Evren Abut-Gastroenterolog-Çakmak Erdem Hastanesi

cafeparadiso

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Mart 2018
4
0
37
Evren Bey'e ilk kez 2017 Eylül ayında muayene oldum. İki senedir devam eden mide ağrılarım vardı, hiç doktora gitmemiş, endoskopi yaptırmamıştım. İlk randevudan itibaren en ilgimi çeken yanı hastasının her sözünü, tüm şikayetlerini dünyanın en büyük sorunuymuş gibi ele alması ve asla önemsiz görmemesi. Ben kendisine hazımsızlık, ağrı, sancı vb. şikayetlerimi anlatırken o hepsini dikkatle dinleyip tek tek not aldı. Beni dinledikten sonra bir de el ile muayene etti ki bence bir doktorun hastasına gösterdiği ilgi, alakanın seviyesini en iyi bu şekilde anlarsınız. Yoksa hemen endoskopi yapalım ya da git ultrason çektir gel vs. de diyebilirdi. Manuel muayeneden sonra ultrason istedi ve ondan sonra endoskopi yapalım dedi. Çok korktuğumu bildiği için bu konuda beni rahatlatacak konuşmalar yaptı. Endoskopi de aynı anlattığı gibi geçti, ben endoskopi odasına girdiğimde çoktan uyumuştum. Dolayısıyla ne bir acı, ne bir ağrı ya da öncesinde herhangi bir panik hissi kesinlikle yaşamadım. Sonuç olarak kronik gastrit tespit edildi ve yıllardır devam eden, içtiğim onca ilaca rağmen hiç düzelmeyen demir eksikliği anemisinin asıl sebebinin mide ve bağırsaklarımdaki bir emilim problemi olduğu saptandı. Yani içtiğim demir ilaçları boşaltım yoluyla vücudumdan atılıyormuş her seferinde. Evren Bey gastrit için ilaç vermeye luzum görmedi, sağlıklı bir diyetle bu sorununu idare edebilirsin dedi ve öyle de oldu zaten. Demir eksikliği için de ağız yoluyla alınan demir haplarının işe yaramaması sebebiyle damardan demir takviyesi uyguladı ve demir seviyem normale çıktı. Hayat kalitemin ne denli değiştiğini sizlere anlatamam. Enerjim yükseldi, canlandım, kanlandım, hiç yorulmayan ve bitkinlik nedir bilmeyen bir insan oldum. Endoskopi raporunda bir de intestinal metaplazi denen bir şeye rastlandığından bahsediliyordu. Evren Bey bunu kesinlikle google'lamamamı istedi. Okuyacağın şeyler seni panik ettirmekten öteye geçmeyecektir dedi. Tabii ben laf dinlemeyip araştırdım. Kansere dönüşebilecek hücrelermiş güya bunlar. Tabii ilk başta hemen en kötü senaryoyu düşünüp anksiyete yapıyor insan. O panikle gittik Evren Bey'in yanına. Kendisi o kadar harika bir insan ki bana bunun birçok hastada görüldüğünü, internette yazanların son derece uç örnekler olduğunu söyledi. Bu durum gerçekten hayati tehlike arz etse ben bunu seninle niye paylaşmayayım dedi. Benim için bu çok kilit bir cümle oldu, bunu duyduğum anda benim için konu bütün korkutuculuğunu yitirdi. 3 sene sonra bir endoskopi daha yaparız, hiç acil bir durum göremiyorum dedi. Böyle bir vaziyeti bu kadar özgüvenli ve mahir bir biçimde yönetebilmesi sebebiyle kendisi benim en sevdiğim hekim olmuştur :) Bundan sonra dünyanın neresinde olursam olayım midemden rahatsızlandığım anda sadece Evren Abut'a muayene olurum. Mükemmel bir insan ve hekim.

Intestinal Metaplazi'nin;
Damla sakızı (Ağaç reçinesi olan), askorbik asit (c vitamini-sandozlar değil) ve h.pylori bakterisinin yok edilmesi ile uzun zamanda iyileşebildiği yazılmış çeşitli makalelerde. (1)(2) Fakat Damla sakızı h-pylori'nin öldürülmesi için 'etkili olabiliyor' yine de en etkili öldürme yöntemi gastroenterologların direkt yazdığı 3'lü paketler. Besinlere günde 1 gr damla sakızı katmanın bir zararı olmayacağı düşünüldüğünde, hap gibi kullanılabilir. Askorbik asiti de doktora/diyetisyene sormak lazım.

Bakalım 1-2 sene içinde hala hayatta olursak güncelleriz :)

(1) : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1773527/
“Co-administration of ascorbic acid with H pylori eradication significantly resolved IM of the gastric mucosa”
(2) : https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0944711309002396
"All patients tolerated mastic gum well and no serious adverse events were reported. Mastic gum has bactericidal activity on H. pylori in vivo"

Merhaba.benimde midemde çıktı bu problem çok korkuyorum şuan nasilsiniz acaba tekrar baktirdinizmi

Suan nasilsnz tedaviniz nasil gidiyor esimde de ayni sorun var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…