal olarak en aşağılarda olanlarız avrupa ile kıyaslandığında , alım gücü çok az

bende facebooktan mutluyum :KK53:

fotograf eklemem eklenenden canımın istediğini beğenirim beğenmem canım sıkıldıkça atar gider yaparım :KK59:

ki burası sayesinde fb ile ilgilenemiyorum pek :KK53:

kk solladı fbyi :KK53: bence kk araştırılsın :-)

Ekonomik şartlar eşltlenmedikçe bu saydıkların olamıyacak , hep biriler birilerini özenecek yada kıskanacak , çoğunluk fakir

Ekonomik şartlarla çok alakası yok bence. Karakterle alakalı. Ekonomik şartlar hiç bir şekilde eşitlenmez. Her zaman bizden daha varlıklı ya da bizden daha yoksul insanlar olacak çevremizde. Kendimizi buna alıştırıp başkalarının hayatlarına özenmemekten başka çaremiz yok.
Hem kıskançlığın maddi durumla da alakası yok. Facebook en çok ikili ilişkileri etkiliyor. Şifreler alınıp veriliyor, karşı cinsler siliniyor, beğenilerden dahi anlamlar çıkarılıyor sonra gelsin kavgalar gitsin tartışmalar.

he birde ben fbde gerçek mutlulukların paylaşıldığına inanamıyorum o_O

bizde eşimle gezer tozarız fotoğraf çekiniriz yemek-sinema vs.

ama bildirim yapmam -fotoğraf yüklemem sanırsam beni çok mutsız antisosyal sanıyolar :KK53:

bu arada yapmam dediysem 3-4 kere yapmışımdır :KK45:bi keresinde ankarada oturmazken ankarada diye bildirim yapmıştım sırf birileri çağırsında çay-çorba içek diye :KK48:

oda 4 senede 3ü geçmez :-)

ama bildirim yapmam -fotoğraf yüklemem sanırsam beni çok mutsız antisosyal sanıyolar :KK53:

bu arada yapmam dediysem 3-4 kere yapmışımdır :KK45:bi keresinde ankarada oturmazken ankarada diye bildirim yapmıştım sırf birileri çağırsında çay-çorba içek diye :KK48:

Ben de mutluluklara inanmayanlara şaşırıyorum.
İnsanlar neden oynama ya da rol yapma ihtiyacı hissetsinler ki? Ben de bildirim yapmam ama eşim her gittiğimiz yerden bir fotoğrafla bildirim yapar beni tagler. E biz şimdi mutsuz muyuz, ya da hava mı atıyoruz, rol mü yapıyoruz. Bu da bir nevi kıskançlık bence. Ya da kişi kendinden bilir işi mevzusu.

Ablamın kızı italya tatilini fotoraflarla paylaşmıştı gezdiği gördüğü yerleri fotoraflamıştı instregramda ama bilinmeyen ise hotelin merdivenlerinden ıslak olduğundan düşüp sonra memlekette ayağından ameliyat olup ayağına metal parça takılması, bunu yansıtmamıştı , sahte dünya işte

çağırdılar mı merak ettim.

Ben de mutluluklara inanmayanlara şaşırıyorum.
İnsanlar neden oynama ya da rol yapma ihtiyacı hissetsinler ki? Ben de bildirim yapmam ama eşim her gittiğimiz yerden bir fotoğrafla bildirim yapar beni tagler. E biz şimdi mutsuz muyuz, ya da hava mı atıyoruz, rol mü yapıyoruz. Bu da bir nevi kıskançlık bence. Ya da kişi kendinden bilir işi mevzusu.

yok neden şaşırıyorsunuz şaşırmayın bununla ilgilide bir araştırılma yapılmıştı sanırım hatta burda okudum diye hatırlıyorum emin olamasam da
elbet hepsi mutsuz değildir ki ,asla istemem mutluluk duyarım güzelliklerden ,yoksa sen-o-bu ya da herhangi birisi heleki listemde arkadaşım diye ekli kişilerin, mutsuzluğu neden beni mutlu etsin bunun bana bir faidesimi var mı yada benim mutluluğuma katkısı hayır yok değil mi ?
aksine olumsuz bir paylaşım gördüğümde ciddi manada canım sıkılır
hakeza arkadaşlarımda hemen beni ararlar böyle bi durumda

adı üstünde ARKA-DAŞ yani rahatsız olma durumu yok
ha var olan rahatsızlık durumu anları yaşayamamaları -facebooka ekleyeceğiz diye yada beğeni alacağız diye -kanıt -ispat çabaları üzer ki
hamdolsun arkadaşlarımın çoğunluğunun hayatının güzel olduğunu biliyorum

ama olmayıpta malesef fb yolu ile egosunu tatmin edende var bunuda biliyorum beni üzen bu

ancak böyle bir gerçeği yadsıyamayız malesef

siz hava atmıyor olabilir siniz hem hava nedir yav -ancak atıyorum son 2 haftadır düğün-dernek sünnet bildirimi görmekten bunaldım yalan mı söyleyim bunun kıskançlıkla bi bağlantısımı var hayır ama onu orda paylaşmanın mantığını anlamıyorum o kadar basit

Ablamın kızı italya tatilini fotoraflarla paylaşmıştı gezdiği gördüğü yerleri fotoraflamıştı instregramda ama bilinmeyen ise hotelin merdivenlerinden ıslak olduğundan düşüp sonra memlekette ayağından ameliyat olup ayağına metal parça takılması, bunu yansıtmamıştı , sahte dünya işte
ayy çok geçmiş olsun ancak serum takılı halde paylaşanıda gördü bu gözler

bu arada :KK53:

LAMELİFAMİNE -HASTA HİSSEDİYORDU :-)ay ben bunu burdaki profilime yazdım kendimle çeliştim şu an:-)

çağırdılar mı merak ettim.
evet ama biri anyada biri konyada derlerya gidememiştik :-) yani fbyi yeni açtığım zamanlar bi tür şımarıklıktı benim yaptığım :KK12:bide biz o zaman haymanaya kaplıcaya gelmiştik bin pişman olarak geri dönmüştük :63:

evet ama biri anyada biri konyada derlerya gidememiştik :-) yani fbyi yeni açtığım zamanlar bi tür şımarıklıktı benim yaptığım :KK12:bide biz o zaman haymanaya kaplıcaya gelmiştik bin pişman olarak geri dönmüştük :63:

çoğu sahte arkadaş .Sizinkilerini bilmiyorum ama facebook sahtelikler diyarı .

Back