Facebook fotoğrafını rengarenk yapanlar dikkat!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Facebook profil fotoğrafını gökkuşağı bayrağı yapanlara eleştirmenlerden uyarı geldi.

ABD'de eşcinsel evliliği kutlamak amacıyla Facebook profil fotoğrafını gökkuşağı bayrağı yapmanıza yarayan uygulamayla ilgili tartışmalar ortaya çıktı.

Eleştirmenler bunun bir psikolojik test olduğunu düşünüyor. Haberlerin Facebook üzerinde nasıl yayıldığını test etmek amaçlı bir uygulama olduğu ileri sürülüyor.

Facebook'tan kullanıcı davranışlarıyla ilgili veri toplamadıkları yönünde bir açıklama gelse de pek çok kişi bu açıklamaya inanmış değil.

Facebook'ta kullanılabilen bu uygulamayla profil fotoğrafınızı gökkuşağı renklerine boyayabiliyor ve paylaşabiliyorsunuz. Bugünlerde Facebook bu uygulama sayesinde oldukça renkli bir hale geldi.
http://www.milliyet.com.tr/facebook-fotografini-rengarenk-pembenar-detay-yasam-2081046/

istatistik belirlediklerini her zaman düşünüyorum zaten.
ona göre dikkatli olmak lazım.

bence bi mahsuru yok ama bildirilmeden yapılması ne kadar etik, gerçi internet dünyasında etik diye bişey mi kaldıda..
Bizden habersiz neler dönüyor kim bilir :) twitterda acilan hashtaglerle fisleme yapiliyor mesela. Biz yaziyoruz ama bilmeden fisleniyoruz ya da en iyi ihtimalle linc ediliyoruz.

Ne Facebook'muş arkadaş ! Bela üstüne bela etiriyor yaa.

En güzeli ne Facebook, ne Twitter'ın olacak, benim başım ağrıyor mu? Yok
Nette oyun oynarken veya birşeye bakarken fotoğraflarının alınmasına izin ver mail listenin alınmasına izin ver vb seçeneklerini bile pas geçiyorum, benim özelim bana ait, bir geri bassınlar, orda dursunlar

Ben pek sevdim o rengarenk fotoğrafları. Sıkıntı yok bence, sosyal deneyler çoğu zaman bu şekilde yapılır zaten. Size sosyal bir deney yapacağım izin veriyor musunuz gibi bir izin mekanizması olsa deneyliği kalmaz ki o işin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…