evlilikte ortak para kullanımı

teşekkürler cevaplar için. arabamız var evimiz yok.. ama ev kredileri çok pahalı geliyor daha şimdiden on yıl kredi ödemek istemiyoruz belki ilerde inş.. ben dedim ki herkes maaşından bi kısmını birikime koysun gerisini harcasın ay sonu kalırsa yine birikime koysun ortak. öyle olmaz ikimiz ortak koyalım ordan alalım diyor yani benim her aldığımdan haberi olacak ben de kendime ait param olsun istiyorum her aldığımı bildirmek istemiyorum açıkçası bilmiyorum bencilce mi. ama eşime güveniyorum yani gidip saçma sapan harcamaz düşünerek harcar
bence haklısınız

Evlilikte ayrı gayrı olmaz ikimizin bir hesabı var, zaten eşim benden çok fazla kazanıyor herşeyi ordan harcıyoruz, biz birbirimize güveniyoruz.

ben evlensem kendimede özel bitane açardım herhalde ya bosanmakta var sonunda

ister istemez sözsüz bir anlaşma varmış gibi oluyor. ben ev taksiti faturaları ödüyorum, eşim evin ihtiyaçları çocuğun kreş parası giyim vs gibi masraflarımızı karşılıyor. ay sonunda bir para artsaydı bir hesabımızda toplardık her ay ama bizde artmıyor:) ama evlenmeden öncede ortaktı bizim harcamalarımız birimizin parasını kullanıyorduk diğerininkini tamamen bankada tutup biriktiriyorduk. kendiliğinden gelişiyor yani..

merhaba arkadaşlar.. size bir konuda danışmak istiyorum. özellikle evli olup da karı-koca çalışan kişilere danışmak istiyorum

evlilikte kadın erkek ortak para kazandığında nasıl birikim yapılır harcamalar nasıl olur. fikirlerinize ihtiyacım var.. teşekkürler
şahsen bız bı ev cüzdanı yaptk n eonun hesabı ne benm hesabım ne de ortak hesabımız yok aldıgımz maaşları ve ev kırası var orada bırıkıtırıorz ev harcamaalrını ayırıoyrz su doğalgaz elektrık vb gıbı kısısellerı ayırıorz kalanı bırıktırıorz kımse kimseden habersz almıo alınan verılen yazılıo bı nevı muhasebemızı ı tutuorz ılerde cocugumz olursa dıe ona bırıkım sağlıorz hastane masrafydı oydu buydu dıe habersz ıs yapmıorz ol eanlasıorz senın benım param yok

X