Merhaba hanımlar ben ilçede yaşıyorum.Baska işlerde çalışmak istiyorum asistanlık gibi fakat dalga geçer gibi 1000 TL maaş.diyorlar şartlar ağır ,saat vb bunu oturduğum yeri anlamanız için yazdım.Bu iş asgari ücret 8 saat
Daha önce fabrika başvuru yaptım Malesef 6 aylık typ için bile millet, ayak kaydırma derdinde torpilsiz kesinlikle almıyorlar.Daha önce eş ve benim işimiz yoktu durumu anlattım uzulduler ama yine almadılar
.Her neyse ben tesadüf torpilsiz çuval fabrikasında iş buldum.Bu da almayacakti anladım ,hemen kendimden bahsettim İ.K uzmanı diye düşünürken patronumuş, sağolsun aldı başladık.
6 ay çalışacağım, iep kapsamında işleri igrenirsem alinacagim.Asil sıkıntı burada başlıyor.
Bir ustaya verdiler beni tanıdık çıktı.Kakici isen öğreteceğim dedi.Ben de ogrenirsem kalacağımı belirttim.Daha sonra ,İs güvenliği biz ile konuştu ,gereksiz kahramanlık yapmayın vs işten ben atarım dedi. İş file üretimi ,yani büyük ve tehlikeli makina boyu 3,5 MT yüksek eni de öyle .Sürekli iğne jilet ile çalışıyoruz.
Bu usta 1 hafta boyunca erkek gibi çalıştırdı.Makina tepesine çıkardı ki yükseklik korkum var kayiyorum,dedim ,yapacaksin yoksa gidersin dedi.Ben de ihtiyaç olduğu için her şeyi yapmaya çalışıyorum ve kaç defa kayiyordum maalesef, çok sıcak fabrika, terliyorum..Butun parmaklarım kesildi,Normal diyo vs Yani İş güvenliği , makineye yaklaşma derken hem makine çalıştırıyorum ,hem de tepesinde geziyorum,Diğer iskurculara baktım daha ip bağlıyorlar ,ustleri bile kirli değil, benim üst 40 yıllık usta gibi yağ içinde fakat bu usta , beni direk güç isteryen işlerde çalıştırıyor.Kizlar iki çocuğum var ve 37 yaşındayım genç değilim.Tani bu normal midir ? Bütün parmakkari jilet kesti,bacaklarım mosmor oldu,Bir dk otuturmuyir.Utanmasa WC ye yollamiyacak.
Bilgisi olan varsa yazsın nolur ben çalışırım, kimseyi tanımıyorum orada ne yapmalıyım? İse ihtiyacım var ama diyorum sağlık da önemli ya düşersem.Beni manipüle ediyor ,kimse öğretmez ,ben öğretiyorum diyor.İste kalıcı ol vs diye.Daha on günde çok yoruldum . Üstelik beni geceye aldırdı korkuyorum ilk defa gece çalışacağız.Simdiden teşekkürler.