evlilikten korkuyorum

bir sürü şeyler okuyorum ve etrafımdaki herkes boşanmış. evliliğe artık olumlu bakamıyorum. erkek arkadaşım evlenmek istiyor ancak ben artık evliliğe ılımlı değilim. mutlu evlilikler kalmadı. evlilik gerçekten aşkı öldürüyor. siz ne düşünüyorsunuz
bosanmaların şiddet,aldatma,cinsel anlamda farklı tercihler olması gibi durumlarını bir kenara koyarsak insanların bosanmalarında kı en buyuk etken bırbırlerıne saygılarının kalmaması, nedneı ıse evlenmeden once toz pembe hayallerınızın evlenınce sıyaha donusmesı.
cunku ınsanlar bencıl, helekı erkekler bencıllık konusunda bır adım onde, unutulmamalı kı kımse bır degıl-benzerlıkler kadar farklılıklar olması da normal-aılelerle mesafeyı korursanız saygı cercevesınde-esınız olacak erkek sızınle aılesı ozellıkle annesı arasındakı dengeyı saglarsa, ıyı gunde degıl sadece kotu gundede zorluklara bırlıkte gogus gerebılıyorsanız, ev ısı ve cocuk bakımında erkek esıne az da olsa yardımcı olabılıyorsa, bız kadınlar duygusalız ozel gunlerde hatırlanıyorsak , karsılıklı ozverı ve fedakarlık varsa, kısıler bırbırlerını degsıtırmeye kalkmaz- bırbırlerının yasam alanlarına-ozel zevklerıne hobılerıne gıyım ve yasam tarzlarına saygılı olursa evlılık yurur....
o yuzden sevıyorsanız, saygınız varsa bırbırınıze karsı, fazla beklentılerınız yoksa korkmanıza gerek yok..!!!

ne değişikmiş roller sizde.
Normalde bizim Türk kızı ilk günden evlilik hayalleri kurar, erkek korkar.
Sizde tam tersiymiş:KK35:
Bu korku tarzı kadınsal bir hastalıktan ziyade erkeksel bir hastalıktır.
Kadın mutsuz olacağını bilse dahi o beyaz gelinliği giymek ister..
Neyse bunlar başka konu da... doğru insanla evlilik çok güzel bir şey. Canını sıkacak bir şey bulamadın buna taktın gibi geldi bana.
Ben de dahil çevremdeki bir çok ilişki böyle artık erkekler evlenmek istiyor kadınlar kaçıyor. Kadınlar gözünü açtı. :KK45:

bende korkuyorum ama evlilikten değil evlilik sürecinden.. nişanmış sözmüş düğünmüş strese girdim adı altında yapılan baskılar falan insanı evlilikten soğutuyor.

mutlu evlilikler de var,
mutsuzlar da..
çok mutlu sandığımız evliliklerde dahi dönem dönem mutsuzluklar yaşanabiliyor..
etrafımızda ki herkes ne güzel evliliğiniz var ne çok seviyorsunuz birbirinizi kocan sana çok kıymet veriyor diyorlar.
gereksiz kaprisler yapıp birbirimizi incittiğimiz zamanlar olmuyor mu,
elbette oluyor ve o zamanlar da mutsuz hissediyorum..
mühim olan iki tarafında özverili davranabilmesi.

yazdılaırnız çok ilginç,ben hiçbir zmaan gelinlik hayalı kurmadım ve bana çok anlamsız ve ıtıcı gelir,gereksız gelir,ama altını çizeyim bana göre...hatta ülkemizdkei evlilik ritüelleri bana hep itici geldi

bana da öyle geldi bu yüzden hepsini pas geçtim.
sadece eşimle başbaşayken yüzük taktık nişanlandık
sonra da nikahı kıyıverdik
yoksa evlenemezdik valla :)

ben kendi evliliğimin iyi gittiğini düşünüyorum. 15 yaşından beri birlikteyim eşimle, 3.5 senedir de evliyim. hala ilk günkü gibiyiz demiycem, aslında o zamanlar birbirimizi sevmiyormuşuz bile şu ana göre kıyaslarsak :)
evlenmeden önce 6.5 sene sevgiliydik birbirimizi çok iyi tanıyarak evlendik. yani eşim evlendikten sonra gerçek yüzünü gösterdi durumu hiç olmadı.
iyi tanıyabilmek çok çok önemli.

ben esıme evlendıkden sonra asık oldum
evlendıkden sonra daha tutkulu oluyor
yolunu gozluyorsun
onun ıcın onun sevdıgı yemegı yapıyorsun afıyetle yerken mutlu oluyorsun :)
el ele yuruyuslere cıkıyorsun ama fırıldak olmuyor alyanslarınız daha anlam katıyor
yuruyusunuz bıle degısıyor ne bılım bence mutlu bı evlılık kadını guzellestırıyor
ben ayna karsısında vucudum bozuldu heryerımde et fıskırıyo off derken o bana sarılıp cok guzelsın dıyor
resmen vucudum sıfa buluyor sana oyle dıyım yanı
allahım karsınıza ınsallah en ıyılerını cıkarır tum kadınlar cok mutlu olsun ısterım
sevgı herseyı degıstırır
mutlu kadınlar dunyayı degıstırır

Evliliğe dair en korkunç şey kafan atınca çekip gidememek olabilir. Bu da benim gibi özgür ruhlar için ölümle eşdeğer. İmza attığın için kimi zaman alttan almaya ve geri dönmeye mecbur olmak. Normalde yüzüne bakmayacağın insanları çekmek zorunda olmak, arada gereksiz bir ilişkinin olmak zorunda olması. Daha bir ton sayarım. Böyle bir şeye kalkışmak için çok aşırı sevmek gerekir. Ben kör aşık da olmadım hiç.

Başkalarının mutluluğu seni uzmesin yada olumsuz değerlendirme olmasın.Evlilik uyum saygı olduğu surece büyük problemler yasamassin

bosanmaların şiddet,aldatma,cinsel anlamda farklı tercihler olması gibi durumlarını bir kenara koyarsak insanların bosanmalarında kı en buyuk etken bırbırlerıne saygılarının kalmaması, nedneı ıse evlenmeden once toz pembe hayallerınızın evlenınce sıyaha donusmesı.
cunku ınsanlar bencıl, helekı erkekler bencıllık konusunda bır adım onde, unutulmamalı kı kımse bır degıl-benzerlıkler kadar farklılıklar olması da normal-aılelerle mesafeyı korursanız saygı cercevesınde-esınız olacak erkek sızınle aılesı ozellıkle annesı arasındakı dengeyı saglarsa, ıyı gunde degıl sadece kotu gundede zorluklara bırlıkte gogus gerebılıyorsanız, ev ısı ve cocuk bakımında erkek esıne az da olsa yardımcı olabılıyorsa, bız kadınlar duygusalız ozel gunlerde hatırlanıyorsak , karsılıklı ozverı ve fedakarlık varsa, kısıler bırbırlerını degsıtırmeye kalkmaz- bırbırlerının yasam alanlarına-ozel zevklerıne hobılerıne gıyım ve yasam tarzlarına saygılı olursa evlılık yurur....
o yuzden sevıyorsanız, saygınız varsa bırbırınıze karsı, fazla beklentılerınız yoksa korkmanıza gerek yok..!!!
Benim korkum saygının bitmesi zaten saygı bitince aşk çoktan bitmiş oluyor ve aşk nefrete dönüşüyor. En iyisi görücü üsulü heralde sonradan tanıyıp sevmek:KK70:

Benim korkum saygının bitmesi zaten saygı bitince aşk çoktan bitmiş oluyor ve aşk nefrete dönüşüyor. En iyisi görücü üsulü heralde sonradan tanıyıp sevmek:KK70:
saygı bıtınce sevgı yada ask bıtmıyor saslında; sadece mantık on plana cıkıyor ve bırbırınızın kısılık haklarına mudahale etmeye baslarsanız bu sızı bırbırınızden uzaklastırıyor...

Ah evet bunlar gerçekten çok tatlı. Ben bayılıyorum eşimle evimiz için alışveriş yapmaya. Ama bazı dış faktörler var kaynana falan bizde o sorun yok ama takıl bdv ye neler var. Bunları gözlemle ailede önemli. Bu toz pembe hayatın yanında bi yerde aileyle de evleniyosun.. Kaç yaşındasın?
Zaten öyle burdan okuduklarım dahada korkuttu beni. Aile benim için sorun değil bem kayınvalide gözüyle değilde anne gözüyle bakıyorum . Anne sonuçta. Sadece haksız yere üzerime gelinirse arama sınır çizgisi koyarım . Görümcemde yok Allahtan:KK70: 22 yaşındayım

Erken yasta annem hamile kaldigi icin annemle babam evlenmisler. Tabi kacinilmaz son. Bosanma. Ikisi de cok mutsuz oldu. Ki ben anneme yakin oldukca babama, babama yakin oldukca anneme uzak kalmak zorunda kaldim. Ya ikisi de ilgilendi ya ikisi de bosverdi. Dugunumde annem, nisanimda babam yoktu. O ani bile paylasamadilar.
Dayim karisini kizi yasindaki biri ile aldatti. Gayrimesru cocugu oldu. Bosanmadilar.
Halalarim hic evlenmedi. Istediler, olmadi.

Yani bir sulale ne kadar parcalanabilirse o kadar parcalandik.

Yine de evlendim. Tabi ki zamanin ne getirecegi belli olmaz. Yukaridakilerden kat be kat kotulerini de yasayabilirim. Ama yarin mutsuz olurum korkusu ile bugunku mutlulugumu cope atamam.

Iyi ki evlenmisim.

Ama evlenirken bunlari dusunmedim hic. Senin icine sinmeyen bir seyler varsa, evlenme.

bir sürü şeyler okuyorum ve etrafımdaki herkes boşanmış. evliliğe artık olumlu bakamıyorum. erkek arkadaşım evlenmek istiyor ancak ben artık evliliğe ılımlı değilim. mutlu evlilikler kalmadı. evlilik gerçekten aşkı öldürüyor. siz ne düşünüyorsunuz
karşındakine güveniyorsan sorun yok
tabi hayat bu neyin garantisi var ki

Erken yasta annem hamile kaldigi icin annemle babam evlenmisler. Tabi kacinilmaz son. Bosanma. Ikisi de cok mutsuz oldu. Ki ben anneme yakin oldukca babama, babama yakin oldukca anneme uzak kalmak zorunda kaldim. Ya ikisi de ilgilendi ya ikisi de bosverdi. Dugunumde annem, nisanimda babam yoktu. O ani bile paylasamadilar.
Dayim karisini kizi yasindaki biri ile aldatti. Gayrimesru cocugu oldu. Bosanmadilar.
Halalarim hic evlenmedi. Istediler, olmadi.

Yani bir sulale ne kadar parcalanabilirse o kadar parcalandik.

Yine de evlendim. Tabi ki zamanin ne getirecegi belli olmaz. Yukaridakilerden kat be kat kotulerini de yasayabilirim. Ama yarin mutsuz olurum korkusu ile bugunku mutlulugumu cope atamam.

Iyi ki evlenmisim.

Ama evlenirken bunlari dusunmedim hic. Senin icine sinmeyen bir seyler varsa, evlenme.
Ancak bu kadar güzel açıklanabilirdi . Bizim sülalede boşanmayan tek bi kişi bile yok herkes kavgalı gürütülü boşandı zaten evlendkleri adamlar hep çok iğrenç insanlar çıktılar. Ama haklısınız bu korku yüüznden belkide çok mutlu olcağım anları kaçıracağım

Zaten öyle burdan okuduklarım dahada korkuttu beni. Aile benim için sorun değil bem kayınvalide gözüyle değilde anne gözüyle bakıyorum . Anne sonuçta. Sadece haksız yere üzerime gelinirse arama sınır çizgisi koyarım . Görümcemde yok Allahtan:KK70: 22 yaşındayım
umarım karşındaki anlayacak insandır :)
bende kayınvalide gözüyle değil de sevdiğim insanın annesi gözüyle baktım.. her zaman sevdiğin adamı doğurdu o boşver yaşlı kadın dedim ama bazılar anlamıyor arkadaş :)

Kötü örneklerden yola çıkarak yanlış genellemeler yapmışsın.. Öncelikle herşeyin başı kendini tanımaktan geçiyor. Bir insan kendisini tanıyıp anlaşamayacağı, karakter yapısına uygun olmayan insanlarla birliktelikler kurarsa tabiki mutsuz olur. Ama karakterine ve gönlüne yakışan adamı bulduktan sonra evlilik bir insanın başına gelebilecek en güzel şeydir. Benim 3 yıldır bir ilişkim var. Öğrenci hayatımızda 2 yıl aynı evi paylaştık. Onunla bir ömür, bir ev paylaşmak inan başıma gelen en güzel şey.. Yakında da düğünümüz var kısmetse. Sonsuza kadar onunla aynı evi, aynı ömrü paylaşıp bir ömür onun cennet kokusuyla uyumak istiyorum.:KK36: O yüzden evlilik düşüncesinden önce sen emin olacağın adamı bul. Çünkü onunla geçireceğin ömürden şüphe de duymazsın.. Olumsuz örneklere kapılıp umutsuzluğa düşmektense ben bunca olumsuzluğun içerisinde iyi bir örnek olacağım de.. Rabbim doğru insanlarla karşılaştırsın. Yanlış kararlardan sakındırsın..

umarım karşındaki anlayacak insandır :)
bende kayınvalide gözüyle değil de sevdiğim insanın annesi gözüyle baktım.. her zaman sevdiğin adamı doğurdu o boşver yaşlı kadın dedim ama bazılar anlamıyor arkadaş :)
inşallah evlendikten sonra sevdiğim adamın annesi hala beni çok severde bi değişme olmaz:KK70:

X