Evliyken üniversite okumak

cillibombom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2013
456
50
43
34
İyi geceler hanımlar. Benim 5 ay sonra düğünüm var, 20 yaşındayım. Meslek lisesi mezunuyum. Bir cahillik ettim ve meslek lisesi diplomamla iş bulduğum için üniversiteyi bıraktım. Şimdi sevdiğim adamla evleniyorum ve üniversite okumanın eksiklik olduğunun farkındayım. Mesleğimin çok dışında bir alan, sosyoloji okumaya karar verdim. Yalnız sorunum şu ki, ev alacağımız için aile bütçesine katkıda bulunmam gerekiyor. Çalışma hayatını erteleyemeyeceğim için aöf ye gitmeye karar verdim. Aslında bu sorunun altında bu süreci sizlerle paylaşmak istedim. Ve bir defter tutmaya başladım motive etmek için kendimi.

Öncelikle planlarımdan bahsedeyim. Önümüzde lise kpss var, ona çalışacağım ve kısmet olursa memurluk için zorlayacağım kendimi. Örgün öğretimi bıraktıktan sonra aöf de sosyal hizmetlere yazılmıştım ama maddi sorunlarım nedeniyle devam etmiyorum şu an, eğer dönem başında harcını yatırırsam kaydımın devam edeceğini duydum, eylül ayında onu yatırıp kaydımı devam ettireceğim ( eğer daha önce olma ihtimali varsa bilen söylesin lütfen) iki yıllık bölümü 4 yıllık sosyolojiye tamamlayacağım hem o zamana kadar biraz toparlamış oluruz ve örgüne de giderim belki kim bilir (inşallah) ve ardından psikoloji üzerine yüksek lisans yapmayı planlıyorum.

Ha bu arada, ingilizce ve bilgisayar kursuna gideceğim. En yakın zamanda yazılmayı planlıyorum.

Eşim allah razı olsun sonuna kadar arkamda ve en büyük destekçim o yüzden içim rahat... Sizlerden de evliyken üniversite okuyanlarınız varsa burada bir araya gelelim bana yaşadıklarınızı anlatın bende gelişmeleri buradan sizlerle paylaşayım... Destek olalım birbirimize
 

ben varım okul hayatımın son 3 yılını evliyken tamamladım. merak ettiğin şeyler varsa sorabilirsin canım.
 
ben varım okul hayatımın son 3 yılını evliyken tamamladım. merak ettiğin şeyler varsa sorabilirsin canım.

merak ettiğim şeyler olmaz mı hiç, hem de çuvalla var çuvalla :))) çok teşekkür ederim öncelikle, ne kadar güzel ki sen atlatmışsın ev işleri ve okul yürümez zorlaşır falan diyorlar bana ben kulak asmıyorum ama yalnız başıma kalıp düşündüğümde ya dedikleri çıkarsa diyorum nişanlım sen merak etme ben sınav dönemlerinde gerekirse yemek yaparım dışarda yerim sorun olmaz diyor ama sonuçta erkek olduğu için onu evin işlerine çok koşturmaktan yana değilim hem iyi bir ev hanımı hem de öğrenci olunur mu?
 

kendini kasmana gerek yok ki. sonuçta bu ömür boyu sürmeyecek. öğrencilik yani. geçici bir süreç. bırak ev dağınık kalsın senin sınavların bitene kadar. eşin anlayışlı ise dünyaya meydan okursun merak etme. benim çok saldığım oldu. bir ay temizlik yapmadığım zamanlar..keza çok dışarıdan yediğimiz de. eşimin de yemek yaptığı da çok oldu. ben de çok hoşlanmam eşime iş yaptırmaktan, ufak tefek işlerime yardım etsin yeter çünkü benim istediğim gibi olmuyor ne kadar çabalasa da, ama sonuçta hayat müşterek, her iki cinsin de ev dışı faaliyetlerde bulunduğu bir evlilik birliğinde temizlik, yemek yapmak sadece kadının vazifesi değil.
 
İçinde okuma hevesi varsa asla erteleme canım. Ben evli değilim; ama myo mezunuydum. Gayet güzel işim vardı mesleğimle ilgili. Gel gör ki bu yaz düğün dernek düşünürken istediğim bölümü kazandım veee İstanbul'dan Samsun'a geldim. Yaşım mı? 28 Hiç bişey için geç değil.
Biz 2 sene bekleme kararı aldık. Sağolsun nişanlım her zaman destekçim. Senin ki de öyleyse ne güzel. İçinde ukte kalmasın
 
Aöf çok da rahat okunur hiiiçbirşeycik olmaz merak etme Allah mutluluğunuzu daim etsin :)
 

evet çok çok çok haklısın. eşimden çok memnum o yönden asla sıkıntı etmez biliyorum. peki sen örgün mü okudun aöf mi, aslında eşimdde bende örgün istiyoruz hem daha sağlıklı hem kampüs hayatı ama imkanlar mümkün değil gibi, eşim memur düğünümüz için ailesi de destek çıkmıyor neredeyse her şeyi borç harç kendimiz yapmaya çalışıyoruz o yüzden onun omzundan hafifte olsa yükü almam için çalışmam gerek. ben freelance makale yazarlığı yapıyorum ama sınav döneminde falan ondan gelecek belli belirsiz paraya da güvenemeyiz. inşallah memur olurum bende o zaman her şey daha kolay olacak gibime geliyor.
 
Örnek ben değilim ama yengem, abimin eşi. Meslek lisesi çocuk gelişimi çıkışlıydı. İlkokul çağında bir çocuğu varken aöf ana sınıfı öğretmenliğine beşladı. Hem evini hem okulunu dört dörtlük götürdü. Yeğenim lise çağındayken kırkını doldurmasına bir ay kala ( yaş kırk olunca devlete atanamıyorsun) doğuda bir ile atandı. Bastı gitti hatun. 2 sene sonra eş durumundan geri döndü. Azmine hayranım.

Bu arada ufak bi tavsiye, sosyoloji vasat bir bölüm. Bildiğim kadarıyla sosyal hizmetlerin 4 yıllığı da var. Geleceği çok parlak. Hatta ben de ikinci üniversite olarak başlamayı düşünüyorum uzaktan eğitime. Azmettikten sonra her şeyi yaparsın, altından kalkarsın.
 

Bende hayran kaldım valla helal olsun ne güzel, inşallah bende buraya başarı öykümü yazabilirim. Sosyoloji bölümünün çok atanması var iş imkanı çok diye duydum okudum bi kaç yerde, ne yönden vasat tavsiyelere çok ihtiyacım var. çok teşekkür ederim sosyal hizmetler 4 yıllık aöf de mi?
 

ben örgün okudum canım, yani daha doğrusu zaten okuyordum da son 3 yılımı evliyken tamamladım. sana daha da önemli olan gerçekleri söyliyim. eşim de öğrenciydi ve biz ailelerimizden ne düğünde ne de sonraki süreçte maddi destek görmeden sadece burslarımızla bitirdik okulu. minimum masraf yapmaya çalıştık hatta hala takılırım ucuza aldın beni diye mutfak musluğumuz akıtıyordu evimiz rutubet oluyordu banyo derzleri dökülüyordu. ahım şahım bir hayatımız yoktu yani. ama geçti bitti. peşimizden gaza gelip okurken evlenen çok arkadaşımız oldu. şu an çok şükür çok daha iyiyiz ben şu an çalışmasam da ikimizin de mesleği var bir de şirin mi şirin altın topumuz var 3.5 aylık:2: merak ettiğin başka şeyler olursa yardımcı olabilirim..
 
Aöf değil uzaktan eğitim sanırım atatürk ünide. Çok araştırmadım emin değilim. Ama sosyal hizmetlerle alakalı işler yapıyorum. Ordan biliyorum işe yarar bir bölüm olduğunu. Açık çok kadrolarda, o yüzden ben de okumak istiyorum.

Sosyoloji okuyan bir kuzenim var, lc waikikide tezgahtar, bir de arkadaşım var o da bir kahvecide falcılık yapıyor. Ordan hareketle vasat dedim. Bir akrabamız da kültür bakanlığına atandı ama ne rüşvetler ne araya adam sokmalarla.
 
Sosyoloji yerine sosyal hizmetler okusanız daha iyi olmaz mı?
Evliyken 'öylesine' üni okuyanlar var sizin amacınız farklı çalışmak için okuyacaksınız inş. bu yüzden alan kararını tekrar gözden geçirin derim...

okuma konusunu hiç kafanıza takmayın başladıktan sonra bir bir birr geçersiniz sınıfları ve okul biter :)
 

maşallahh çok teşekkür ederim inşallah bende başarıcam
 
maşallahh çok teşekkür ederim inşallah bende başarıcam


ha beni vazgeçirmeye çalışan çok oldu bu arada.. ikna elçileri gibi mübarekler.. işte o noktada müstakbel eşinden eminliğin devreye giriyor. eminsen gözün bir şey görmüyor. okula beraber gittik geldik. bir kız kardeşim var. şimdi ailem sık sık dile getirir "inşallah ona da böyle bir eş nasip olur" diye. hakkında hayırlısı olsun canım.
 

iki yıllık sosyal hizmetlere kaydımı devam ettireceğim ama hedefim 4 yıllık eğer geçiş yapabilrisem 4 yıllığa tamamlarsam evet daha iyi olabilir. bir arkadaş uzaktan eğitimle 4 yıllık aöf olduğunu yazdı bi de onu araştıracağım, çok teşekkür ederim inşallah kolayca biter
 

Ay size gerçekten maşallah diyesim geldi helal olsun :) Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah :)


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
evliyim, bir de çocuğumuz var rabbim bağışlarsa..27 yaşındayım..üniversite hep hayalimdi..
ama hayal olarak bırakmadım içimde..rabbimin de nasibiyle aöf ilahiyat okuyorum şuan..şükürler olsun...
zor mu dersen, kolay değil ama zor da değil derim..tabi istemek önemli...
insan istedikten sonra, hele ki bir kadın isterse allahın izni ile yapamayacağı şey yoktur...
 

anladım canım ben şu dört yıllık sosyal hizmetleri bir araştırayım çok teşekkür ederim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…