Fabrikada iş güvenliği ya da çalışan bilgisi olan bakabilir misiniz?

Temizlemeye 250 ye geliyorlar şu an.hangimizin günlüğü bu kadar . Akşam eve geldiğinde vur kafayı yat stresdenyok.calismaninnhicbir sekli ayip değil kendini bildikten sonra

Merhaba. Kadın işçilerin ağır sanayide çalıştırması yasak demissiniz sebebi nedir biliyor musunuz?

Kadınların gece vardiyasında çalıştırılması neden mümkün değil? Bu yasal bir dayanak mı yoksa kişisel görüşünüz mu

İşiniz bir kadının çalışamayacağı bir iş değil, ne fabrikalarda kaç tonluk preslerde kadınlar çalışıyor, konu işin ağırlığı değil. Konu burada iş güvenliğinin ihlal edilmesi, onunla ilgili de uzman arkadaş yukarıda yorumunu yapmış.

Burada usta size işi ve makineyi gerçekten öğretmek istiyor olabilir, çünkü ustalık sandığınız gibi kolay iş yapmak değil; makinenin her bir vidasını tanımanız lazım, makineden tıkırtı gelse neden olduğunu bileceksiniz, ustalık budur. Ama biraz hızlı başlamış ve sizi makina tepesina çıkararak güvenliği riske atıyor, burada itiraz etmelisiniz. Adam kötü niyetli değil, diğer yorumların aksine sizin ayağınızı da kaydırmaya çalışmıyor (ne münasebet zaten, 10 günlük vasıfsız işçiden mi korkacak?), yalnızca işi öğretme tarzı doğru değil.

7.5 saatten fazla çalıştırılamazlar.
Kişisel görüşümüz olabilir mi sence ?
Kanun da geçiyor.
Koca koca sanayi devleri bunu bilmiyor demek ki :)

Gece vardiyası planına hamile ve emziren kadınlar alınamaz ve gece vardiyasında 7,5 saatten fazla çalıştırılamaz. Yani gece çalıştırılır pek tabii, fabrikada gece çalışan ve çalışmak isteyen çok fazla kadın operatör var. Kafanızdan, işinize geldiği gibi yorumlamayın kanunları.

Ben mi kafama göre yorumlamışım ?

Kadınların gece vardiyasında çalıştırılması neden mümkün değil? Bu yasal bir dayanak mı yoksa kişisel görüşünüz mu
Sanayi kuruluşlarında kadınların gece vardiyasinda çalışması icin imzalı onaylarının alınması gerekiyor.Hatta bazı sektörlerde imza ile beyan verilse çalıştırılamıyor.
Sektörden sektöre değişen bir durum.
Mesela havayolları şirketlerinde çalıştırılabiliyor.
Söylediğim şey durumsal yani

Kadınlar gece vardiyasında çalışabilir. Gece vardiyasına çalışma yapabileceğine dair iş yeri hekimi onay vermelidir. Gece çalışması 20:00-06:00 saatlerini kapsamaktadır. 18 yaşını doldurmamış genç işlerin, çocukların, gebelerin ve emziren kadınların (1 yıl süreyle) gece çalıştırılmaları yasaktır. 4857 sayılı iş kanunu ile gebe ve emziren kadınların çalışma koşullarını içeren yönetmeliğe bakabilirsiniz.

Konudan çok fazla uzaklaşmadan tekrar belirtmek gerekirse; bu durumda iş sözleşmenizin feshi için bir hukukçudan destek alabilirsiniz. Tazminat ve diğer haklarınız için yardımcı olacaktır. 170i arayarak şikayette bulunabilirsiniz, iş yerine inceleme ekibi gelecektir. Bunları uygulayamıyorsanız bu şekilde çalışmaya devam etmeniz oldukça riskli, işten ayrılmayı düşünebilirsiniz. İş yeri hekimi mutlaka vardır, kendisiyle iletişim kurabilmeye çalışın. Acil durumlarda aranacak kişilerin numaraları panolarda yazar, oraya bakabilrisiniz ya da usta başından ilaç yazdıracağım vs sebeplerle numarasını alarak gece ve yüksekte çalışamayacağınıza dair rapor alabilirsiniz. İş yerinizin güvenlik bakış açısı değişmediği sürece malesef yapılabilecek çok fazla bir şey kalmıyor. Güzel haberlerinizi bekliyorum

Yönetmeliği biliyorsanız neden aksini iddia ediyorsunuz?
Sektörün neresindesiniz bilmiyorum ama üslubunuz çok aşağılarda, kolay gelsin.

O iş size olmaz .
İki çocuğunuz var.
Kesinlikle başka iş çıkar bakinin yılmayun bulursunuz.siE bişey olsa çocuklarınıza kim bakacak

Ben 1 sene agır sanayide çalıştım. Pres makinesinde araba balatası yapıyorduk.Gaiba iş yeri çalıştırdığı her kadın için devletten para alıyormuş. Bizim orası öyleydi.Hatta en son çıkmadan 2 ay önce egitim zorunlulugu geldi.Hepımıze egıtım verdıler. Belge alamayanlar işten cıkacak dedıler. Zorunluymus. Pres makıne operatör belgesi almıstık.

Bizim fabrıka da sabah 7 öglen 3 aksam 11 sabah 7 calısırdık. Mesai olunca 12 saat oluyordu.

Konudan alakasız.Kadının birini gece vardiyesında baska bölümden bıze göndermısler. Ütü makınesı vardı.Ve insan elını algılamıyor. Maşa ile çalışmak gerek. Kalıp düşünce elını dırek dümdüz eder.Bu kadın da ustalar tabı kadını sucluyor. Konusurken parmakları kalıp altında kalmıs. Resmen parmagını kalıptan zor ayırmıslar. Kadın 2 3ay işe gelmedı. Bu arada kımse bılmıyor. Orada usta yardımcı söyledi bana. O makınenın ıznı yokmus. Kadın sıkayet etse ceza alırlarmıs. Kadın ellerinı kapatamıyordu. Neyse şikayetçi olmadı. Bi süre daha işte calıstı ve kadını ısten cıkardı lar.

Yaşlı amcalar vardı. Birinin ütü makınesınde 2 3 kez parmagı kalıp altında kalmıs. Adamın kac tane parmagı kopmus.Halaa calısıyordu.Ustalar umursamaz. Kalıp saglam mı degıl mı hıc önemsemezlerdi.

Orada halaa calısan abla ıle konusuyorum.Gel basvur alırlar dedı. Istemedım. Çalışılacak yer degil.

Agır sanayi kadına göre degil.

Ben agır sanayıde calıstım. Gece ve gunduz vardı. Vala ımza attım mı hatırlamıyorum. Yanı bana bu yüzden ımza attırıyoruz demedıler. Fabrikanın cogu kadındı hatta.

Burda da öyle kazalar yaşanmış haklısınız iep programı kapsamında çalışıyorum ve diğer çalışanlar gibi giriş ve çıkışları 6 aylık şu an işte becerirsen kalıyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…