• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikten bahsedince soğuk davranıyor :(

Ezberbozan

Canparçam... Oğlummm...
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2010
432
5
46
İstanbul
Merhaba kızlar. Aslında ne diyeceğimi pek bilemiyorum. Öyle kırgınım ki. . . 6 senden beri süre gelen bir ilişkimiz var. Ve artık ailelerimiz de tanıştı. Bu yaz için birşeyler yapmayı planlıyorduk nişan gibi. Ancak bunu sadece benim çok büyük bir istekle istediğimin farkına vardım. Sevgilime evlilikten ne zamn bahsetsem askerliği bahane ediyor, gitmekten korkyorum, hemen gitmek istemiyorum daha üniversiteden yeni mezun olucam gider gitmez askerlik canımı sıkıyor diye sözler sarfetmeye başladı. Bana sürekli evlilikten bahsettiğimi artık bu olaydan çok sıkıldığını söyledi. Öyle kırıldım ki. Oturdum ağladım yıllarıma. Birde evlilik teklifi etti :43: Ben de çok yıprndığımızı biraz ara vermenin ikimiz için de çok iyi olacağını söyledim.Biraz mırın kırın etti ama sonunda o da kabul etti :43: 3 gündür ne o aradı ne de ben.Üstelik şuan final sınavlarım var onunda var. Moral olarak çöktüm. İlk defa ama ilk defa bu kadar ayrı kaldık. 6 senden sonra :43: Siz ce ne yapmalıyım, ne demeliyim de beni çok kırdığının, onurumu zedelediğinin farkına varsın ? Ne yapmam lazım bu süreç içerisinde ? İnanın kafam çok karışık :43: Sürekli düşünüyorum :43: Neden bu kadar isteksiz ? Yoksa erkeklerin geneli mi böyle korkar askerden. Yoksa bu bir bahane mi ? Bir de mezun oluyoruz 10 gün sonra. Düğün masrafıdır nişan masrafıdır babasına yük olmak istemiyormuş ki babasının durumu da gayet iyi seviyede maşaallah. Onlar da beni çok seviyrlar üstelik . Şimdi işin içine aileler de girdi. Tamam anlıyorum onu herkes kendş parasıyla evlenmek ister sonuçta ben de babama masraf yaptıracağım. Ben de üzülüyorum ama elden ne gelir. Biz 1 2 senelik sevgili değiliz ki :43: Artık ne kadar daha bekleyebilirim ? Ne derim anne ve babama ? Dmezler mi bizi niye erkenden ayaklandırdınız diye ? Afff Yarabbim afff... Ne yapacağım akıl verin ne olur :43:

Erkekler evlilikten herzaman korkar bunu herkes bilir. Sen ona askerligi dert etmedigini soyle. Bende bu yaz evleniyorum ama nisanlim hala askere gitmedi. universteden sonra gidecek, ama bu bir engel degil bence. evli olsanda, olmasanda o gunler ayri gececek.
Eger asil derdi askerlik degilse belli eder zaten.
Aaahhh bu erkekler, aklindan gecenleri soyleyene kadar omrunu bitirirler!

evlenmeyı düşünmuyor canım acı ama öyle ben evlendım bak 9 aydır evlıyız eşim şimdi gidecek askere
askerlık bahane bence

evlenmeyı düşünmuyor canım acı ama öyle ben evlendım bak 9 aydır evlıyız eşim şimdi gidecek askere
askerlık bahane bence

Evlenmeyi istediğini biliyorum ama o bunu şimdi istemiyor. Ama benim de artık bekleyecek zamanım kalmadı :43: Öyle bunaldım ki bu konudan :43: Ne yapacağım peki şimdi ?

Evlenmeyi istediğini biliyorum ama o bunu şimdi istemiyor. Ama benim de artık bekleyecek zamanım kalmadı :43: Öyle bunaldım ki bu konudan :43: Ne yapacağım peki şimdi ?

zorlama bırak senın ona muhtac oldugunu zanneder bu konuda senınde bır gururun var hıç yuz verme takma kafana ilğilenmiyormuş gıbı davran

Karsina alip acik acik konusacaksiniz. Aklindan gecen herseyi soyle ona. Ondanda aklindan gecen istememesinin nedenlerini soracaksin. Konusmaktan baska bi care yok bence.
Askerlik banada bahane gibi geldi cunku. Asil nedenini ogrenip ona gore bi caresine bakmalisin bence. Su an yapabilecegin fazla birsey yok gibi geliyor bana.
Evlenmezsen ayrilirim senden diye tehdit etmekte olmaz yanii..

Erkeklerin bazıları , ewliliğin getirdiği sorumluluktan çekiniyor bu doğru ; ancak , bence sizin ilişkinizde farklı bir durum war gibi geldi .

Yoksa , neden sizin ' Bir süre ayrı kalalım ' isteğinize onay wersin ki :44:

Karsina alip acik acik konusacaksiniz. Aklindan gecen herseyi soyle ona. Ondanda aklindan gecen istememesinin nedenlerini soracaksin. Konusmaktan baska bi care yok bence.
Askerlik banada bahane gibi geldi cunku. Asil nedenini ogrenip ona gore bi caresine bakmalisin bence. Su an yapabilecegin fazla birsey yok gibi geliyor bana.
Evlenmezsen ayrilirim senden diye tehdit etmekte olmaz yanii..

Evet zaten bunca yılın ardından ayrılık çok zor artık. Ama bu ara süre zarfı içerisinde düşüneceğim. Beni aramasını bekleyeceğim ve herşeyi net bir dille ifade edeceğim. Umarım anlar ve ana muhalefet partisi gibi yine yine cevaplarıma muhalefet etmez ve anlamaya çalışır :43:

Erkeklerin bazıları , ewliliğin getirdiği sorumluluktan çekiniyor bu doğru ; ancak , bence sizin ilişkinizde farklı bir durum war gibi geldi .

Yoksa , neden sizin ' Bir süre ayrı kalalım ' isteğinize onay wersin ki :44:

beni en çok üzen durumlarından birisi de ayrı kalalım dememi kabul etmesi :((

madem ara verelim dediginde kabul etme olasiligini dusunmedin keske sormasaydin buna kendini hazir hissetmiyormussun belli. bence evlilik diyip durma sende artik dusunmuyormus gibi davran ozaman,

Son düzenleme:
Evet zaten bunca yılın ardından ayrılık çok zor artık. Ama bu ara süre zarfı içerisinde düşüneceğim. Beni aramasını bekleyeceğim ve herşeyi net bir dille ifade edeceğim. Umarım anlar ve ana muhalefet partisi gibi yine yine cevaplarıma muhalefet etmez ve anlamaya çalışır :43:

Dedigin gibi 6 yil az bi sure degil. Ins seni anlar ve hersey gonlunce olur canim :54:

beni en çok üzen durumlarından birisi de ayrı kalalım dememi kabul etmesi :((

Kabul edilmesinden korktuğunuz tekliflerde bulunmayın...

Evlilik lafları edilirken ayrılmak istemediğinizi pekala biliyor... Çok yersiz olmuş bu sözünüz, üstüne üstlük kabul etmesine şaşırmışsınız... Zaten evlilik konusundan bunalmış, elbette "N'olur ayrılmayalım" diye yalvarmayacaktı, bunu söylemesini beklemenizi antipatik bulmuş olmalı... :51:

Onu ayrılıkla kendine getireyim derken siz kendinizden geçmişsiniz... Gerçekten seviyorsanız böyle "tehlikeli hareketler" yapmayın... Bana söylense ben de erkek arkadaşınız gibi davranır, kabul eder, asla üstelemezdim... Üstelik bu teklif sizden geldiği için de siz aramadıkça kesinlikle aramazdım... :19:

yeni mezun olduğunuz için evliliğin erken olduğunu düşünüyor olabilir, ben de öyle düşünüyorum mesela. zorlamayla hiçbir şey olmaz; ama bu sizi yeterince sevmediği anlamına da gelmez, biraz daha süre verin bence ona.

kıyamam kuzum sana ya bu erkeklerin geneli aynı zaten seninkinde bi sorun yok yani ama için rahat olsun bence .diyorsunki bana evlenme teklifi etti aileler tanıştı evlenmek istemeyen insan bu faaliyetlere hiç girmez eski sevgilimden biliyorum 4 sene çıktık ne bir evlenme muhabbeti nede aileler konusu oldu:59:v bence sevgilin gerçekten askerlik psikolojisinde bide yeni mezunlarda iş sıkıntısı felanda oluyor yani artık level atladıgının farkında hayata bi yerden baslama psikolojisi onada hak ver ama konus tabıkı gelecek planlarımızı yapalım sen askere git gel evimiz olsun içinde 2mizin olacagı tarzından zarf at hani bilsin onu bekleyecegıni içi rahat olsun inşallah hersey gönlünce olur bitanem :71:

Ben askerlik sürecinden önce işin resmiyete dökülmesine karşıyım.Bende asker yolu bekledim.Parmağımda illa yüzük olmalı demedim.Çünkü her şekilde beklerdim.Ama işin içine aileler girse onlara karşıda bir sorumluluğum olacaktı.Arayıp sormalıydım,gidip gelinmeliydi,askerden geldikten sonra iş durumu ne olur Allah bilir..Ama evlenme teklifi edilmiş.O yüzden sizin durumunuz biraz daha farklı.Askerlik psikolojisi muhtemelen.Erkekler bir gün ertelesek kâr diye düşünüyorlar.Oraya gidince de keşke daha erken olsaymış diyorlar ya neyse..O aramadığı sürece sizde aramayın.Ne kadar kırıldığınızı anlasın.O arayıp sorduğunda karşılıklı anlatın.Evlilik meraklısı olmadığınızı ancak altı yıl sonunda elbette hayatınızı birleştirmek istediğinizi ayrıca teklifin ondan geldiğini bu sebeple işe ailelerin karıştığını ailenize karşı bir sorumluluğunuz olduğunu anlatın.Kendisi olayı başlatıp sonra sizin üzerinize yıkmamalı.

Ben sevmediğine inanmıyorum..Altı yıl devam etmiş bir ilişki,evlenme teklifi gelmiş..Askerlik ve evlilik sorumlulukları korkutuyordur.Her şey dilediğinizce olsun.​

Back