Evlilikte Mutsuzluk

pembeajanda

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2023
76
12
Kocamla yaklaşık 2 yıldır evliyiz, cicim ayları denen şey benim kâbusumdu. O imzayı attıktan sonra hiçbir şey hayalimdeki gibi olmadı. Evlendim ve ilk geceden vajinismus denen gerçekle karşılaştım. Illet bir durum, Allah düşmanıma yaşatmasın diyebileceğim cinsden. 1 buçuk sene sonra uygun bir terapist bulup bunu aşmak adına bir adım attık, şuan terapiye devam ediyorum. Tabi bu süreçte kocam bana her ne kadar anlayışlı yaklaşsada cinsel manada benden uzaklaşıyordu. Yani ben başlatmadığım sürece sevişme başlatmaz hale geldi. Neyse vajinismus durumundandır dedim ama bir kadın olarak insanın çok zoruna giden bir durum. Balayında ailevi sorunlar yüzünden detaya girmeyeceğim surat 5 karış huzursuz bir tatil geçirip döndük evimize. Kısa bir tatile çıksak yine babası olacak adam yüzünden huzursuzluk çıkıyor. Neyse ben onun ailesine bu sebeple mesafemi koydum ama o bundan rahatsız bunuda biliyorum. Babasınında iletişimden bi haber laftan anlamaz bir adam olduğunu biliyor tabiki.

Sözün özü bizim evlendiğimizden beri 2 sorunumuz vajinismus ve onun ailesi oldu.

Son zamanlarda benimle vakit geçirmek istemediğini hissediyorum. Yani birlikte en basitinden yürüyüşe gidiyoruz hemen dönüyoruz. Haftasonu gezmeye bir yere gidiyoruz hemen hadi gidelim demeye başlıyor. Benden sıkıldığını düşünmeye başladım. Ufak bir tatile çıkıyoruz eve döner dönmez arkadaşlarının yanına gidiyor kaçar gibi. Ben onu baskılamıyorum halısahayada gidiyor arkadaşlarınada ama bana haftada 1 2 gün 2 3 saat ayırmayı çok görüyormuş gibi hissediyorum artık. İlişkimiz monotonlaşmış hissediyorum. Aramızda cinsel manada yakınlaşma olduğunda artık eskisi gibi tutku olmuyor. Onu istiyorum sanıyorum yakınlaşıyoruz ama birbirimizi zorla öpüyoruz sanki. Ondaki isteksizliğide farkındayım bu 1 senedir böyle degildi son zamanlarda 30 senelik çift ilişkisine döndü.

Evlilik öncesi 4 sene flört dönemimiz oldu. O günlerde evliliği hiç böyle hayal etmemiştim. Yazmadığım çok şey var. Onada söyledim benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. O kadar mutsuzum ki... sahiden evlilik bu kadar zormu? Bizmi zorlaştırıyoruz? Yanlışmı eşleştik? Cicim aylarında bile arada tutku heyecan yoksa ben sonrasının hayalini çocuk hayalini nasıl kurabilirim? Bu da kursağımda kalmazmı?

daha sevişmezken çocuk hayali kurmayın bir zahmet

siz kendi hayal kırıklığınıza odaklanmışsınız ama adamı görmezden geliyorsunuz. 4 sene flörtte birliktelik olmamış demek ki, nihayet evleniyoruz demiş yıllardır olmamış hala. inşaallah en kısa zamanda bu sorununuz çözülür, eminim o zaman balayı neymiş anlarsınız. şu durumda çok fazla beklentiye girmişsiniz

Düşmanıma vermesin dedim ya, inşallah beterini yaşarsınız hayal kırıklığı beklenti neymiş anlarsınız.

Düşmanıma vermesin dedim ya, inşallah beterini yaşarsınız hayal kırıklığı beklenti neymiş anlarsınız.
bunun size bir faydası olmaz. size dua etmiştim, kötü niyetle yazmamıştım; iyi ki de yazmamışım çünkü sizin kötülüğünüz size yetiyormuş :)

Vajinusmusu bir an önce yenin hırslanın. Yani cinsellik olmayınca evlilik de evlilik olmuyor maalesef

Bende de ayni
Bende de vajinismus ve cinsel tiksinti sorunu var ve 3 aylık evliyiz resmen arkadaş gibiyiz senin için şunu söyleyebilirim umarım duzelirsin çünkü bu hastalığı yendikten sonra sanki yeniden evlenmiş gibi olacaksınız benim konuştuğum bir bayan arkadaşım da hastalığı yendikten sonra resmen tekrardan cicim ayları yaşamaya basladiklarindan bahsetmisti yani sabki yeni evlenmiş gibi olacaksınız umarım bir an önce yenersiniz umarım bende yenerin

28 yaşında kocaman, yetişkin kadınsınız. bihterini size küfür mü etmiş, hakaret mi ? Gerçekleri dile getirmiş. Neden kötü dileklerle yanıt verdiniz kendisine ?

Konunuza gelirsek, beraber olamama sorununuzu çözdünüz mü ? Vajinismus diyemiyorum çünkü bir uzmana gitmemişsiniz; kendi kendinize teşhis koymuşsunuz.

Vajinusmusu yaşayan bilir tam 1 buçuk yıl onunla uğraştım şuan 14 senelik evliyim 3 tane çocuğum var geçmeyecek aşılmayacak bişey değil umudunuzu yitirmeyin. Allah yardımcınız olsun.

bunun size bir faydası olmaz. size dua etmiştim, kötü niyetle yazmamıştım; iyi ki de yazmamışım çünkü sizin kötülüğünüz size yetiyormuş :)
Neyin hayalini kurup kurmayacağım haddinizemi? Burada mutsuz umutsuz bir kadın konu açmış bumu iyi niyet göstergeniz? Işinize bakın şovu kesin niyetiniz ortada

evliliğin temeli cinselliktir yani o olmasa zaten ülkemizde belki de evlilik oranı yarı yarıya düşer. evlilik bizim ülkemizde düzenli seks için yapılan zorunlu bir işleyiştir malum. çok zor bir durumdasınız dolayısıyla evliliğin ne demek olduğunu da henüz anlamamış olmanız çok normal. cinsellik iki kişiyi birbirine oldukça yaklaştırır neredeyse diğer tüm sorunları çözer(bende cinsel terapist gibi ) eşiniz muhtemelen olmadığı için depresyona girmiş bile olabilir ki sizi düşünemiyorum bile. insallah en kısa sürede bu sorunu çözersiniz ve mutlu mesut yaşayıp gidersiniz. cocuk yapmayın diyenlere alevlenmeyin sakin. benim ablam da aynı sorundan muzdaripken deneme sürecinde hamile kalmış ve afedersiniz kimliği bile kürtaj esnasında bozulmuş(bebek karnında vefat etmisti) o yüzden dikkatli olmakta fayda var. terapinizi ertelemeyin mutlaka cozeceksinizdir

Vajinusmusu yaşayan bilir tam 1 buçuk yıl onunla uğraştım şuan 14 senelik evliyim 3 tane çocuğum var geçmeyecek aşılmayacak bişey değil umudunuzu yitirmeyin. Allah yardımcınız olsun.
Ya uzmana gidip gitmediğimi nerden biliyorsunuz? Bu konuda detay vermişmiyim. Canı sıkılan çıksın şurdan kendinize başka eğlence arayın hadi.

Neyin hayalini kurup kurmayacağım haddinizemi? Burada mutsuz umutsuz bir kadın konu açmış bumu iyi niyet göstergeniz? Işinize bakın şovu kesin niyetiniz ortada
sizin de evlilik hayatı yaşamıyorken evlilik ile çıkarımlar yapmak ne haddinize öyleyse. ya da beddua etmek?

burada açılan konulara teselli edici yorumlar yapma zorunluluğumuz yok. 1.5 yıldır yanaşmayan kişi erkek de olsaydı aynı şey söylenirdi.

size ses etmiyorum, sevişmeyince insan biraz böyle sinirli oluyor. sevişince geçer ehehe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…