evlilikte ortak para kullanımı

Bende çalışıyorum eşim ticaretle uğraştığı için o parasını sürekli kullanıyo benim paramıda ayrı bir hesapta topluyoruz ileride arsa vs bişey alırız diye. Ama benim param senin paran demiyoruz bir evladımız var onun için birikim yapıyoruz bu şekilde

eşimle maaşlarımız için benim senin ayrımımız yok.. eşimin maaşı benimkinden çok daha yüksek.
2 kredimiz var birisi ev kredisi diğeri ihtiyaç. ben kumbara yaptım. her ay oraya birşeyler koymaya çalışıyoruz.
eşinizin sizin maaşınıza dokunmaması çok daha hoş olur tabiii siii.. ama bu şartlarda çok zor sanırım. yani iki tarafında çalışması ve birbirlerini kırmadan maddi yönden anlaşmaları gerekli. biz hiç sorun sıkıntı yaşamadık bu konuda.
eşimden ayrı kenarda bir 100-200 tl var. o da kalsın yani sonuçta onsuz birşey yemiyorum içmiyorum

bende 1 yıldır çalışıyorum ,sigarmı dahil eşim alıoyor hiç birşeye karışmıyorum 1 senedir biriktirdim kredi çektim araba aldım :) kredi çektim en azından araba yatırım diye düşünüp kendimi avutuyorum işte

İlk evliliğimde beceremedim bu meseleyi. Eski eşimin ne kadar birikmişi var, ayda eline geçiyor, ne kadarını nereye harcıyor hiç bilemedim.

İkincisi için buradan taktik alayım bari :KK59:

bizim hersey direk hesabimizdan cekiliyor yani benim hesabimdan cocuklarin okul parasi servis parasi kira su elektrik gaz internet tum giderlerimiz hepsi direk hesapdan cekiyorlar geriye para falan kalmiyor esimin maasinlada mutfak alisverisi ekstra giderlerimizi karsiliyoruz artanida hesapda kaliyor boylelikle akmasada damlaya damlaya birikim oluyor

merhaba arkadaşlar.. size bir konuda danışmak istiyorum. özellikle evli olup da karı-koca çalışan kişilere danışmak istiyorum

evlilikte kadın erkek ortak para kazandığında nasıl birikim yapılır harcamalar nasıl olur. fikirlerinize ihtiyacım var.. teşekkürler

şu an ücretsiz izindeyim ama çalışırken söyle idi: eşim tüm faturaları artı kirayı öder bende kredi kartını kapatırdım arttırdığımız parayı benim vadeli hesaba atardık

merhaba arkadaşlar.. size bir konuda danışmak istiyorum. özellikle evli olup da karı-koca çalışan kişilere danışmak istiyorum

evlilikte kadın erkek ortak para kazandığında nasıl birikim yapılır harcamalar nasıl olur. fikirlerinize ihtiyacım var.. teşekkürler
Canim masraflari ev arkadasi gibi ortadan ikiye bolmek yanlis geliyor bana
Atiyorum ev kira diyelim kirayi esin oder faturalari sen odersin gezme tozma giyim masrafini sen odersin esin de mutfak masrafini oder olur biter diyorum ben kalan paranizi da biriktirirsiniz

Eşimle aynı iş yerinde çalışıyoruz ve ben muhasebeciyim.Hali ile ne kadar aldığını biliyorum:-)benden gizleyemez yani.İkimizde aldığımızı ortaya koyarız Kira,kreş,elek,su,d.gaz,internet,ve bina temizlik ücretini öderiz.Kartımız olmadığından kalanı pay ederiz.Evde kumbaramız var bozukları ona atarız ayda 150 tl gibi çıkar.Allah bereket versin.Ben güne girerim eşim bilir ama acil bişey olmazsa dokunmayız.Son iki aydır para atamadım kenara.Ayıptır söylemesi dişlerimiz yaptırdık.Bu ay inşallah tekrardan başlayacağım biriktirmeye.
Sonuç paralar bende toplanır giderleri ayarlarım eşime aylık yada haftalık veririm.:cool:

1,5 senedir evliyiz. Eşimde bende çalışıyoruz. Maaşları alır ortada toplar, nereye ne kadar verilmesi gerekiyorsa hepsini tek tek ayırıp kalandan harçlıklarımızı alır geri kalıyorsa kalanı evde ortak bir noktaya koyar parası biten oradan harcardı. Ne zamanki borçlarımız bitti eşim işini değiştirdi ve abisi ticari bir araba işine kalkıştı, bizim tüm bu düzenimiz alt üst oldu.:KK12:

Giderler çıktıktan sonra kalan maaşlar herkesin kendi hesabında kalmalı. Maaş kartın sende kalmalı. Zaten bi borca girince birşey kalmıyor

öncelikle herkesin maaş kart kendinde durdun burdan ödün verilmemeli.

biz bir araba bir de arsa aldık onların kredilerini ödüyoruz.
benim maaşımdan evin kirası, kredinin bir kısmı, mutfak masrafları, harçlığım çıkar. geri kalanını eşime atarım. o da kredileri, ev faturalarını, kredi kartını öder , harçlığını alır geriye bişey kalmaz krediyle birikim yaptığımız için.

sizde bir araba ya da ev falan işine girebilirsiniz. yoksa biraz daha rahat yaşamak adına birikim zor oluyor..

aynısı bizde yapıyoruz, ayrıca çeyrek alıp biriktiriyoruz

BEn asla ortak hesap yapmam. Herkes kazancına göre belirli harcamaları üstlenir ve onları yapar. Kalanlar kendilerine aittir. Krediler ve market alışverişleri bana, fatura, aidat, motorun giderleri vb ıvır zıvırlar eşime aittir.

Bizde eşimin maaşı harcanıyor. Bende harcayacağım miktarı ondan alıyorum. Birikim yada borç ödenmesi benim maaşımdan yapılır. Alınması satılması gereken şeylere ortak karar veririz. Birinin rızasının olmadığı hiç bir şey yapılmaz.

bizde birikim yapmaya çalışıyoruz maaslrimizdan belirli bir kısmı hesaba atiyruz ikimizdende ayni miktarda her ay ancak bu şekilde oluyor

Eşimle ıkımızde çalışıyoruz..Ikımızın adına bıreysel emeklılık açtırdık oraya her ay para koyuyoruz ılerde lazım olur dıye.Onun dışında ev kredımız var 2 yıl onu oduyoruz.Ben açıkcası tutumlu bırı değılım ama esım bu konuda harıka demelıyım hep geleceğimizi düşünür:)

Biz maaşlarımızı alınca harcayacağımız kadar parayı birimizin kartında bırakıyoruz kalan parayı başka bir hesapta topluyoruz. örnek 3.000 tl maaş varsa bunun 1.500 lirasını kartta bırakıyoruz diğer kalan 1.500 tl yi başka bir hesaba atıyoruz. evimiz kendimizin, bir doğalgaz elektrik cep telefonu tl yüklemeleri var okadar. bazen dışarda yemek yiyoruz ama o ayrıdığımız para bitmesine yakın kemerleri sıkıyoruz :KK49:

Herkesde farkli seyredebilir bu durum..benim esim para konusunda kucuk bi cocuk gibi oldugu icin paranin idaresi kendi istegiyle bende..

maaslarimizi alir borc, kira, faturalar, harcliklarimiz aaa aa uctu gitti, birikimde ne olaki :KK48:

Ben 15 ı eşim birinde alıyor belli bir düzen yok bir maaş kartında para bitince diğerine dadaniyoruz:KK70: asla kenara para atmak yok...herkes istediğini alır o an birşeye ihtiyaç varsa nerde para varsa ordan karşılarız... elimize geçeni yiyoruz 4 bin kalsın o ay 4 binlik geziyoruz, Anca kredi çekip borca giricez oyle öderiz... benim derdim de bu...

Bizde esim ve ben calisiyoruz bizde de kredimiz mobilya taksitimiz ve ev kiramiz esimde kalan parada esime harclik oluyor. Bende maasimdan kendi kredi kartimi faturalari ve gun parami veriyorum. Benim hesabimda 1500 lirayi birikime ayirip gerisini mutfak masrafi yapiyorum. Ama borclarimiz eylulde bitecek ondan sonra da esim yine kalan parayi benim hesaba gonderecek

X