"Evrim teorisi" başlığı altında ilkokul yıllarımdan beri "atalarımın maymun olduğu" sürekli anlatıldı, o zamandan kafama takılan bu konuyla ilgili okuduğum kaynaklar bu teorinin ne kadar hatalı olduğunu anlamamı sağladı.
Pek çok insan evrim teorisini, ilk olarak Charles Darwin'in ortaya attığı, bilimsel delillere, gözlemlere ve deneylere dayalı bir teori zanneder. Oysa evrim teorisinin ilk fikir babası Darwin olmadığı gibi, teorinin kaynağı da bilimsel deliller değildir. Teori, antik bir dogma olan materyalist felsefenin doğaya uyarlanmasından ibaret.
Darwin teoriyi destekledikçe "insan nedir" sorusuna verilen cevap değişmiştir. Daha önceden bu soruya "insan, Allah'ın yarattığı ve O'nun öğrettiği güzel ahlaka göre yaşaması gereken bir varlıktır" cevabını veren insanlar, "insan rastlantılarla var olmuş, yaşam mücadelesiyle gelişmiş bir hayvandır" diye düşünmeye başlamışlardır.
Bu da hem dünya insanlarına "güçlü olan ayakta kalır zayıf olan elenir" gibi safsatalarla çatışma fikrini aşılamıştır, hem de canlıların yaratılışının tesadüflerle olduğu gibi inançsız bir bakış açısına yol açmıştır.
aslında gelecek cevapları tahmin edemediğim için başlangıçta basitçe yazmaya çalıştım, yani halk içinde bilinen şekliyle evrim:insan maymundan gelmiştir konusundan başlayalım dedim :)
bu konu çok derin ve yıllardır süren farklı politikaları içinde barındırıyor. Evrim teorisi bilimsel araştırmalarla artık çürütülmüştür, evrim asla bilimsel olarak ispatlanamamıştır ve dünyada da gerçekten vicdanen inanan çok az insan kalmıştır fakat yaradılışı inkar ettiği için bazı kesimler tarafından hala desteklenmektedir.
Siz evrim teorisi gerçektir derken neye dayandırıyorsunuz?
kimse tartışmak istemiyor kendinizle tartışıyorsunuz :)
sadece evrim teorisini ispatlayan bilimsel bir gerçek göstermenizi istedim çünkü bunu bilim adamları yıllardır gösteremedi.
İnandığınız Richard Dawkins'in bir röpörtajında spikerin "peki ilk canlı nereden geldi size göre" diye sorunca havaya 5 dk bakıp sonra da "benim tahminimce uzaydan saçıldı" diye cevapladığı komik videosunu youtube dan bulup izlemenizi öneririm. Güncel durumu takipteyseniz Richard Dawkins te artık evrim teorisinin ispatlanamadığını itiraf etmeye başladı.
Siz ilk canlı organizmanın nasıl oluştuğunu düşünüyorsunuz? hani suda oluşan sonra karaya çıkan sonra çeşitlenen ve bunların tamamını tesadüflerle yapan canlıların?
Evrim teorisi milyonlarca yıldır hiç değişmeden günümüze gelen fosillerle, en önemlisi ilk hücreyi oluşturan tek bir proteinin bu teoride bahsedildiği gibi tesadüfen oluşamayacağına istinaden çürütülmüştür. Başka ispatlar da var uzatmamak için yazmıyorum.
Eğer inandığınız bilimsel bir kanıt varsa lütfen bizimle paylaşınız yoksa zaten siz de bu teoriye inanmıyorsunuz söyleyeyim :)
İlk olarak evet,evrim teorisine inanıyorum.
Evrimi kabul etmenin tanrıyı inkar etmek olduğunu kabul etmiyorum.
Zaman içerisinde kutuplardan biri kabul edince diğeri tüm gücüyle reddetmiş.
Alelade konuşmak gerekirse okuldaki komün arkdişlerin evrim stantları açmaları ile biz dindar arkidişlerin gıcıklığını celp etmiştir garibim.
Modern bilimcilerin çoğu halen destek veriyor bildiğim kadarıyla.
Richard Dawkins ise inançsızlık kimliğini bilimin önünde tutan ateşli bir tanrıtanımaz.Evrim konusunda yetkili mercii değil.
Bu yazı büyük ölçüde takdir edilesi.
http://blog.radikal.com.tr/Sayfa/evrim-teorisi-tanri-yoktur-demez-21397
İlk olarak evet,evrim teorisine inanıyorum.
Evrimi kabul etmenin tanrıyı inkar etmek olduğunu kabul etmiyorum.
Zaman içerisinde kutuplardan biri kabul edince diğeri tüm gücüyle reddetmiş.
Alelade konuşmak gerekirse okuldaki komün arkdişlerin evrim stantları açmaları ile biz dindar arkidişlerin gıcıklığını celp etmiştir garibim.
Modern bilimcilerin çoğu halen destek veriyor bildiğim kadarıyla.
Richard Dawkins ise inançsızlık kimliğini bilimin önünde tutan ateşli bir tanrıtanımaz.Evrim konusunda yetkili mercii değil.
Bu yazı büyük ölçüde takdir edilesi.
http://blog.radikal.com.tr/Sayfa/evrim-teorisi-tanri-yoktur-demez-21397
kuranda şöyle bir olay anlatılır ( ben kabaca anlatacağım)
Allah yanılmıyorsam İsrailoğullarına gökten kudret helvası ve bıldırcın eti indiriyordu.
onlara cumartesi günü yanlarında bulunan nehirden avlanmaları yasaklandı.
daha sonra İsrailoğulları bu kurala uymadılar ve Allah onların suretlerini değiştirir.( bu suret yanlış hatırlamıyorsam yine maymun olarak)
ve gün batımıyla birlikte bu canlılar alev topuna dönüşür ve yanarak ölür.
ayrıca kuranın mealini okursanız kafanızdaki çoğu soru yerini bulacaktır.
Dilerseniz,vaktiniz varsa daha açık yazmanızı isteyeceğim.ÇünküEvrim günümüzdeki tanrı inançlarına tamamen terstir. Ama evrim evrende doğa üstü güçler olup olmadığını veya tanrı denilebilecek bir varlığın olmadığını elbette kanıtlamaz. Ama şu bir gerçek ki evrim ile günümüz inançlarının hepsi tamamen ters düşünceye sahiptir. O zaman buradan şu sonuç çıkabilir; evrime inanan birisi bir tanrı inancına sahip olabilir, ama bilinen dinlere inanması oldukça saçma olur. Zira milyarlarca yıllık bir süreci kabul eden birisi, dinlerde bahsedilen birkaç bin yıl önceki adem ile havva'dan gelen insan hikayesinin saçma olduğunu düşünecektir. İkisi birden mantıklı geliyorsa ortada bir anlam karmaşası olduğu açık.
Dilerseniz,vaktiniz varsa daha açık yazmanızı isteyeceğim.Çünkü
"Evrim günümüzdeki tanrı inançlarına tamamen terstir
Ama şu bir gerçek ki evrim ile günümüz inançlarının hepsi tamamen ters düşünceye sahiptir
Evrime inanan birisi bir tanrı inancına sahip olabilir, ama bilinen dinlere inanması oldukça saçma olur"
derken malumu ilam etmişsiniz.Yani konuşmamız gereken evrim-din ilişkisinin hangi düzeyde algılandığı mı evrim-din ilişkisinin bizzat ne olduğu mu?İfadeleriniz sadece ilkinin cevabı olabilir.
"Ama evrim evrende doğa üstü güçler olup olmadığını veya tanrı denilebilecek bir varlığın olmadığını elbette kanıtlamaz
İkisi birden mantıklı geliyorsa ortada bir anlam karmaşası olduğu açık"
takdir edersiniz ki cümlelerimizde "elbette,açık,aşikar" vb kullanımlar bilimsel destek sağlamazlar.
Ayrıca Hz.Adem in dünyaya gönderilişina dair tarih bilgimiz yok.Kanıtlamanızı rica edicem.
öncelikle son mesajındaki samimi yaklaşımın için teşekkür ederim.
önceki yaklaşımlarının etrafında sürekli gördüğün, dini ve inancı maalesef "müzik haram" diyecek kadar itici ve şekilci gösteren bağnaz ve yobaz cahiliye ahlakının etkisiyle olduğunu düşünüyorum, karşındaki her insanı bu insanlar gibi değerlendiriyorsun ve aslında bilmeden bunların amaçlarına hizmet ediyorsun.
Evrim teorisini dinden ayıramayız çünkü Darwinizm'in temel iddiası, canlılığın tesadüfler sonucunda kendi kendine oluştuğudur. Bu görüş Yaratılış inancıyla tamamen zıttır. Hatta inanan insanların bir kısmı bile evrim teorisini "canlıların birbirlerinden gelişerek ortaya çıktığı" konusu diye düşünür hatta "Allah canlıları birbirlerinden evrimleştirerek yaratmış olabilir, bunda itiraz edecek ne var?" derler. Oysa evrimi savunanlar ile yaratılışı savunanlar arasındaki temel farklılık, "canlılar ayrı ayrı mı ortaya çıktılar, yoksa birbirlerinden gelişerek mi ortaya çıktılar" sorusu değil. Asıl konu, "canlılar tesadüflerle ve doğa olaylarıyla mı oluştular, yoksa bilinçli bir şekilde mi yaratıldılar?" sorusudur. Sonuçta evrim teorisinde cansız maddeler ve tesadüfler yaratıcı güçler olarak kabul edilmektedir.
Zoolog bilim adamı Pierre Paul Grassé, tesadüf kavramının evrim açısından anlamı için şunu söylemiş:
"Tesadüf, ateizm görüntüsü altında kendisine gizlice tapınılan bir tür ilah haline gelmiştir"
başka bir bilim adamı Mark Czarnecki "Teoriyi (evrimi) ispatlamanın önündeki en büyük engel her zaman için fosil kayıtları olmuştur Bu kayıtlar hiçbir zaman için Darwin'in varsaydığı ara formların izlerini ortaya koymamıştır. Türler aniden oluşurlar ve yine aniden yok olurlar. Ve bu beklenmedik durum, türlerin Tanrı tarafından yaratıldığını savunan yaratılışçı argümana destek sağlamıştır." der.
Evrimi çürüten çok fazla detay var uzun olmasın diye sırayla gidebilirim. Burada anlaşılmayan birşey ya da bir soru varsa cevaplayabilirim.
Bir de yazında sürekli bahsettiğin "dinler" kavramı var, buna ayrıca değinmek lazım. Evet pekçok din var, İslamiyet en son din ve Kuran en son indirilmiş kitap biliyorsun diğer kitaplar tahrip edilmiş bu yüzden ben Kuran'ı rehber ediniyorum, diğer kitaplarda Kuran ile aynen benzer ayetler var bunlara da inanıyorum. Düşünceleri biraz arındırıp sadeleştirmek gerekiyor.
ya bırak mutlu oluyolarsa eğer maymundan geldik desinlerevet, bu da evrim teorisi ile ilgili bir ayet.
İsrailoğulları o dönemde Cumartesi yasağı konusunda sakındırıldıkları şeyi yapmada ısrar ediyor, birde başkaldırıyorlar, sonra terse dönüyorlar. O zaman, onlara aşağılık maymunlar olunuz dedik. Maymunlar değil, aşağılık maymunlar olunuz dedik diyor Allah ayette. Şu anda milyonlarca insan biz maymundan geldik, atalarımız maymundu diye iddia ediyor çok enteresan değil mi? maymundan geldiklerini ispatlamak için bunca yıldır uğraşıyorlar. Allah onlara bunu söyletiyor.
yaklaşık 1300 yıllık kuran bulundu ve günümüzdeki kurandan farkı yok.Benim dini farklı gördüğüm yok. Dinlerin kuralları bellidir ki bu da kutsal kitaplarında yazar. Bunun dışında kimin ne yaptığı veya ne düşündüğü çok ta önemli değil. Önemli olan dinlerin "emrettiği" şeyler. Bunlar da kesin olarak bellidir. Sadece bazı insanlar kendi inandıkları dinin emirlerine, kurallarına bile farklı yorumlar yaparak kendi isteklerine göre şekil veriyorlar. Dinlerin hepsinin emrettiği, söylediği şeyler günümüzde zaten yobaz kavramlardır. Ama bu işin düşünce kısmı, benim düşüncem bu. Tartışılacak bir konu değil yani.
Darwin bu teoriyi ortaya attığında canlılarla ilgili daha önce ortaya atılmamış bir şey görmüş ve bunu inceleme imkanı bulmuş. 150 yıl öncesinin teknolojik ve bilimsel imkanlarıyla da böyle bir teori ortaya atmış. Seneler geçtikçe bilim ve teknoloji geliştikçe aslında Darwin'in söylediği bir çok şeyin yanlış olduğu, ama evrim konusunda temelde haklı olduğunu göstermiş. Darwin'in de zaman v.b konularda şimdiki bilimin çıkarttığı sonuçlarla ters söylemleri var.
Burada şu soru gayet normal bence: "canlılar ayrı ayrı mı yoksa birbirlerinden evrimleşerek, mutasyona uğrayarak mı geliştiler?"
Bu sorunun cevabı zaten bu konuyu ortaya çıkartıyor. Eğer birincisiyse bir tanrı kavramı gerçek olabilir, ikincisi ise evrim diye bir şey var. Belki bu teoride oldukça eksik yanlar var ama canlıların birbirinden evrildiği gerçeği bile bu sorunun tek başına cevabı olabilir.
İlk canlılar, evrenin ilk oluşumu, büyük patlama ve öncesi gibi konularda belki 1000'lerce araştırma var ama bunun nasıl kanıtlanmasını bekliyoruz. Milyarlarca yıl önce yaşanmış şeyleri nasıl gözlemleyebiliriz? Ancak eldeki bilimsel verilerle teoriler oluşturulabilir. Gözle göremediğimiz, gözlemleyemediğimiz şeylerdeki muhteşemliği en kolay yol olan bir yaratıcı var etti diyerek tamamen kapatabiliriz.
Kopyaladığın cümleleri Google'da arattığımda (ingilizce halleriyle de arattım) Harun Yahya'nın sitelerinden başka bir şey de bulamadım. Zaten araformla ilgili kurulan bu cümleden Harun Yahya'nın çıkacağını tahmin ettim çünkü kendisi araformun ne olduğunu bilmiyor. Bütün canlılar birbirinden önceki atalarının zaten araformu. Bulunan bütün fosiller de bir araform zaten. Yine Richard Dawkins konusuna döneceğim ve kızacaksın bana ama ilk mesajda verdiğim videoları izlersen araform kavramı hakkındaki yanlışları da görebilirsin.
Diğer kitapların tahrip edildiğini ve Kur-an'ın değişmeden günümüze geldiğini söylüyorsun. Ama bunun da bir kanıtı yok. Bunun kanıtı olarak içinde geçen bir ayet gösterilir genellikle. Yani kendisinin değişmediği yine kendi içinde yazıyor deniliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?