aykut oğutun ilk iki kitabınıda okudum, sonradan buz gibi soğudum, beni çok rahatsız eden çelişkiler vardı kitaplarında, zaten yeni bişeyde söylemiyodu, yani aykut oğutun daha çok zenginlik hayaline katkıda bulunmuş oldum sadece, şimdi ki aklım olsa asla o kitapları almam, karısıda kitap çıkardı hep aynı şeyler...
senin yıldızın çarpık o zaman ...kesinve ayrıca ben mesela bi şey hakkında olumsuz düşünürüm o mutlaka olumlu olur -istisnasız- , ya da olumlu düşünürüm olumsuz olur, ne hissetsem tersi oluyor beni napıcaz :)))
benimde orta okulda pc öğretmenlere zaafıımm vardı ...:44::44::44:ahanda eşim pc öğretmeniben cok inanirim dusundugumuz seylerin gerceklestigine
nedense kucuklugumden beri kendimi bir doktorla evli lise ogretmeni olarak canlandirdim aklimda, ama yani kendim karar vermedim ben kesin bi doktorla evlencem ve doktor olcam diye hic kendi fikrimle olusturmadim bunu
nedense oyle geldi hep
ve suan evliyim, esim doktor, ve resmen ben istedim diye oldu gibi geliyor, evlenme maceramizi basimizdan gecenleri tanismamizi vs duysaniz siz de bunu dusunebilirdiniz
henuz kendim ogretmen degilim cunku okula devam ediyorum, egitim fakultesinde degilim ancak yabanci ogretmen sifatiyla cifte vatandasligim dolayisiyla ogretmenlik yaptim bir sure, yine de teklifler geliyor daha iyi bir is bulamayip bunu yapicam gibi hissediyorum, zamanla goruruz
yani ben de suan o hayal ettigim yerde gibiyim azicik ucundan.
ama cok cok imkansiz seyler hayal edip sirf hayal ettim olsun diye beklemek biraz mantiksiz
ve ayrıca ben mesela bi şey hakkında olumsuz düşünürüm o mutlaka olumlu olur -istisnasız- , ya da olumlu düşünürüm olumsuz olur, ne hissetsem tersi oluyor beni napıcaz :)))
Yorumlari okudum degisik acilardanda bakmami sagladi. Aslinda bende torpilim var diye dusunmuyorum kitaptan esinlenerek onu kullandim. Ben o hayali kurarken olmasini asiri isteyerek kurdum ama sanirim icimde acaba bos mu diye dusunmus olabilirim. Neden olmuyo diyen bi arkadas vardi. Bilemiyorum ama kitapta birseyi mesela olmus gibi davranin diyordu ben hayalim disinda baska istedigim birsey vardi onu denedim kendi kendime konustum ozetle ve ayni odada ayni durumu yasadim ama iste hep bir parca eksik yani olayin temasi tamam ama asil olay yok ortada. Aykut ogut 2 kitabini okudum secretide okumustum aykut ogut zaten yeni bir sey soylemiyor diger kitaplarindada ama okumaya deger diye dusunuyorum. Hayallerin olmasinin sirri cok istemek mi cok dusunmek mi yoksa sadece tesaduf mu bilemiyorum.:) allahtan istemek konusunda kesinlikle o ayri bir konu yani bu sadece hayata bakis acisi fikrindeyim. Olumlu dusunmek istemek dua ederken insallah olur deriz mesela belki dahada olacagina inanmamiza yardimci oluyor
Kitapları şahane gerçekten. Çok güzel örneklemelerle, anlaşılır bir dille, inanılmaz bir mantıkla, çelişkisiz bir şekilde anlatıyor.
"Bu egoları şişirsek de mi saklasak?" kitabı da harikadır, tavsiye ederim.)
Yaşadığın olay enteresan. Yani her şey gerçekleşmiş ama olayı yaşamamışsın.
Bir yerde bir eksiklik yaptın demek ki. Çok istemek ve hayalini kurmak önemlidir ama esas mesele 'hissetmek'tir.
Hayalini kurduğun zaman, ona kavuşmuş gibi heyecanlı ve çok mutlu olman önemli.
Her an bu ruh halinde olman gerekmiyor. Sadece birkaç dk ayırmalısın. Kalbin pır pır etmeli.
Bunları da eksiksiz yaşadım diyorsan, o zaman "acaba boş mu, ya gerçekleşmezse, ben de boşuna düşünüyorum aslında, şu anda saçmalıyorum" gibi fikirleri geçirmiş olabilirsin aklından.
%100 Düşünce Gücü kitabında, yazar "Her dakika fikir değiştirirsek, bilinçaltı ne yapacağını bilemez." diyor.
Bu da olayın tam olarak gerçekleşmemesine sebep oluyor.
Kesin karar, şüphesiz inanmak, kendini hayal kurduğun anlarda çok coşkulu hissetmek gerekiyor.
Aykut Oğut bu konuda şu tarz bir şey diyor hatta; Sevdiğiniz birinin doğum günü partisine gidecek olduğunuzda, hazırlanırsınız ve mutlulukla parti saatini beklemeye koyulursunuz. Hiçbir zaman acaba olmayacak mı, gidemeyecek miyim demezsiniz. İstediklerinizi de bu şekilde bekleyin.Yani olacağı kesinmiş gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?