- 8 Mart 2011
- 25.898
- 28.128
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
27-13 yaptım yanlışmı yaptım :)))14 yaşında evlenmedim ki :) 23 yaşında evlendim
bak buna kesinlikle katılıyorumEvlilik bilmem de nişanlılık aşkı öldürüyor.. beni bunalıma soktu.
Sana tavsiyem evleneceksen direk mevzuya gir.. kıy nikahı.
Yok canım doğru yapmışsın da ben 13 yıl derken birliktelik anlamında şeyettim onu Çocukluk aşkımla evlendim diyelim :)27-13 yaptım yanlışmı yaptım :)))
o atılan imza her şeyi bitiriyor .bir sürü şeyler okuyorum ve etrafımdaki herkes boşanmış. evliliğe artık olumlu bakamıyorum. erkek arkadaşım evlenmek istiyor ancak ben artık evliliğe ılımlı değilim. mutlu evlilikler kalmadı. evlilik gerçekten aşkı öldürüyor. siz ne düşünüyorsunuz
aşk bana göre cinsel cekim
zaten bana gore erkek ve kadın cınsellık olmasa bır araya gelebılecek gıbı degıller
o kadar zıt o kadar farklı
evlılıkte huzurluyum mutluyum ve kocama hala aktıf pozıtıf cınsel cekımde yasıyorum
ne bılım acaba goz gordugunumu sevıyor bılmıyorum.
hayırlısı
bende kız istemede nişan yüzükleride takılır en yakın zamanda evlenilir diye bakarım. nişanı 1 sene falan uzatılması taraftarı değilim tabi sevgililkte yeterince tanıyosun zaten amaaaaaaa gel gelelim evliliğe artık olumlu yaklaşamıyorumEvlilik bilmem de nişanlılık aşkı öldürüyor.. beni bunalıma soktu.
Sana tavsiyem evleneceksen direk mevzuya gir.. kıy nikahı.
yanılıyorsunuz. bende her kız gibi evlilik hayalleri kurdum tabi ki . yakın zamanda yaşıtım olan kuzenim evlendi ancak 1 ay geçmeden boşanma davası açıldı . erkek aniden değişti . üstelik o kuzenim kardeş kadar yakındı benim için.onun yaşadğı acıyı resmen bende yaşadım ona baktıkça. iki ay sonrada diğer kuzenim boşanma kararı aldı. ve etrafmdaki herkes boşanmş tek bi tane evli çift yok. senin annenle baban yetmzmi dersenizde babam vefat etti o yüzden o konuda yorum yapamam. evlilikten korkuyor olmam gayet normal. başka sıkılacak konu bulamamşsınız demişsinizde önümde olan şu an evililk başka neye canımı sıkmamı isterdinizki. okulumu bitrdim işimi elime aldım dört gözle evlenmem bekleniyorne değişikmiş roller sizde.
Normalde bizim Türk kızı ilk günden evlilik hayalleri kurar, erkek korkar.
Sizde tam tersiymiş
Bu korku tarzı kadınsal bir hastalıktan ziyade erkeksel bir hastalıktır.
Kadın mutsuz olacağını bilse dahi o beyaz gelinliği giymek ister..
Neyse bunlar başka konu da... doğru insanla evlilik çok güzel bir şey. Canını sıkacak bir şey bulamadın buna taktın gibi geldi bana.
güvenimi kazanmak o kadar kolay değil çok zor bi insanım herkese güvenemem . hayatta öğrendiğim en önemli şey kimseye güvenmemem gerektiği ama ona gerçekten güveniyorumbence erkek arkadaşına içten içe güvenmiyorsun
harika bu güzel paylaşımınız için çok teşekkür ederim sözlerinizi asla kulak ardı etmeyecğimyapılan bilinçaltı oyunları sayesinde evliliğin içini boşalttılar. insanların saygıları, tahammülleri, bağlılıkları ve sadakatlerini yani insani özelliklerini değiştirdiler. haliyle bu evliliğe darbe vurdu. birinci derece akrabalarınızla anne, baba, kardeşlerle ne kadar iyi anlaşıyorsunuz ona bakın. nasıl ki annenizden babanızdan ve kardeşlerinizden hemen vaz geçemiyorsanız evlendiğiniz kişiyi de hemen bir çırpıda silmemeniz gerekir. ağır tramva yaşayan evlilikler var. onları dışında tutuyorum ama boşanmaların geneli basit bir iki sorun ile başlayıp çözülemeyecek bir hale gelene kadar zorlamaları. en başta gerçekçi olmak lazım. evlenince herşey masallardaki gibi olmadığını, kocanın sana prensesler gibi davranmayacağını bilmek lazım. sen nasıl ki bir insansan karşıda ki bir insan. yani her insanın hataları, kusurları, yanlışları ve eksiklikleri olabilir. karşıdaki insanı iyi tanımak lazım. evlenirken de iyi ve kötü yönlerini bilerek bu yola girmen gerekir. sevgili iken şiddet gösteren veya aldatan adamı evlenince değişir diyerek evlenirsen bu hataları sonrada yapabileceğini bilmen gerekir. insanız tabiki salt erkekler hata yapabilir diye bir kural yok. kadınlar da aldatabiliyor. bu sebepleri iyi düşünmek lazım.
evlilik psilojisini anlamak lazım. iki yabancı bir evin içine giriyor ve onlardan uyumlu bir şekilde yaşamaları bekleniyor ki bu imkansızdır. öncelikle tavsiyem evleneceğin kişi ile denk olman da büyük fayda var. kültürü, eğitimi, işi denk olmalı. ayrıca evlenince kocaya bağımlı yaşamamk gerekir. hayatında sadece koca varsa büyük bir problem yaşarsın. arkadaşların, hobilerin, sana ait özel alanların olması gerekir. nasıl ki evde anne veya baban ile 24 saat geçirmiyorsan aynen kocanla da 24 saat geçirme beklentin olmasın. bu hem seni hem eşini yıpratır. herkesin özel alanları olması lazım. adam balığa gider, maça gider, arkadaşları ile erkek erkeğe muhabbet etmek ister ama kadın sadece benimle ilgilensin ister. bu imkansızdır. çünkü sosyal olmak insanın doğası gereğidir. hoşgörü, anlayış, iletişim evliliğin temelidir. gerisi zaten kendiliğinden gelir. dünyadaki en önemli konu ailedir. evlenip aile olacaksınız, çocuklarınız olacak ve siz birbirinize sevgi ile bağlı olacaksınız. bunun hazzını başka hiç bir şeyde bulamayacaksınız eminim.
oda güzelmiş yani16 temmuzda 3 senelik evli olucam ben hala korkuyorum evlilikten, haklısın yani
çok güzel yazmışsınız, resmen gözümü açtı bu yazı. ben de nasipse eylülde evlenip başka şehre gideceğim ve şu an orda bir çevrem yok. burdaki aktif hayatımdan sonra orda napıcam tüm gün hep onu düşünüyorum. kesinlikle evde olursam 7/24 ilgi bekleyeceğim zavallı adamdan biliyorumharika bu güzel paylaşımınız için çok teşekkür ederim sözlerinizi asla kulak ardı etmeyecğim