• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eylül anneleri ve tüm anneler. Bir sorum var..

TesterTester

Nirvana
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2006
228
30
643
44
herkese merhabalar ..
sezeryanla doğum yapan anneler..
sezeryandan kaç gün/ay sonra ağdamızı yapabiliriz ?
bu konuda dr.undan bilgi alan var mı ?
paylaşırsanız çok sevinirim..
hepinize şimdiden teşekkürler a.s.

Mervecim selam;
Ben gittiğim kuaföre sormuştum ne kadar sonra geliyolar diye. O'da 40 bittikten sonra genelde geliyolar demişti. Ama doktora da bi danışmak lazım. Bana doğum doktorum 45günlük olduğunda bebeğin kontrole bana geleceksin demişti. O zman da gidip dikişleri gösterip sorabiliriz. en azından alt tarafları yaptırırız, dikişe yakın yerleri yaptırmayız. :smiley-cool:

Bu arada bende kanama bitti gibi bişey. Dünden beri yok gibi. Ne zman eşlerimizle beraber olabileceğiz.Kanama bittikten sonra mı? Normal doğumda dikiş olduğundan mı 40 gün deniyor acaba?

ya bide kesini hemen üstündeki kısım sarkık göbeğimin..bu sezeryana has bi durummu acaba..zamanla düzelirmi..kesi yerime bakamıyorum hala 20 gün olcak...çoğu kişi sızlamaların ara ara devam ettiğini söylüyor..valla bilemiyorum...

Mervecim selam;
Ben gittiğim kuaföre sormuştum ne kadar sonra geliyolar diye. O'da 40 bittikten sonra genelde geliyolar demişti. Ama doktora da bi danışmak lazım. Bana doğum doktorum 45günlük olduğunda bebeğin kontrole bana geleceksin demişti. O zman da gidip dikişleri gösterip sorabiliriz. en azından alt tarafları yaptırırız, dikişe yakın yerleri yaptırmayız. :smiley-cool:

Bu arada bende kanama bitti gibi bişey. Dünden beri yok gibi. Ne zman eşlerimizle beraber olabileceğiz.Kanama bittikten sonra mı? Normal doğumda dikiş olduğundan mı 40 gün deniyor acaba?

sagol canim cevabın için..
bana da doğumdan bir hafta sonra gittiğim kontrolde, 1 ay sonra gel, vajinal muayene yaparız ve simur testi için sıvı alırım dedi..o yüzden mecbur gitmem lazım kuaföre sositososito

canım, benim bildiğim kadarıyla kanaman kesilse dahi, 40 gün geçmeden ilişkiye girmemek gerekiyor..dinen böyle ve şimdi tıbben de 40 gün sakıncalı olduğu belirtiliyor..
rahim kendini tamamen toparlamadığı için enfeksiyon kapma riskimiz yüksekmiş..normal de olsa sezeryan da.. yerimseniben

ya bide kesini hemen üstündeki kısım sarkık göbeğimin..bu sezeryana has bi durummu acaba..zamanla düzelirmi..kesi yerime bakamıyorum hala 20 gün olcak...çoğu kişi sızlamaların ara ara devam ettiğini söylüyor..valla bilemiyorum...

canım, benim de ilk hafta, tam kesinin üzerinde sarkma değil de şişlik vardı..kesi görünmüyordu..
dr. bunun sarkan rahim olduğunu ve zamanla kendini toparlayacağını söyledi..vücut hamilelikteki ödemi de atınca eski haline dönersin dedi..
bende şu anda şişlik de kalmadı..eski halime dönmek üzereyim..
rahimin kolay toparlanabilmesi için korse giymemi önermişti dr.um..
ben giymedim henüz ama çok işe yarıyormuş yerimseniben

kızlar sezeryan sızısı geçmiyor bacılarım benim 2 sene oldu hala ara ara sızlar ürperdiğimde kaşınır hani yaralara iyileşmeye yüz tutunca tatlı tatlı kaşınır ya öyle birde kırkınız çıktıktan sonra ağdaya gidip o geceyi kutlayabilirsiniz:) bir problem olmuyor yalnız dikiş yerine yaptırmayın birde söylemesi ayıp kabızlık çekmeyin yerlere oturmayın ayakta sallamak için bebeği,bol bol pişmiş soğan yeyin en iyi süt onda mercimekli bulgur pilavı mesela:))birde kzı çocukları özellikle her ay bebeleri kontrole götürün kalça çıkığı 6 ila 8 aya kadar belli olmyormuş erken teşhis için her ay kontrole götürün yürümeye başlayınca geç oluyormuş

Back