Fabrikada iş güvenliği ya da çalışan bilgisi olan bakabilir misiniz?

su alem

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
2.061
2.183
Merhaba hanımlar ben ilçede yaşıyorum.Baska işlerde çalışmak istiyorum asistanlık gibi fakat dalga geçer gibi 1000 TL maaş.diyorlar şartlar ağır ,saat vb bunu oturduğum yeri anlamanız için yazdım.Bu iş asgari ücret 8 saat
Daha önce fabrika başvuru yaptım Malesef 6 aylık typ için bile millet, ayak kaydırma derdinde torpilsiz kesinlikle almıyorlar.Daha önce eş ve benim işimiz yoktu durumu anlattım uzulduler ama yine almadılar.Her neyse ben tesadüf torpilsiz çuval fabrikasında iş buldum.Bu da almayacakti anladım ,hemen kendimden bahsettim İ.K uzmanı diye düşünürken patronumuş, sağolsun aldı başladık.
6 ay çalışacağım, iep kapsamında işleri igrenirsem alinacagim.Asil sıkıntı burada başlıyor.
Bir ustaya verdiler beni tanıdık çıktı.Kakici isen öğreteceğim dedi.Ben de ogrenirsem kalacağımı belirttim.Daha sonra ,İs güvenliği biz ile konuştu ,gereksiz kahramanlık yapmayın vs işten ben atarım dedi. İş file üretimi ,yani büyük ve tehlikeli makina boyu 3,5 MT yüksek eni de öyle .Sürekli iğne jilet ile çalışıyoruz.
Bu usta 1 hafta boyunca erkek gibi çalıştırdı.Makina tepesine çıkardı ki yükseklik korkum var kayiyorum,dedim ,yapacaksin yoksa gidersin dedi.Ben de ihtiyaç olduğu için her şeyi yapmaya çalışıyorum ve kaç defa kayiyordum maalesef, çok sıcak fabrika, terliyorum..Butun parmaklarım kesildi,Normal diyo vs Yani İş güvenliği , makineye yaklaşma derken hem makine çalıştırıyorum ,hem de tepesinde geziyorum,Diğer iskurculara baktım daha ip bağlıyorlar ,ustleri bile kirli değil, benim üst 40 yıllık usta gibi yağ içinde fakat bu usta , beni direk güç isteryen işlerde çalıştırıyor.Kizlar iki çocuğum var ve 37 yaşındayım genç değilim.Tani bu normal midir ? Bütün parmakkari jilet kesti,bacaklarım mosmor oldu,Bir dk otuturmuyir.Utanmasa WC ye yollamiyacak.
Bilgisi olan varsa yazsın nolur ben çalışırım, kimseyi tanımıyorum orada ne yapmalıyım? İse ihtiyacım var ama diyorum sağlık da önemli ya düşersem.Beni manipüle ediyor ,kimse öğretmez ,ben öğretiyorum diyor.İste kalıcı ol vs diye.Daha on günde çok yoruldum . Üstelik beni geceye aldırdı korkuyorum ilk defa gece çalışacağız.Simdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Sağlıktan önemli bir şey yok. Ayagin kaysa düşsen iki cocuguna kimse bakmaz hele ki 1000 tl...

Sen iş güvenliğinden ziyade zaten yasak olan şeyi yapıyorsun.
Kadın işçilerin ağır sanayide çalıştırılmaları zaten yasak.
Bir de tehdit etmişler gidersin diye madem öyle yollasınlar o zaman.

Benden sana tavsiye çalışma orada hem baksana nasıl bir yer canına bir şey olsa bunlar sana hakkını bile vermezler.

Teşekkür ederim bilmiyorum işte bilgilenmek istiyorum

canım valla bu şartlarda kimse çalışmaz, bu konularda çalışan birinin konuna bakması da gerekmez.
1.000 tl nin haftalık falan olduğunu düşünüyorum??

Bence daha iyi bir is bak canim.. 37 yasta birsey yok
Ama senden o isigi aldigi icin uzerine geliyor. Bu adamin bi ussu yok mu? Oan git sikayet et

Teşekkür ederim bilmiyorum işte bilgilenmek istiyorum

ALO 170 yada İşkur'a git derdini anlat seni oradan alsınlar.
Erkek gücü isteyen işte kadınların çalıştırılmaları yasaktır zaten bunu hiç mi bilmiyorlar.
İnsanların paraya ihtiyacı var diye geldiğimiz hale bak.
1.000 tl miş bir de.

1.000 tl ye bugün kiralık ev bile yok.

Bin TL değil diğer işler o fiyata bu asgari ücret .Ağır sanayi mi bilmiyorum ama normal kadın operatörü var ve bnm gibi zıplayıp makina üstünde gezmiyorlar

Bin TL değil diğer işler o fiyata bu asgari ücret .Ağır sanayi mi bilmiyorum ama normal kadın operatörü var ve bnm gibi zıplayıp makina üstünde gezmiyorlar

O kadınların belgesi vs bir şeyi vardır operatörü kullanmak için yetkilidir.
Senin bu işle deneyimin yok bir de zor olanını yapıyorsun.

Gerçekten sıkıntılı bir iş bence başka vi iş bakın buluncada çıkın direk sağlığınız her şeyden önemli,diğer kadınlar ne yapıyorsa fabrikadaki sizde onu yapın bu konuda ısrarcı olun

Çoğu kişi ücreti yanlış anlamış.
Başka işlerde bin veriyorlar demiş arkadaş.
Burada asgari ücretmıs

Okurken gerildim vallahı

Usta size gıcık mi acaba? Ayrıca bu kadar ağır işlerde kadın çalıştırmak yasak
37 yaş genç bir yastır !

İSG uzmanı sana bunları yap bunları yapma diye eğitim verdi mi?
Eğitim sonunda seni sınav yapıp veya sana bu eğitimi verdiğine dair bir kağıt imzalattı mı?
O zaman geçmiş olsun.
İmzaladığınız kağıt sonrasında başınıza bir iş gelirse sorumluluğun büyük kısmı size ait olacaktır.
Ayrıca kadınların gece vardiyasinda çalışması mümkün değil.Yine sizden imza almaları gerekiyordu.
Benden size tavsiye nereye ne imza attığınıza dikkat edin.
İkincisi sigorta girişiniz yapıldı mı? Sigorta girişi yapılan bir işçiye 1000 lira gibi bir ödeme yapamazlar

Öncelikle sigorta girişiniz yapıldı mı bunu kontrol edin ki bence yapılmadı yapılsaydı asgari ücretten düşük bir maaş veremez. İsg uzmanı sizi işten çıkaramz onun oradaki işi sizin güvenli çalışmanızı sağlamak. Sizin kullanacağınız makineyle ilgili eğitim verildi mi? Parmaklarım kesildi diyorsunuz sizi işten atarım diye tehdit eden iş sağlığı uzmanı işini düzgün yapsa size kişisel koruyucu donanım sağlaması gerekirdi. Baştan aşağı yanlış herşey. Sigortanız yapılmadıysa lütfen şikayet edin sizi bir gün bile sigortasız çalıştıramaz.

Mutlaka şikayet etmelisiniz, bu işte can güvenliğiniz yok ki

Ölürseniz veya sakat kalırsanız kusurun hepsi size kalır (gerçi bu durumda önemi kalmıyor ya)

Burası nasıl bir işyeri anlayamadım her tarafım jilet kesiği içinde demişsiniz, koruyucu kıyafet vermiyorlar mı? Bu şekilde can güvenliği olmadan işçi çalıştırmak yasak hemmen şikayet edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…