Fabrikada iş güvenliği ya da çalışan bilgisi olan bakabilir misiniz?

Merhabalar, ben A sınıfı iş güvenliği uzmanıyım. Öncelikle ağır ve tehlikeli işler tanımı kaldırıldı arkadaşlar. Maden gibi özel çalışma gerektirecek işyeri haricinde kadıblar çalışabilir. Sizin durumunuza geldiğimizde tüm çalışanlar sağlık ve güvenliği açısından hayati tehlike ile karşılaşması durumunda çalışmaktan kaçınma hakkına sahiptir ve bu sebepten işten çıkarılamaz. İş güvenliği uzmanının işten çıkarma yetkisi yoktur, bizler işverene alınması gereken tedbirler hususunda rehberlik ederiz. İşten çıkarma kesinlikle bizim sorumluluğumuzda değildir. Çalışma alanınız ile ilgili size özel olarak eğitim verilmesi ve bunun belgelendirilmeai gerekmekte. Örneğin yüksekte çalışma eğitimi, kullandığınız makina ekipman için özel eğitimler gibi… işe başladığınızda en az 2 saat iş yeri koşulları hakkında oryantasyon eğitimi alırsınız. İş yeri hekiminizin size vereceği sağlık raporunda yüksekte çalışabilir/ gece çalışabilir gibi onayların olması gerekiyor. İş yeri hekiminiz ile görüşerek yüksekte çalışmada yaşadığınız sorunları aktarırsanız size yüksekte çalışamaz şeklinde rapor verecektir. Deneme süresi 2 aydır, toplu iş sözleşmesiyle 3 aya çıkarabilinir. Ancak 6 ay deneme süresi olamaz. 170i arayarak şikayette bulunabilirsiniz ancak sonrasında bu iş yerinde çalışmaya devam edecekseniz sizin şikayetiniz ortaya çıkabilir. Çünkü kişisel veriler pek gizli tutulmuyor. Başka sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olmak isterim. Lütfen kendinizi riske atacak çalışmalar içerisine girmeyin

Malesef söyle bir durum var, ülkemizde bu tarz şeyler cok fazla oluyor. Ben adil davranıyorum bayanlara bayanlara gore is veriyorum. Şikayet edersiniz ama malesef elinize birsey gecmez isten çıkartırlar birseyleri bahane edip anlarlar cunku yada denetlemeye gelindiği anda yerinizi değiştirirler. Söylediğiniz cok buyuk bir firma degildir, orda is güvenliğini uygulamazlar kagit üstünde gözükür anca. Isten çıkarırsanız yine mahkemeye verirsiniz bu seferde ise geri alinma hakkınız cikar. Uğraşmaya değmez, cok kucuk bir yerde mi yaşıyorsunuz. Caycilik, market, pastane tarzi yerlerde is bulamadiniz mi sizin için o is cok agir. Elinizi dikislik bile kesilse birsey olmaz onlara malesef. Ozelden şehrinizi yazar misiniz yardimci olabileceğim bir yerse is ayarlamaya calisayim

Bence yetkiliyle görüş önce,anlat iş kazası geçirirsem sebebi bu usta diye hatta mümkünse yazılı(mesaj).yine sorun çözülmezse 170 e bildir.bu süreçte de kendini ezdirme güvenliğini tehlikeye atacak bir şey yapma

Hayır imza atmadık ve 10 dk gibi eğitim verdiler sınav yok.Gece vardiyasina gidiyorum ve bir çok kadın geliyor.Maas asgari ücret

Teşekkürler iskur aldılar bizi işyeri bence zorlamıyor ama usta dediğim insan yok makinaye çok yok boru çıkar tak ki çok ağır boru yapacaksın gibi defalarca kaza geçiriyordum ve parmaklarım sıkıştı.Valla fabrika ama ne bir belge ne de işyeri hekimi var büyük bir yer değil ama 150 kişi calisiyordur

Hiç bir koruyucu kıyafet yok her yer makine yağı jilet ama insanlar terlikle geziyor

Aynen belirttim diğer işler 1000 TL gibi para veriyor

Hiç bir koruyucu kıyafet yok her yer makine yağı jilet ama insanlar terlikle geziyor
Is güvenliği uzmanının ihmalkarligi bazi kisiler is güvenliği uzmanları yapmasi gerekeni yapmayıp is verenin isteğine göre davranıyor ama birine birsey olursa ilk o iceri alınıyor. Aldığı cok buyuk risk

6 ay deneme suresi olmaz ki?
Bu surecte sigortanizi yatiriyorlar mi?
Makinenin tepesinde ne geziyorsunuz ben onu anlamadim.
İşi ögreten adaminda iyi niyetinden şüpheliyim ben.

Eğitim verilince iş bitmez hanımefendi.. Gerekli önlemler alındımı risk analizinde değerlendirildi mi, tespit öneri defterine yazıldı mı? İş verene tehlike bildirim yapıldı mı? İş veren bu tehlikeye karşı önlem aldımı diye de sorarlar adama.Ortada sağlıksız riskli koşullar mevcut çok net. Çalışma bakanlığına bildirim yapabilirsiniz iş yeri koşulları ile ilgili. Denetlemeye gelirler.. Pek çok açıdan incelemeye alınır.Sanırım numarası 170 idi..Kendinize eziyet ettirmeyin bu şekilde ne kadar dayanıcaksınız ki?

kim soracak adama? Hanımefendi
Teorikle pratik arasında dağlar kadar fark var işletmelerde.

Valla böyle bir işi yapacağına çocuk bak daha iyi , hem daha cok kazanırsın hem iki çocuk annesiymişsin tecrubelisin hem sevgıyle ope koklaya buyutursun boyle bır ıs olmaz kadınsan hıc olmaz . vardıya felan olmaz bırak bu kadar agır ısın altına eşin girsin

Aynen ya çocuk bakmak daha mantıklı..hatta çocuk bulamadı diyelim temizliğe gitse daha iyi.sadece cam silerken zorlanır onda da sopayla siler güvende olur.Bu iş yeri korku filmi gibi konu sahibi ne yap ne et hem sikayette bulun oradaki okadar insan için iyilik etmiş olursun,hemde sen çık kendine iyilik yapmış olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…