Evlilikte meslek denksizliği sorun olur mu?

Yassmiy33

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2018
326
112
28
Arkadaşlar öncelikle soruyu yanlış anlamayın lütfen kesinlikle bir kibir Yada böbürlenme amacıyla sormuyorum gerçekten yorumlarınıza çok ihtiyacım var.Size söylemiştim 3 yıllık bir sevdiğim var.Bu yıl son senem inşAllah okul bitiyor.Hukuk fakültesi son sınıf öğrencisiyim Allah nasip ederse hakimlik sınavlarına hazırlanmak istiyorum.Sevdiğim 2 yıllık bölüm mezunu Ancak iş Yok dgsyi denedi olmadı ve polisliği çok istiyor Ancak onun içinde KPSS'den 70 üstü alması gerek 1 ay sonra sınava girecek dua edin lütfen oda olmazda nasip tabi ama napalım bilmiyoruz .Ailesi Yok çocuğun kendi ayaklarının üzerinde duruyor şuan markette çalışıp kız Ve erkek kardeşine bakıyor. Annem durumu biliyor Ve onaylamıyor ben izin vermem diyor.Çok yüksek bir eş adayı istiyor.Sevdiğim insan çok değer verir bana dinine de düşkündür hamdolsun.Ama etrafımda ki herkes ileride çok büyük sorun olur.Sen hakim o işsiz Yada normal bir meslekte olursa çok problem yaşarsınız diyorlar.Açıkçası benim için mesleğin önemi Yok insanlık,ahlak önemli.Annem sorun yapıyor Ve babamda sorun yapar.Ben napmalıyım?Bana yardımcı olur musunuz sevgili kk ailem

Eskiden sevgi, aşk her seyi çözer derdim ama acı şekilde ogrendim oyle olmadigini..
Denklik cok cok onemli..
Hukuk ile 2 yıllık herhangi bir bolumu yan yana dusunemem sahsen, bir de hukukcu olan kadin ise hic dusunemem.. Kimseyi aşağılamak değil bu.. Adamin ilerde kompleks yapma ihtimali yüksek..

Eskiden sevgi, aşk her seyi çözer derdim ama acı şekilde ogrendim oyle olmadigini..
Denklik cok cok onemli..
Hukuk ile 2 yıllık herhangi bir bolumu yan yana dusunemem sahsen, bir de hukukcu olan kadin ise hic dusunemem.. Kimseyi aşağılamak değil bu.. Adamin ilerde kompleks yapma ihtimali yüksek..
Yok haklısınız İnan'ın.Annem onaylasa diğer insanların dediklerine kulak tıkayabilirim.Ama istemiyor Ve ciddi olmadığımı şaka yaptığımı düşünüyor.E seviyorum onu elim kolum bağlı İnan'ın

Bence onemli olan partnerin kendini gelistirmesi ve ozguvenli olmasi ve saglikli ozguveni olmasi gerekiyor.
Kimi insan okumuyor ama okuyan insandan bilgili ve maasi yuksek oluyor.
Tabi issiz biriyle problem olabilir fakat is bulmada azimli caliskan ve destek olucam derseniz de olur.

Bence onemli olan partnerin kendini gelistirmesi ve ozguvenli olmasi ve saglikli ozguveni olmasi gerekiyor.
Kimi insan okumuyor ama okuyan insandan bilgili ve maasi yuksek oluyor.
Tabi issiz biriyle problem olabilir fakat is bulmada azimli caliskan ve destek olucam derseniz de olur.
İnan'ın küçük görmek Yada azımsamak niyetiyle yazmadım bu konuyu.Benim dert etmediğim şeyi etrafımdakiler benden çok dert ediyor Ve bu beni yoruyor artık.Azimli biri polis olmayı çok istiyor olmazsa nolacak bilmiyorum tabi

Sevdiğin azimli ve kendine güvenli biriyse sorun olmaz. Senin yanında ezilecek biri mi yoksa çabalayıp bir yerlere gelecek biri mi?
Bu işin kesin formülü yok. Evet kesin kompleks yapar denemez çünkü okul her şey değil okumadan zengin olanlar da var. Yani ileride ne olacağı belli olmaz fakat eğitimli insanlar eğitimli insanlarla evlenmeli bence de.. Yine dediğim gibi karşındaki öğrenmeye açık ve kendiyle barışık biriyse çok da sorun olmaz.

Kadının savcı, erkeğin lise mezunu olduğu bir evlilik biliyorum.
Yine kadının doktor, erkeğin telefon bayisi olduğu bir evlilik de.
Bunun gibi nice bildiğim evlilikler var.
Fakat erkeğin mühendis, kadının da keza kendine denk olduğu ve bir halta benzemeyen evlilikler de.
Erkek, adam olmayı başarabilmişse değil meslek, limon satsa sorun olmaz o yuvada.

Kadının savcı, erkeğin lise mezunu olduğu bir evlilik biliyorum.
Yine kadının doktor, erkeğin telefon bayisi olduğu bir evlilik de.
Bunun gibi nice bildiğim evlilikler var.
Fakat erkeğin mühendis, kadının da keza kendine denk olduğu ve bir halta benzemeyen evlilikler de.
Erkek, adam olmayı başarabilmişse değil meslek, limon satsa sorun olmaz o yuvada.
Çok haklısınız dediğim gibi Benin için karakter önemli olan mesleklerin hiçbir önemi Yok lakin ailem çok sorun yapar.Ailemi nasıl ikna ederim hiç bilmiyorum.Sevdiğim insan her işte çalışır Çalışkan biridir boş durmaz anne ve babasını küçük yaşta kaybettiğinden ötürü.

Çok haklısınız dediğim gibi Benin için karakter önemli olan mesleklerin hiçbir önemi Yok lakin ailem çok sorun yapar.Ailemi nasıl ikna ederim hiç bilmiyorum.Sevdiğim insan her işte çalışır Çalışkan biridir boş durmaz anne ve babasını küçük yaşta kaybettiğinden ötürü.
Çok donanımlı, maddi olarak fazlaca yüksek, kültürel anlamda ise adeta bir kitap gibi erkekle evlenip, mutsuz olduğunuzda ya da size hakaretler ettiğinde veyahut aldatırsa ailenizin ne yapacağını sorun.
Çünkü bu saydığım şeylerin karakter meselesi olduğunu belki kavrayabilirler.
Sevgilinizin ise işinde yükselip, gayet saygın biri olamayacağının da garantisini veremezler.
Genç girişimci diye bir kavramdan haberdar edin onları.
Hiçbiri olmasa dahi, mutluluğunuza engel olurlarsa ömür boyu affetmeyeceğinizi de ekleyin.
Hiçbir anne baba bu sorumluluğu üzerine alamaz.

Böyle 2 örneğim var birinde kız hem maddi açıdan çocuktan ooldukça üstün hem de doktor, 10yıllık sevgilisi hem durumsuz hem lise mezunu hem işsizdi oto yıkamada çalıştı hatta bir ara. Kızın babası kesinlikle müsade etmedi çocuk herşeye sıfırdan başlayıp üniv sınavına hazırlandı kız için, şimdi psikolog olucak.(gerçi kızın babası hala istemiyor)
İkinci örnek yine maddi durumu oldukça iyi olan hukukçu bir kızla yine belki 9küsür yıldır sevgili olduğu annesinin evlere temizliğe giderek büyüttüğü oğlu. O da kız için azmetti mühendis oldu. Evlenicekler şimdi :). Karakterini sağlam buluyorsanız ve birbirinizi seviyosanız imkansız diye bişey yoktur. Önemli olan sevgilinizin gurur yapmayıp gerçekten durumu kabullenip çözmeye çalışması , kendisini hem size hem ailenize kanıtlaması. Kompleksli biri değilse sizin şuanki üstünlüğünüzü farkındadır. Ailenize de hak vermeli çünkü ileride o da baba olucak o da kızına kimseleri yakıştırmıycak. Benzer bir durum bende de var daha doğrusu ben eğitim fakültesi mezunuyum sevgilim açıktan okuyor ama öylesine, yani kendi mesleği var. Annem hala söyleniyor ama babamın henüz haberi yok. İşi olduğu için şanslıyım yine de eğer sorun olursa babam tarafından , sevgilime destek olucam eğitim konusunda sonuçta imkansız değil insanlar neler başarıyor. Siz de sonuna kadar destek olun sevgilinize fakat önemli olan onun istemesi. Yaşlarınızı bilmiyorum ama polislik olmazsa eğitim hayatına baştan geri dönmeli gibi başka yollarla para kazansa da mesleğinizin aştında kalabilir , evlilik için acele edemeyeceksiniz o zaman.

Yani hakim savcı arkadaşlarınız olacak, eşinle görüşecekler, yada muhabbeti geçecek markette reyon görevlisi demek biraz sıkıntı. Şu an öğrenci olduğun belki fark çok batmaz ama ilerisi için çok fark olacak aranızda. aynı şekilde gelirleriniz vs. Eş adayı kompleks yapar mı? Siz bi zamandan sonra küçümsemeye başlar mısınız? Bi tarafta da sevgi var 3 yıl. Biraz çabalayıp en azından bi memur olursa bu kadar göze çarpmaz. Şuanki haliyle aranızda uçurum var.

3 yıl içinde karakterini çözmüş olmanız gerek; ona gore karar verin. Kendi tecrübelerime dayanarak diyebileceğim sey; iş meslekten ziyade evlenmeyi düşündüğünüz kişinin karakterine bakıyor. Eşiniz olmasını istediğiniz kişi sorumluluk sahibi mi, çalışıyor mu? DGS olmadi demissiniz mesela; bunun sebebini dürüst bir şekilde düşündüğünüzde ne olarak görüyorsunuz? Çaba sarf etmemesi mi yoksa elinde olmayan başka şeyler mi... Eğer ilk şık ya da benzeriyse ve hayata karşı genel tutumu sorumsuzluk/tembellik/kolaya kaçma şeklindeyse o evlilik yürümez.. Siz bölümünüzden dolayı zaten çalışmakta da sorumlulukta da belli ölçülere ve tempoya alışmış birisiniz; karşınızdaki bunlara sahip değilse bi4 noktadan sonra her seyi batar. En iyi ihtimalle ona çaktırmaz ama içinizden küçük görürsünüz. Yok kendini geliştirmek için gerçekten uğraşan, dünyanın ve sorumluluklarin bilincinde, meslekten çok kültürel acıdan denginiz biriyse o zaman sizin yarınız kadar maaş alsa da sorun olmaz, kasiyerlik yapsa da. (Ki bir noktada zaten yukselir) Önemli olan ruhunuzun tatmin olması, sirtinizi dayayabileceginizden emin olmanız. Bunlar sağlanmazsa asıl o zaman sorun oluyor meslek, maaş, konum vb. farkı

X